0

Ostoskorisi on tyhjä

Vastuullisuussertifikaatit

Vain luomu- tai kierrätettyä puuvillaa

organic cotton
Kaikki puuvillavaatteemme on tehty joko luomu- tai kierrätetystä puuvillasta. Luomupuuvillalle on kaksi eri sertifikaattia GOTS  ja OCS.  Kierrätetystä puuvillasta valmistetut tuotteet tulevat Pure Wastelta. Pure Waste on suomalainen tekstiiliteollisuuden yritys, joka tuottaa ekologisesti kestäviä lankoja, kankaita sekä vaatteita käyttäen vain materiaaleja, jotka muuten menisivät tuhottaviksi.
Perinteisesti kasvatetussa puuvillassa käytetään enemmän hyönteismyrkkyjä kuin minkään muun viljelyskasvin kasvattamisessa. Nämä myrkyt voivat olla tappavia viljelijöille, tehtaiden työntekijöille ja luonnon ekosysteemille. Näiden torjunta-aineiden tiedetään mm. vaikuttaneen elintärkeisiin mehiläisyhdyskuntiin tiloilla. Kemikaalien lisäksi puuvillan kasvatuksessa käytetään intensiivistä kastelua, joka on yksi suurimmista vedenkäyttäjistä maatalouden viljelyssä. Näiden asioiden vuoksi olemme päättäneet ottaa valikoimiimme vain kierrätettyä tai orgaanista puuvillaa. 
 

Vain mulesing vapaata merino villaa  

 

Valikoimissamme on ainoastaan eettisiä eläintuotteita, kuten mulesing-vapaata merinovillaa sekä kierrätettyä villaa. Korkein vastuullissussertifikaatti mulesing-vapaalle merinovillalle on ZQ standardi.

Mulesing on lampaalle kivulias kirurginen toimenpide, jolla pyritään välttämään loiskärpästen munimista lampaan nahkaan. Tutkijoiden mukaan karitsojen kokema kipu on verrattavissa kastraatioon, mutta kestoltaan 48 tuntia. Yhdenkään eläimen ei pitäisi joutua käymään läpi tällaista kipua ja sen aiheuttamaa stressiä. Yleisön painostus lampaiden parempaan kohteluun on ajanut villateollisuuden etsimään vaihtoehtoja mulesingille.

  

Bluesign sertifioidut tuotteet

bluesign

Valitsemme bluesign® merkittyjä tuotteita aina kun mahdollista.

Riippumaton bluesign® järjestelmä noudattaa ainutlaatuista lähestymistapaa ympäristövaikutusten minimoimiseksi koko tuotantoprosessin aikana. 

Ekologiset materiaalit

Vaatteissamme käytetyt materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja kestäviä valintoja kuten orgaaninen ja kierrätetty puuvilla, kierrätetty polyesteri, kierrätetty villa, hamppu ja Tencel.

 

Kierrätetty polyesteri

Polyesterista valmistetuissa vaatteissa vähintään 50% käytetystä polyesteristä pitää olla kierrätettyä.

Eettinen untuva

Responsible Down eettinen untuvatakki

Weekendbeen untuvatakeista löydät aina joko Responsible Down Standard (RSD) tai Advanced Global Traceable Down -sertifikaatit. Nämä kansainväliset järjestöt valvovat untuvatuotannon tapahtumaketjua, jolloin untuvan alkuperä voidaan jäljittää aina lintutilalta vaatetehtaaseen. Valvonnalla halutaan varmistaa lintujen laadukkaat ja eettiset kasvatusolosuhteet. Erityisesti valvonnan alla ovat lintujen pakkosyöttö sekä untuvan kyniminen eläviltä linnuilta. 

PFC-kemikaalivapaat, myrkyttömät vaatteet

Ulkoiluvaatteissa yleisesti käytetyt Goretex-, Stainmaster-, Scotchguard-käsittelyt sisältävät erittäin haitallisia fluorokemikaaleja eli PFC-yhdisteitä. Yksi haitallisimmista PFC-yhdisteistä on PFOA. Fluorokemikaalit ovat erittäin pysyviä, eivätkä ne hajoa luonnossa. Perfluorokemikaaleja ei saa pois vedenpuhdistusprosessissa, joten aineet kertyvät jatkuvasti ekosysteemiin. Ympäristöjärjestön suorittamassa tutkimuksessa PFC-yhdisteitä löytyi jopa Lapin erämaasta.

Weekendbeen valikoimasta löydät PFC vapaita ulkoiluvaatteita, joissa veden- ja liankestävyys on saavutettu muilla tavoilla - esimerkiksi vahoilla. Tällaisia tuotteiden valmistus ei lisää luontoon haitallisten PFC-yhdisteiden siirtymistä.
 

Reilun kaupan tuotteet

 

Fair Trade
 

Fairtrade eli Reilu kauppa on kehittyvissä maissa viljeltävien ja valmistettavien tuotteiden sertifiointijärjestelmä. Reilu kauppa on Fairtrade International (FLO) hallinnoima järjestelmä, jonka tavoitteena on vähentää köyhyyttä kehittyvissä maissa reilujen kaupankäynnin ehtojen avulla. FLO luo tuotekohtaiset kriteerit uusille Reilun kaupan tuotteille, määrittelee tuotteista viljelijöille maksettavat takuuhinnat ja koordinoi kansallisten Reilun kaupan järjestöjen yhteistyötä. 

 

Fair Trade USA, on voittoa tavoittelematon järjestö, joka luo standardeja, sertifikaatteja ja merkkejä tuotteille, jotka edistävät kestävää elintasoa viljelijöille ja työntekijöille sekä ovat ympärsitöystävällisiä. He haluavat varmistaa kestävän kehityksen maataloudessa, joka hyödyttää kaikkia: viljelijöitä, työntekijöitä, kuluttajia, teollisuutta ja maapalloa. 

Fair Wear tuotteet 

 

Fair Wear Foundation (FWF) on voittoa tavoittelematon järjestö, joka työskentelee yhdessä brändien, tehtaiden, kauppaliittojen ja hallitusten kanssa parantaakseen vaateteollisuuden työoloja 11 tuotantomaassa Aasiassa, Euroopassa ja Afrikassa. Järjestöön kuuluu jo 130 brändiä, jotka esimerkillään näyttävät, että vaatteita voidaan tehdä vastuullisesti ja pyrkivät vaikuttamaan muihin sekä saamaan muutosta aikaan. 
 

Suomessa suunnitellut ja valmistetut tuotteet

 

Koska olemme suomalainen yritys haluamme myös tukea kotimaisia brändejä, jotka suunnittelevat (Design from Finland) ja valmistavat (Avainlippu) tuotteensa kokonaan Suomessa. 
 

Vegaaniset tuotteet

 

“PETA-Approved Vegan” logo kertoo kuluttajille kyseessä olevan täysin vegaaninen tuote, joka ei sisällä eläinperäisiä aineisosia. Yritykset voivat hakea logoa vaatteille, asusteille, huonekaluille, sisustustuotteille sekä vartalonhoitotuotteille.
 

ÖKO-TEX® -standardi

 

Öko-Tex-standardi 100 on tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä, joka kehitettiin vuonna 1992. Sitä noudattavat yritykset saavat hakea tuotteilleen Öko-Tex 100 kansainvälisen ympäristö- ja tuoteturvallisuusmerkin. Standardi rajoittaa tiettyjen haitta-aineiksi katsottavien tekstiilikemikaalien käyttöä. 

 

Avoin kommunikaatio

Vaatimuksemme on, että brändit kertovat avoimesti tuotteidensa valmistusolosuhteista ja kuinka he varmistavat tuotteiden olevan eettisesti valmistettuja sekä ympäristöystävällisiä. Näistä asioista parhaiten kertoo brändin ansaitsemat sertifikaatit. Valitettavasti kaikilla brändeillä ei kuitenkaan ole varaa hakea sertifikaatteja vaikka tuotteet kriteerit täyttäisivätkin.
 

Korkealaatuiset tuotteet

Valitsemme ainoastaan korkealaatuisia tuotteita, jotka ovat monikäytöisiä ja kestävät pitkään. 
 
Käy katsomassa koko vastuullinen tuotevalikoimamme täältä.
 

Tilaa uutiskirje