0

Ostoskorisi on tyhjä

Postin ympäristöystävälliset palvelut

Me Weekendbeellä pyrimme toimimaan niin vastuullisesti kuin mahdollista kaikissa yrityksemme toiminnoissa. Siksi olemme valinneet Postin yhteistyökumppaniksemme pakettien lähetyksessä. 

Postin teettämän tutkimuksen mukaan vaatteiden elinkaaren aikaisista päästöistä yli 80 prosenttia syntyy raaka-aineiden, kuten puuvillan, tuotannossa ja vaatteiden valmistuksessa. Siksi me Weekendbeellä haluamme tarjota vastuullisesti eli eettisesti ja ekologisesti mahdollisimman kestäviä vaatevalintoja. Vastuullisten vaatevalintojen lisäksi on tärkeää ostaa harkiten ja pidentää tuotteiden elinkaarta kierrätyksen avulla.

Vastuullisten vaatevaihtoehtojen lisäksi haluamme tarjota myös mahdollisimman ekologisen verkkokauppa-asioinnin, johon kuuluvat muoviton pakkaus sekä Postin hiilineutraalit kuljetukset.

Hiilineutraalit Posti Green -kuljetukset

Posti tarjoaa kaikkiin lähetyksiimme hiilineutraalit Posti Green -kuljetukset. Aiheutuneiden päästöjen kompensoinnin lisäksi Posti on sitoutunut vähentämään kuljetusten hiilidioksidipäästöjä muun muassa tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä, korkealla käyttöasteella sekä ekologisella ajotavalla. 

Yhden paketin kuljettaminen synnyttää keskimäärin 600 grammaa hiilidioksidia. Posti Green -palveluista ei aiheudu kuitenkaan asiakkaalle hiilidioksidipäästöjä, sillä Posti neutraloi jäljelle jäävät päästöt osallistumalla sertifioituihin ilmastoprojekteihin.

Paketin noutopaikalla voit vaikuttaa kuljetuksen ympäristöystävällisyyteen

Sen lisäksi, että itse tuotteen valitsemiseen kannattaa käyttää harkintaa ja aikaa, voi asioinnin ympäristöystävällisyyteen vaikuttaa valitsemalla paketin noutopaikka oman arjen reittien varrelle. Tuotteen niin sanottu viimeinen kilometri, eli matka Postin jakelukeskuksesta kuluttajalle, vaikuttaa kuljetuksen päästöihin yllättävän paljon. Viimeisellä kilometrillä Postin päästöihin vaikuttaa eniten jakelutehokkuus eli se, kuinka monta lähetystä kuljettaja ehtii jakaa työpäivän aikana. Muita vaikuttavia tekijöitä ovat ajoneuvotyyppi ja toimitusetäisyys.

Paketin noutopaikaksi kannattaa siis valita esimerkiksi lähikauppa, jossa tulee asioitua muutenkin tai paikka johon pääsee liikkumaan helposti kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Jos paketin noutaa omalla autolla useiden kilometrien päästä, voivat viimeisen kilometrin päästöt useissa tapauksissa ylittää Postin päästöt. Voit ohjata toimitukset vaikkapa työmatkan varrelle Oma Posti -sovelluksen avulla.

Tilaa vain tarpeelliset ja vältä palautuksia

Tilausten palauttaminen voi nostaa yksittäisen tuotteen hiilijalanjälkeä merkittävästi. Siksi suosittelemme tekemään tilauksia harkiten ja tutustumaan tuotteisiin kunnolla ennen tilauksen tekemistä, jotta turhilta palautuksilta vältyttäisiin.

Me Weekendbeessä autamme mielellämme oikean tuotteen valinnassa ja asiakaspalvelumme palvelee joka päivä. Jos olet epävarma tilaamasi vaatteen koosta ja istuvuudesta, suosittelemme tilaamaan kaksi eri kokoa sovitukseen. Näin vältymme turhilta vaatteen vaihtolähetyksiltä ja säästämme yhden kuljetusmatkan hiilidioksidipäästöt. 

Tilaa uutiskirje