0

Ostoskorisi on tyhjä

Vastuullisuus_vanha

Miten valitsemme vastuulliset brändit ja tuotteet Weekendbee-verkkokauppaan?

Tärkeimpänä kriteerinämme brändien valitsemisessa on, että brändin ytimessä on vastuullisuus. Tämä näkyy niin, että brändi elää ja hengittää vastuullisuutta tekemällä tuotteistaan, tuotannostaan ja koko arvoketjustaan mahdollisimman vastuullisen.

Valitettavasti vastuullisista vaihtoehdoista kertominen voi olla haastavaa, sillä käytössä ei ole yksinkertaisia ja suoraviivaisia vastuullisuusmerkintöjä, joilla kommunikoida esimerkiksi ekologisia materiaaleja, eettistä tuotantoa tai yrityksen yhteiskuntavastuuta. Ruokateollisuudesta tutut merkinnät kuten luomu, reilu kauppa ja lähituotanto pätevät osittain myös vaateteollisuudessa ja antavat suuntaviivoja vastuullisien urheiluvaatteiden valitsemiselle. Loppujen lopuksi on kuluttajan oma valinta, mitä kriteereitä pitää merkittävimpänä. Lisää tietoa urheiluvaatteiden vastuullisuudesta löytyy blogistamme.

Me Weekendbeellä haluamme varmistaa, että kaikki tuotteemme ovat vastuullisia valintoja. Näin sinun ei tarvitse miettiä erilaisia vastuullisuuskriteerejä, sillä pidämme huolen, että kaikki valinnat ovat hyviä valintoja. 

Tärkeimmät kriteerimme valitessamme vastuullisia brändejä ja tuotteita:

  • Brändin ydinarvona on vastuullisuus
  • Brändi kertoo avoimesti käyttämistään ympäristöystävällisistä materiaaleista, eettisistä tuotantotavoista ja pyrkimyksistään varmistaa mahdollisimman vastuullinen lopputuote ja tuotantotapa (Näitä voidaan kommunikoida erimerkiksi Reilun Kaupan ja bluesignin sertifikaateilla, mutta pienemmillä brändeillä ei usein ole varaa ostaa oikeutta näiden käyttämiseen vaikka edellytykset täyttyisivät)
  • Tuotteiden suunnittelun laatu on erinomainen, joka takaa monikäyttöisen ja pitkäikäisen elämän vaatteelle 
  • Tuotteiden materiaalit ja tuotantotapa ovat laadukkaita
  • Käytetyt materiaalit ovat ympäristöystävällisiä ja vastuullisia valintoja (esimerkiksi luomupuuvilla, kierrätetty puuvilla, kierrätetty polyesteri, kierrätetty villa, hamppu, Tencel)
  • Emme hyväksy perinteistä puuvillaa, PFC-kemikaaleja tai epäeettisiä eläinperäisiä materiaaleja

    Katso tuotteemme ja valikoimamme.

    Tilaa uutiskirje