0

Ostoskorisi on tyhjä

Weekendbee on hiilineutraali verkkokauppa

Pyrimme jättämään toiminnallamme mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen. Seuraamme ja raportoimme vuosittaista hiilijalanjälkeä vastuullisuusraportissamme

Vuoden 2021 hiilijalanjäljen osalta saimme laskemisessa apua Greenstepin vastuullisuusasiantuntijoilta.

Weekendbeen hiilijalanjälki on laskettu Greenhouse Gas protokollan mukaisesti. Weekendbeen toiminnan hiilijalanjälki on pieni, mikä johtuu monista arvoketjussa tekemistämme valinnoista.

Weekendbeen omat toiminnot eivät tuota suoria hiilidioksidipäästöjä (scope 1) eivätkä epäsuoria päästöjä energiankulutuksesta (scope 2). Tämä on mahdollista, koska meillä ei ole erillisiä toimistoja ja työntekijämme työskentelevät joustavasti etätyönä kotoa käsin. Toimistoihin ja työntekijöiden työmatkoihin liittyvää energian ja polttoaineen kulutusta ei siis ole.

Arvioimalla arvoketjuamme tunnistimme olennaisimmat vaikutukset, jotka vaikuttavat epäsuoriin päästöihimme (scope 3). Nämä Scope 3 -luokat ovat:
- Ostetut tavarat ja palvelut
- Työmatkat
- Vuokrattu omaisuus arvoketjun alkupäässä
- Tuotantoketjun loppupään kuljetukset ja jakelu

Lisätietoa toimintamme hiilidioksidipäästöistä löydät vastuullisuusraportissamme.

Toimintamme edellytyksenä on sitoutuminen hiilineutraaliin liiketoimintaan. Päästöt, joita emme pysty poistamaan, kompensoimme joko Gold Standard sertifioiduissa, kansainvälisissä hankkeissa tai kotimaisissa hankkeissa. 

Vuoden 2021 päästömme 9006 kg CO2e kompensoimme istuttamalla 43 taimea yhteistyössä Taimiteon kanssa.

Weekendbee kompensoi päästönsä yhteistyössä Taimiteon kanssa

Tilaa uutiskirje