ZQ - merino

 

ZQ on tunnusmerkki, joka kertoo kasvattajan toimivan korkeimpien standardien mukaan koskien eläinten hyvinvointia, ympäristöstä huolehtimista ja vastuullisuutta.

ZQ Merino ohjelma luotiin, jotta voidaan helpottaa kuluttajien ymmärrystä heidän tekstiilivalintojensa vaikutuksista ja lisättyä tietoisuutta, että Merino on oikein kasvatettuna järkevä ja vastuullinen valinta.

 

Jäljitettävyys

ZQ merino merkin omaavan vaatteen raaka-aine voidaan jäljittää aina kasvattajalle asti.

Laatu

ZQ prosessi varmistaa, että villan laatu on testattu ja vastaa kriteerejä vaaleudesta, vahvuudesta, alhaisista päästöistä ja vähäisestä laadun vaihtelusta.

Ihmiset

ZQ merinon kasvattajat ovat omistautuneita ympäristön suojeluun sekä siellä asuvien terveydestä ja turvallisuudesta huolehtimiseen.

Eläinten hyvinvointi

ZQ merino lampaat saavat elää vapaasti. Niiitä ei kuljetella, pidetä lukitussa tilassa tai altisteta GMOlle.

Kolmannen osapuolen auditoinnit

Kaikki ZQ kasvattajat auditoidaan koulutettujen ja pätevien kolmannen osapuolen auditoijien toimesta. He tarkastavat lampaat, tilat sekä kasvatusolosuhteet varmistaakseen, että standardin kriteerit täyttyvät.

Ympäristövastuullisuus

ZQ Merinoa tuotetaan vain valtuutetuilla kasvattajilla, jotta korkeimmat tilaa koskevat standardit täyttyvät. ZQ kasvattajilla on parhaat käytännöt sosiaali- ja ympäristövastuullisuudessa.

Käsinvalikoidut

Jokainen villa arvioidaan asiantuntijoiden toimesta, jotta vain parhaat kuidut pyöritetään langaksi.


Ei Mulesing -toimenpiteitä

Mulesing -toimenpiteitä ei tehdä yhdelläkään ZQ -tilalla. Koska kaikki villa voidaan jäljittää kasvattajille saakka, kuluttaja voi olla varma ettei ZQ merino tule tilalta, jossa tehdään mulesing -operaatioita.

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi