0

Ostoskorisi on tyhjä

Tencel

Mitä on Tencel?

Tencel on erinomainen materiaali ympäristöystävällisten urheiluvaatteiden valmistukseen. Se on luonnonmateriaali, jota saadaan eukalyptuspuusta. Tuotantoa harjoittava metsäteollisuus on FSC*-sertifioitua ja hyvin vastuullista ympäristön ja ihmisten kannalta. (*Forest Stewardship Council)

Miten Tencel valmistetaan?

Valmistusprosessi on ympäristöystävällinen, sillä kuidun valmistuksessa käytetyt kemikaalit voidaan käyttää aina uudelleen. Ympäristöystävällisyyden takaa myös FSC*-sertifioitu tuotanto eli myös tuotantoon liittyvä metsäteollisuus on vastuullista. Tuotannossa käytetty puumateriaali kierrätetään ja raakamateriaalin tuottaminen kuluttaa hiilidioksidia ja tuottaa happea. 

Tencelin tuotanto vaatii vähemmän energiaa kuin perinteisen rayonin/viskoosin valmistaminen ja käyttää 10-20 kertaa vähemmän vettä kuin puuvillan tuotanto.

Tencelin ominaisuuksia

Tencel on materiaalina ihanteellinen ja sillä on paljon samoja positiivisia ominaisuuksia kuin villalla.

Tencelistä tehdyt vaatteet ovat:

  • elastisia
  • hengittäviä
  • kestäviä
  • eivät rypisty helposti
  • pitävät muotonsa hyvin
  • haihduttavat tehokkaasti kosteutta iholta vaatteen ulkopuolelle. Tencel vetää puoleensa 50% enemmän kosteutta kuin puuvilla ja siirtää sen tehokkaasti pois iholta.
  • kuivuvat nopeasti 

Tencel on miellyttävän viileä kuumalla ja lämmittävä kylmällä säällä. Villan tavoin Tencel-kuitu on luonnostaan antibakteerinen ja estää bakteerien kasvua kuitujen väleissä. Se on jopa 2000 kertaa vähemmän altis bakteerikannan kehittymiselle kuin synteettiset kuidut.

Tencel ja merinovilla sopivat täydellisesti yhteen. Molemmat ovat vastuullisia luonnonmateriaaleja ja molemmilla on samoja positiivisia ominaisuuksia. Lisäksi merinovilla-tencel-vaatteita ei tarvitse pestä niin usein kuin muista materiaaleista valmistettuja vaatteita.

 

Tencel® on rekisteröity tavaramerkki Lenzig-tekstiilinvalmistajalta ja on korkealle rankattu ympäristöystävällinen tekstiilimateriaali.

Tilaa uutiskirje