15 Maaliskuu, 2019 1 min lukuaika

Merinovilla on tunnetusti ulkoiluharrastajien suosikkimateriaali. Se on täydellinen materiaali vaihteleviin sääolosuhteisiin kylmästä lämpimään. Loistavien lämpöominaisuuksien lisäksi merinovilla hengittää eikä tunnu kylmältä kosteissakaan olosuhteissa. Miksi meidän tulisi kiinnittää huomiota, että valitsemamme merinovillavaatteet ovat myös mulesing-vapaita?

 

Jäkälä takki

 

Mulesing on perinteinen kirurginen toimenpide, jota tehdään isolle osalle lampaita erityisesti Australiassa, jossa suurin osa kaupallisesta villasta tuotetaan. Menetelmän avulla lampaankasvattajat estävät lampaita menehtymästä loiseläinten aiheuttamiin infektioihin. Mulesing-toimenpide tarkoittaa ylimääräisen ihon poistamista lampaan peräaukon ympäriltä, jolloin arpikudoksiseen ihoon ei muodostu ihopoimuja, joissa loiseläimet viihtyvät ja aiheuttavat lampaalle infektioita. 

Tutkimusten mukaan mulesing on kuitenkin erittäin kivulias toimenpide lampaille, joka aiheuttaa kipua jopa 48 tuntia. Minkään eläimen ei tulisi joutua kokemaan tällaista kärsimystä ja stressiä, jota mulesing-toimenpide aiheuttaa. Julkisen keskustelun vuoksi merinovillateollisuus on kehittänyt vaihtoehtoisia menetelmiä mulesing-toimenpiteen korvaamiseksi. Onneksi vaihtoehtoja lampaiden hyvinvoinnin edistämiseksi löytyy, mutta nämä aiheuttavat lampaankasvattajille lisäkustannuksia, jonka takia mulesing-vapaa merinovilla on perinteisesti hieman arvokkaampaa materiaalia. 

Merinovilla-silkkipaita

 

Merinovillavaatteita ostettaessa kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen yhteydessä mainittuihin standardeihin ja sertifikaatteihin, jotka varmistavan tuoteen mulesing-vapaan villan. Merinovillan lisäksi ulkoiluvaatteita valmistetaan tänä päivänä myös kierrätetystä villasta, joka hyödyntää sekä kuluttaja- että teollisuusvillajätettä. 

Weekendbeen valikoimasta löydät mulesing-vapaat merinovillavaatteet sekä kierrätetystä villasta valmistetut vaatteet.Katso myös Bee Good Blogi

Mukana Itämeren suojelussa - Entinen huippupurjehtija ja kansanedustaja Sari Multala
Mukana Itämeren suojelussa - Entinen huippupurjehtija ja kansanedustaja Sari Multala

04 Huhtikuu, 2019 2 min lukuaika

Sari Multala on entinen kilpapurjehtija, joka on urheilujärjestöaktiivisuuden lisäksi tunnettu Kokoomuksen kansanedustajana ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kysyimme Sarilta muun muassa, mitä Itämeri hänelle merkitsee ja miten hän aikoo työskennellä eduskunnassa Itämeren hyväksi jos tulee valituksi toiselle kansanedustajakaudelle.

Lue lisää
Miten voimme suojella talviamme? Haastattelussa POW-lähettiläs Jani Johansén
Miten voimme suojella talviamme? Haastattelussa POW-lähettiläs Jani Johansén

15 Maaliskuu, 2019 2 min lukuaika

Talvet ovat meille Weekendbeessä erityisen rakkaita. Siksi halusimme lähteä tukemaan Protect Our Winters Suomea heidän missiossaan edistää keskustelua ja toimia ilmastonmuutosta vastaan, jotta myös tulevaisuudessa saisimme nauttia lumisista talvista. 

Pääsimme myös haastattelemaan POW-lähettilästä Jani Johansénia ja keskustelemaan, miten me kaikki lumiurheilulajeja rakastavat voisimme suojella talvia.

Lue lisää
Mehiläisistä ja hunajasta - Sugar Daddies Co ja makeat innovaatiot
Mehiläisistä ja hunajasta - Sugar Daddies Co ja makeat innovaatiot

15 Maaliskuu, 2019 2 min lukuaika

Mehiläiset ovat Weekendbeelle erityisen läheisiä, siksi myös –bee nimi! Mehiläisten hyvinvointi ja niiden tärkeydestä kertominen kuuluu Weekendbeen missioon, joten lyöttäydyimme yhteistyöhön Sugar Daddiesien Co kanssa, jotta saisimme tätä makeaa sanomaa levitettyä mahdollisimman laajalle. Juttelimme yhden Sugar Daddyn, Ville Rinnan kanssa kukista, mehiläisistä ja hunajasta.
Lue lisää

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi