0

Ostoskorisi on tyhjä

18 elokuu, 2020 3 min lukuaika

Miten valita juuri itselle sopiva joogamatto?

Oma joogamatto on kuin pieni saari keskellä muuta hulinaa, se on paikka jossa rauhoittua. Omaan joogamattoon satsaaminen kannattaa myös siksi, että sen puhtaudesta ja hygieenisyydestä on helppo pitää huolta. Oma saari... tai siis joogamatto tuntuu myös mukavan kotoisalta kun sen oppii tuntemaan ja treeni kulkee luottomatolla aina yhtä sujuvasti. 

Matto on pitkäaikainen kumppani, joten sen oikean löytämiseen kannattaa nähdä vaivaa. Sopivan maton kokoamisen avuksi teimme vertailun eri eettisesti ja ekologisesti valmistetuista joogamatoista. 

Eettiset ja ekologiset joogamatot

Joogamattoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muun muassa seuraaviin asioihin:

 • Kuinka usein harjoittelet? Jos treenisi on säännöllistä ja usein toistuvaa, kannattaa kestävään mattoon sijoittaa, sillä se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Jos olet vasta aloittamassa, edullisemmalla matolla pääsee hyvin alkuun.
 • Harjoitteletko kotona vai joogasalilla? Paksua mattoa ei välttämättä jaksa kantaa mukana eli liikkuvaan joogin elämäntyyliin voi sopia paremmin hieman ohuempi matto jos se tuntuu joogatessa hyvältä. Kotimattona hieman paksumpi matto voi tuntua ihanan luksukselta.
 • Treenaatko flowta vai yinia? Dynaamisemmassa joogassa ohuempi matto toimii paremmin ja auttaa tasapainossa ja maadoittumisessa. Kevyemmällä Yin- tai Hatha-tunnilla paksumpi matto voi olla taas mukavampi pitkissä staattisissa asanoissa.
 • Onko matto valmistettu eettisesti ja ekologisesti? Mattoa valitessa on hyvä varmistaa, että se on valmistettu eettisissä olosuhteissa ja ympäristöä kunnioittaen. Laadukas matto on myös ympäristöteko, sillä se kestää oikein hoidettuna koko eliniän.

Täältä pääset katsomaan kaikki valikoimissamme olevat joogamatot ja -tarvikkeet.

Mietitkö, millaiset eettiset ja ekologiset vaatteet sopisivat joogaan? Lue artikkelimme!

Manduka PRO joogamatto 

Manduka PRO 6mm joogamatto

Mandukan PRO joogamatto on klassinen valinta aktiiviseen käyttöön. Matolla on elinikäinen takuu, joten tämä kumppani pysyy vierelläsi pitkään. 

PRO matosta löytyy kaksi eri paksuutta 6mm ja 4mm. Enemmän joustoa kaipaavat joogit valitsevat 6mm maton ja dynaamisempaa ja maadoittavampaa pitoa kaipaavat valitsevat ohuemman, 4mm maton. 

Maton tiivis pinta pitää kosteuden ja bakteerit loitolla, lisää pitkäikäisyyttä ja tekee tunnin jälkeisestä puhdistuksesta helppoa. 

Keskitason pito auttaa harjoituksen ja liikkeiden virtausta matolla ilman ihon tarraamista kiinni mattoon

Mandukan PRO matto on yksi maailman suosituimmista joogamatoista myös joogasalikäytössä, joten matto on varma valinta kenelle tahansa joogille. 

Manduka PRO maton ominaisuudet tiivistettynä:

 • Valmistettu Saksassa
 • Elinikäinen takuu
 • Matto on valmistettu ilman myrkyllisiä kemikaaleja
 • Tiivis pinta on pitkäikäinen ja hygieeninen
 • Keskivahva pito, joka sopii useimmille monipuolisesti joogaa harjoittaville 

Manduka EKO joogamatto

Manduka EKO joogamatto

Manduka EKO joogamatto on varma valinta heille, jotka etsivät luonnonmateriaalista valmistettua joogamattoa. EKO joogamatto on valmistettu ekologisesti kerätystä, biohajoavasta luonnonkumista. 

EKO joogamatosta löytyy kaksi paksuutta 6mm sekä 4mm. Enemmän joustoa kaipaavat joogit valitsevat 6mm maton ja dynaamisempaa ja maadoittavampaa pitoa kaipaavat valitsevat ohuemman, 4mm maton. 

Mandukan EKO joogamatto on markkinoiden kestävin luonnonkumimatto erityisen tiivispintaisen rakenteesa vuoksi, joka estää mattoa imemästä kosteutta ja bakteereja sisäänsä. 

Hot-joogaa tai muita erityisen hikisiä joogalajeja harrastavalle suosittelemme joogapyyhkeen käyttöä luonnonkumimaton kanssa, sillä matto ei ime kosteutta itseensä. 

EKO matossa ei ole elinikäistä takuuta ja sen pitkäikäinen käyttö edellyttää maton oikeaoppista käyttöä ja huoltoa. 

Manduka EKO maton ominaisuudet tiivistettynä:

 • Valmistettu biohajoavasta luonnonkumista, joka on kerätty Amazon-sademetsän ulkopuolelta
 • Valmistettu Taiwanissa
 • Myrkytön, PVC-vapaa, ei sisällä haitallisia AZO-värejä
 • Markkinoiden kestävin luonnonkumijoogamatto
 • Keskivahva pito, kumi on hieman jämäkämpi ja painavampi mattomateriaali

Manduka BEGIN joogamatto

Manduka Begin joogamatto

Manduka Begin on nimensä mukaisesti erityisen loistava tuote aloittelijoille. Matto sopii 5mm paksuutensa vuoksi monikäyttöiseen liikuntaan joogan lisäksi kuten esimerkiksi kotijumppailuun tai venyttelyyn. 

Maton keskiviiva auttaa aloittelevaa joogia hahmoittamaan suorat linjat asanoihin. 

Matto on kevyempi kuin perinteiset joogamatot, joten sitä on myös helppo kantaa mukana myös joogatunneille kun haluaa varmistua oman harjoituksensa hygieenisyydestä. 

TPE kestomuovista valmistettu Begin-matto on pitkäikäinen kumppani, jonka valmistuksessa ei ole käytetty kemiallisia liuottimia tai myrkyllisiä liimoja

Manduka BEGIN maton ominaisuudet tiivistettynä:

 • valmistettu kestävästä ja kevyestä TPE muovista ilman kemiallisia liuottimia tai myrkyllisiä liimoja
 • kevyt kantaa mukana
 • sopii hyvin erityisesti aloittelijoille
 • keskivahva pito ja maton keskiviiva auttavat aloittelevaa joogia löytämään sopivat linjaukset asanoissa

Manduka YOGITOES® joogapyyhe

Manduka Yogitoes joogapyyhe

Vaikka tämän vertailun pääteemana oli joogamatot, haluamme esitellä myös muutaman suositun joogatuotteen. Joogapyyhkeiden avulla pidennät joogamattosi käyttöikää sekä teet omasta joogaharjoituksestasi mukavamman. 

Joogapyyhe on myös erittäin hyvä tapa lisätä harjoituksesi hygieenisyyttä jos käytät joogastudion lainamattoa. 

Mandukan yogitoes®-joogapyyhe on koko joogamaton kokoinen pyyhe. Se imee hyvin kosteutta ja estää lipsumista matolla. 

yogitoes® pyyhkeessä on käytetty Skidless® teknologiaa, jossa pienet silikoninystyrät tarttuvat mattoon ja pitävät sinut paikallaan. Pyyhettä voi käyttää myös matkustaessa ja vaikkapa rannalla aivan tavallisena pyyhkeenä.

Manduka yogitoes® -joogapyyhkeen ominaisuudet tiivistettynä:

 • joogamaton kokoinen pyyhe
 • imee hyvin kosteutta ja kevyt kantaa mukana
 • pidentää joogamaton käyttöikää
 • lisää harjoituksen hygieenisyyttä ja miellyttävyyttä erityisesti dynaamisissa harjoituksissa

Manduka EQUA® käsipyyhe joogaan

Jooga käsipyyhe

Toinen suosittu vaihtoehto joogapyyhkeelle on käsipyyhe, joka asetetaan joogamaton etupäähän, käsien alle. 

Käsipyyhekokoinen joogapyyhe on myös erittäin hyvä tapa lisätä harjoituksesi hygieenisyyttä jos käytät joogastudion lainamattoa. Joogapyyhkeiden avulla pidennät myös joogamattosi käyttöikää sekä teet omasta joogaharjoituksestasi mukavamman. 

Mandukan eQua® käsipyyhe on erittäin imukykyinen, kestävä ja monikäyttöinen. Pyyhkeeseen voit kuivata niin kätesi, kasvosi kuin koko kroppasi. Pyyhe antaa paremman tuen mitä kosteampi se on ja jotkut joogit tykkäävätkin kosteuttaa sen valmiiksi jo ennen tuntia. 

Manduka eQua® -joogapyyhkeen ominaisuudet tiivistettynä:

 • käsipyyhekokoinen joogapyyhe
 • imukykyinen, kestävä, monikäyttöinen
 • pidentää joogamaton käyttöikää
 • lisää harjoituksen hygieenisyyttä ja miellyttävyyttä erityisesti dynaamisissa harjoituksissa


Katso myös Bee Good Blogi

Patagonian kuorihousut vertailussa
Patagonian kuorihousut vertailussa

01 syyskuu, 2020 5 min lukuaika

Patagonian vastuullisesti valmistetut kuorivaatteet ovat rakastettuja niiden kestävyyden ja hyvien ominaisuuksien vuoksi. 

Tämä artikkeli on jatkoaPatagonian kuoritakkien vertailulle. Nyt keskitymme vertailemaanPatagonian suosittujakuorihousuja. Kuorihousut ovat valintasi, kun haluat ulkoilla suojautuen eri sääolosuhteilta. 

Tämän artikkelin luettuasi takaamme, että osaat valita juuri omaan käyttöösi ja tarpeisiisi parhaiten sopivimmat Patagonian kuorihousut.Lue lisää
Vinkit melonnan aloittamiseen
Vinkit melonnan aloittamiseen

25 kesäkuu, 2020 4 min lukuaika

Suomen monimuotoinen rannikko ja tuhannet vesistöt tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia luonnosta ja kesästä meloen. Kajakin tai kanootin kyydissä näet tututkin paikat uudesta perspektiivistä, sulaudut osaksi ympäröivää maisemaa, ja pääset upeisiin luontokohteisiin, joita voi lähestyä vain vesitse. Suosittelemme lämpimästi!

Tässä artikkelissa kerromme melonnan aloittamisesta ja asioista, jotka aloittelevan melojan tulee ottaa huomioon.

 

Lue lisää
Juoksijan ekologiset ja eettiset juoksuvaatteet
Juoksijan ekologiset ja eettiset juoksuvaatteet

15 kesäkuu, 2020 2 min lukuaika

Juoksu! Yksi helpoimmista lajeista aloittaa ja suunnata ulos liikkumaan. Juoksetpa kaupungin kaduilla, radalla tai metsäpoluilla on juoksuvaatteiden valinnassa muutamia kikkoja, jotka tekevät lenkistä entistäkin nautinnollisemman. 

Kokosimme Weekendbeen testijuoksijoiden vinkit vastuullisten juoksuvaatteiden valintaan.  

Lue lisää

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi