Merinovilla

Mukautuva merinovilla?

Merinovillaa saadaan merinolampaista, joita kasvatetaan pääasiassa Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Etelä-Afrikassa. Myös merinovillavaatteiden valinnassa eettisyys ja vastuullisuus on erittäin tärkeää. Eläinten turvallisuus ja hyvinvointi kuten myös kestävä kehitys ovat vaatimuksiamme. Tämä vuoksi käytämme ainoastaan sertifioitua mulesing-vapaata merinovillaa. Tämän tunnistaa mm. ZQ-sertifikaatista.

Merinovillan ominaisuudet

Merinovilla on pitkäkuituista, kimmoisaa sekä huomattavasti ohuempaa kuin perinteinen lampaanvilla. Kuitu on hienompaa kuin normaali villa, jonka vuoksi se ei kutita tai ärsytä ihoa. Merinovillavaatteet ovat ohuita ja joustavia, jonka vuoksi ne sopivat erittäin hyvin kerrospukeutumiseen. Vaikka kankaat ovat ohuita ne lämmittävät erittäin tehokkaasti ja ovat hengittäviä. Tämän lisäksi merinovilla siirtää kosteutta pois iholta ja säätelee erinomaisesti ihon lämpötiloja, jonka vuoksi se on loistava vaate myös kesällä. Merinovilla pystyy imemään itseensä jopa 30% omasta painostaan kosteutta. Merinovilla on lämmin märkänäkin ja iholta kosteutta pois siirtävän ominaisuuden ansiosta kangas ei tunnu kostealta ihoa vasten.

Luonnonmateriaaleista valmistettuja tuotteita ei tarvitse pestä yhtä usein kuin keinokuituisia sillä ne ovat luonnostaan antibakteerisia. Usein kevyt tuuletus riittää puhdistukseksi. 

Miksi valita merinovilla?

Merinovilla on kestävä ja luonnonmukainen materiaali. Hävityksen jälkeen maantuessaan se lopulta vapauttaa ravinteet takaisin maaperään. Keinokuituihin verrattuna merinovilla on huomattavasti ekologisempi vaihtoehto, sillä monien keinokuitujen tuotanto aiheuttaa merkittävää kuormitusta ympäristölle ja niistä myös irtoaa ympäristöön pesun ja poisheiton yhteydessä paljon mikromuovia, josta suuriosa päätyy vesistöihin.

 

Vastuullisissa urheiluvaate valinnoissa mulesing-vapaa merinovilla on erittäin hyvä ja pitkäikäinen vaihtoehto.

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi