Valitsemme vain vastuullisia materiaaleja

Kaikki brändimme ovat tarkkaan valittuja ja jokainen tuote valikoimissamme on vastuullinen ja hyvä valinta. Sertifikaattien lisäksi tuotteiden valintaan vaikuttavat niissä käytetyt materiaalit. Esittelemme alla lyhyesti päämateriaalimme, niiden ominaisuudet sekä tuotantotavat. 

 

 

Tencel

Tencel on luonnonmukainen eukalyptuspuusta saatava materiaali, jonka tuotanto on FSC-sertifioitua. Myös valmistusprosessi on mahdollisimman ympäristöystävällinen, huomioiden alhaisen veden ja energian kulutuksen. Tencel on hyvin mukautuva materiaali; se mukailee elimistön lämpötiloja lämmittäen viileällä ja viilentäen lämpimällä, se haihduttaa kosteutta tehokkaasti ja myös kuivuu nopeasti ollen samalla antibakteerinen. Tuntumaltaan Tencel on pehmeää kuin paksu silkkikangas.

Merinovilla

Merinovilla on pitkäkuituista, kimmoisaa sekä huomattavasti ohuempaa kuin perinteinen lampaanvilla. Kuitu on hienompaa kuin normaali villa, jonka vuoksi se ei kutita tai ärsytä ihoa. Merinovillavaatteet ovat joustavia ja ohuita, mutta ovat kuitenkin lämpimiä kylmällä ja viileitä lämpimällä. Käytämme ainoastaan vastuullisesti tuotettua mulesing-vapaata merinovillaa, jota tuotetaan mm. Etelä-Afrikassa.

 

 

Luomupuuvilla

Luomupuuvillaa saadaan pelloilta, joissa ei nykyisen eikä kolmen aikaisemman vuoden sadon viljelyssä ole käytetty kemikaaleja tai torjunta-aineita. Luomupuuvilla on pehmeää ja sopii hyvin myös allergikoille, kemikaalivapaan viljelyn vuoksi. Puuvilla imee hyvin kosteutta ja kestää pitkään.

 

Organic-cotton

 

Kierrätetty puuvilla

Puuvillatuotteiden valinnassa suosimme luomupuuvillaa, Reilun Kaupan puuvillaa tai kierrätettyä puuvillaa. Puuvillan tuotanto aiheuttaa ympäristölle merkittävää kuormitusta, jonka vuoksi materiaalien uudelleenkäyttäminen on suositeltavaa. Kierrätetty puuvilla valmistetaan teollisuuden ylijäämäkankaista ja -langoista sekä vanhoista puuvillavaatteista. Kierrätettyä meteriaalia suosimalla vähennämme uuden materiaalin valmistuksen tarvetta.

Kierrätetty villa

Kierrätetty villa on luonnonkuitu, johon raaka-ainetta saadaan esimekiksi teollisuudessa ylijääneestä lanka- ja neulejätteestä sekä käytetyistä villavaatteista. 

Villavatteiden valinnassa kannattaa aina suosia joko luomuvillaa, kierrätettyä villaa tai mulesing-vapaata merinovillaa. Normaalin villan tuotanto on yleensä tehotuotantoa, joka aiheuttaa haittaa sekä eläimille että ympäristölle.

Kierrätetty polyesteri

Kierrätetty polyesteri on tekokuitu, jota valmistetaan mm. kierrätetyistä muovipulloista, vanhoista polyesterivaatteista tai meren muovijätteestä. Kierrätetyn polyesterin valmistaminen kuluttaa vähemmän luonnonvaroja.

Polyesteri on ominaisuuksiltaan lujaa, elastista, nopeasti kuivuvaa ja kestää hyvin hankausta.

Kierrätetty polyamidi

Polyamidi on elastinen tekokuitu, joka ei rypisty ja kestää hyvin sääolosuhteita. Usein polyamidia käytetään sekoitteena mm. puuvillan kanssa ja sen tarkoitus on lisätä tuotteen kestävyyttä ja nopeuttaa kuivumista. 

Kierrätettyä polyamidia valmistetaan mm. teollisuuden lanka- ja kangasylijäämistä, jotka muuten menisivät roskiin. Kierrättäminen ei heikennä kuidun laatua, vaan siitä saadaan uudenveroista materiaalia.

 

 Forest-nature

 

Näillä valinnoilla voimme varmistaa, että valikoimissamme olevat vaatteet ovat ympäristöystävällisiä ja tukevat eettisiä periaatteita. Haitallisten aineiden käyttö on minimoitu ja viljelijät saavat oman osuutensa raaka-aineiden tuotannosta. Luonto tarjoaa meille upeita materiaaleja ja meidän vastuullamme on pitää huolta luonnosta. Voimme luottavaisin mielin pitää näitä materiaaleja herkkää ihoamme vasten.

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi