0

Ostoskorisi on tyhjä

Vaude - Green Shape

 

VAUDE on vastuullisten ja kestävien valintojen edelläkävijä. He ovat kehittäneet oman Green Shape -arviointijärjestelmän ympäristöystävällisille ulkoilutuotteille. 

Green Shape -merkki tarjoaa markkinoille kestävistä materiaaleista valmistettuja, hyvin toimivia ja ympäristöystävällisesti valmistettuja tuotteita. VAUDE kiinnittää erityistä huomiota hyviin työoloihin koko valmistusketjun aikana. VAUDE Green Shape -merkin arviointikriteerit ovat tiukat ja läpinäkyvät. 

Green Shape -arviointijärjestelmässä koko elinkaari tutkitaan, käyden läpi suunnittelun, käytetyt materiaalit, tuotanto-olosuhteet, tuotteen käytön ja huollon sekä mahdollisuuden ympäristöystävälliseen kierrätykseen hävittämisvaiheessa. Green Shape on kaksiportainen prosessi: jokainen Green Shape tuote täytyy valmistaa ympäristöystävällisistä materiaaleista ja lisäksi raaka-aineiden tuotantolaitokset tulee myös olla ympäristösertifioituja. Tämä tuplatarkistus luo täyden turvan, etenkin kun mietitään kemikaalien käyttöä tuotannossa.

Green Shape sulkee pois kriittisten materiaalien ja tekniikoiden käytön kuten PVC, fluorihiilivety, kloori ja valkaisuaineita sisältävät hypokloriitti sekä nanoteknologia ja liuottimia sisältävät printit. Jokainen Green Shape -tuote on oltava helposti puhdistettavissa eikä puhdistaminen saa vaatia kuivapesua.

Bluesign® järjestelmä on tärkeä osa konseptia. Mutta Green Shape menee vielä bluesign® järjestelmää pidemmälle. Green Shape tuotteet eivät saa esimerkiksi sisältää fluorihiilivetyjä kun taas bluesign® sallii niiiden käytön tiukoissa rajoissa. 

Lisätietoja VAUDE Green Shape -verkkosivuilta.

 
 

Tilaa uutiskirje