0

Ostoskorisi on tyhjä

Girlfriend Collective – Vastuullisesti tuotettuja joogavaatteita

 

Girlfriend Collectiven tavoite on olla niin läpinäkyvä kuin mahdollista jooga- ja urheiluvaatteiden tuotannossaan. Jokaisen valinta aina raakamateriaaleista tiloihin ja yhteistyökumppaneihin on tehty huolella.

Tutustu Girlfriendin vastuullisesti tuotettuihin joogatrikoisiin ja -toppeihin

joogaleggingsit

Tiesitkö? Girlfriend Compressive -legginsit tehdään 25 kierrätetystä muovipullosta, ja joogatoppeihin käytetään 11 kierrätettyä pulloa.

Kierrätysmateriaalit vaatteisiin Taiwanista

Girlfriendin käyttämät vaatemateriaalit, kuten polyesteri ja nylon kerätään ja tuotetaan kierrätysmateriaaleista heidän tiloissaan Taiwanissa, joissa erikoistutaan ekologisiin, korkealaatuisiin tekstiileihin.

Materiaalit kerätään PET-kierrätyspulloista (polyesteriä varten) ja kalastusverkoista (nylonia varten). Näin Girlfriend auttaa puhdistamaan meriä, kierrättämään siitä saatavaa jätettä sekä leikkaamaan raakamateriaalien tarvetta, kuten raakaöljyn, jota tavallisesti tarvitaan nylonin tuottamiseen. 

Kierrätyspulloista ja kalastusverkoista saadut materiaalit lähetetään sertifioiduista kierrätys- ja prosessointikeskuksista tuotantolaitoksiin, joissa lastut prosessoidaan pelleteiksi ja edelleen laadukkaaksi, paksuksi langaksi. Valmis lanka lähetetään tämän jälkeen edelleen kudontatehtaisiin ja sieltä värjäystaloon Taiwaniin.

Lue lisää Girlfriend-vaatteiden kierrätyksestä, kudonta- ja värjäysprosesseista heidän sivuiltaan (englanniksi) >>

Vaatteiden ompelu vastuullisesti Vietnamissa

vastuullinen vaatetuotanto

TIESITKÖ? Leikkaaminen ja ompeleminen on kaikista eniten työtunteja vaativa osa vaatteiden valmistusta.
Yksi GF-leggingsin valmistus vaatii 14 käsiparia ja silmää, jotta tuote saadaan valmiiksi. 

Girlfriendin SA8000-sertifioitu tehdas Vietnamissa maksaa hyvään elintasoon riittävää palkkaa, mahdollistaa reilut työskentelyajat ja turvalliset olosuhteet, sallii ammattiliittoutumisen eikä käytä lapsityövoimaa. GF-tiimi vierailee säännöllisesti tehtaassa. 

Girlfriendin tehtaan omistaa ja sitä operoi tanskalainen perhe, joka on ollut mukana tekstiililiiketoiminnassa jo vuodesta 1931.

SA8000-sertifioidut tehtaat ovat omistautuneet ennemmin ihmisille kuin tulokselle.

SA8000-sertifikaattitakaa joukon todella tärkeitä asioita, mukaan lukien pakkotyön tai lapsityövoiman kiellon, turvalliset työolot ja oikeuden liittoutua.

Tanskalaiset kumppanit avasivat Vietnamin tuotannon vuonna 2005 ja ovat toimineet ihmisläheisten arvojen mukaan siitä saakka. Kaikessa toiminnassa varmistetaan, että jokaista työntekijää kohdellaan kunnioittavasti ja heille maksetaan reilu ja elintasoon riittävä palkka.

Girlfriend varmistaa, että jokaiselle työntekijälle maksetaan reilut ansiot, tarjoaa ilmaisen lounaan (sekä illallisen niille, jotka ovat iltavuorossa) pelkän lounastilan sijaan, sekä ohjattuja liikuntataukoja, koska kukaan ei halua vain tuijottaa työpöytää koko päivää (myöskään GF).

Vaikka terveydenhuolto usein vähennetään palkasta, GF on päättänyt tarjota ilmaiset terveystarkastukset puolen vuoden välein tehtaiden kaikille työntekijöille, kuin myös sairausvakuutuksen.

Lue lisää Girlfriend Collectiven kestävästä valmistuksesta 

Katso kaikki Girlfriendin joogatrikoot ja -topit Weekendbeelta

Tilaa uutiskirje