0

Ostoskorisi on tyhjä

22 maaliskuu, 2021 3 min lukuaika

Samulin, Akin ja Fiian yhteinen Everesting-projekti toteutuu huhtikuun alussa. Tutustu tiimiin jo etukäteen!

Fiia

 

Surffaava video- ja valokuvaaja Fiia taltioi Everesting-haasteen Weekendbeen kanaviin

Täällä kirjoittelee Weekendbeen pitkäaikainen TestBee Fiia. Alkuun lyhyesti musta! Olen 30-vuotias nainen, alun perin kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta nykyisin vaikutan Tampereella. Siinä välissä olen ehtinyt asua myös Ruotsissa, Australiassa ja puolisen vuotta ympäri Aasiaa.

Olen ammatiltani videokuvaaja ja valokuvaaja, kauniiden hetkien tallentaminen on lapsuudesta aikuiseksi asti jatkunut intohimo. Liikkuminen on mulle tärkeä energian lähde, rakastan kokeilla erilaisia lajeja, tärkeintä mulle kaikessa on aina hauskuus! Mitään ei pidä tehdä liian verenmaku suussa. Lempilajeihin kuuluu erilaiset vesilajit, näistä ehdoton suosikki surffaus! Surffauksen perässä on tullut matkustettua ympäri maailmaa trooppisten aaltojen perässä, vaikka sittemmin olen ihastunut myös kylmässä vedessä surffaamiseen. Plussaa siitä, että kylmät aallot voi saavuttaa myös asteen verran pienemmällä hiilijalanjäljellä!

Mistä päästänkin yhteen mulle tärkeään asiaan, luontoon ja vastuulliseen elämäntyyliin. Vastuullisuus merkitsee mulle erityisesti niitä pieniä, parempia arjen valintoja. Yksi mottoni onkin, täydellinen ei kenenkään tarvitse olla, kunhan aktiivisesti pyrkii parempaa kohti!

Fiia

 

Mitenkäs sitten olen päätynyt tätä blogipostausta kirjoittamaan? Vietin tammikuutani lumisessa Pyhätunturissa, kun siellä asuva ystäväni Samuli kertoi minulle aikovansa suorittaa Everesting -haasteen keväällä. Tarkalleen ottaen pääsiäisen tienoilla. En ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä haasteesta! Kyseessä on siis maailmanlaajuinen haaste, jossa ideana on kerätä Mount Everestin verran vertikaalikilometrejä yhdeltä istumalta. Eli siis tarkalleen ottaen huimat 8848 metriä nousua!

Haasteessa saa käyttää apuna vain omia lihasvoimia, sähköpyörät ja muut on siis kielletty. Everestingin nousutyyli on kuitenkin vapaa, voit siis juosta, pyöräillä tai vaikkapa skinnata. Näistä jälkimmäinen on valikoitunut Samulin tyylilajiksi. Hänen ei myöskään tarvitse lähteä yksin kipuamaan, koska hän sai myös ystävänsä Akin innostumaan Everestingistä! Joukossa hauskuus kasvaa.

Everesting-projektin isä Samuli on innokas ulkoilmasporttaaja, joka asuu pakettiautossa

Samuli

Samuli on vajaa kolmekymppinen multisporttaaja, tai ehkä ennemminkin multiulkonaliikkuja. Vuorilla, meressä, poluilla ja hiekkateillä Samuli kokee olevansa onnellisimmillaan, eikä retkeilyauto ole varmasti valikoitunut pysyväksi asuinmuodoksi vähiten juuri sen takia - koti liikkuu tarpeen vaatiessa harrastusten mukana juuri sinne, minne sydän vetää.

Tärkeinä arvoina hän pitää ekologisuutta ja kestävyyttä elämän valinnoissa ja esimerkiksi lentomatkailu ja pikamuodin hankkiminen on vähentynyt viime vuosina minimiin, ja asuinmuodoksi on valikoitunut sekä pienen hiilijalanjäljen jättävä että kevyesti mukana liikkuva vaihtoehto. Haasteiden asetus itselleen, ja ihmisten mukaan haastaminen, saa Samulin motivoitumaan, ja erilaisia projekteja on oltava suunniteltuna tulevaisuuden varalle koko ajan.

Suorituksen toiseksi kaveriksi lähti enemmän uima-altaassa kuin suksilla viihtyvä Aki

Aki

 

Aki on liikunta-alalle eksynyt nuorimies, jonka pääosaaminen on uinnin parissa. Uinti on ohjannut häntä myös enemmän luonnonvesiin sekä surffauksen pariin. Hän on monipuolinen liikkuja, joka tykkää harrastella ja välillä kisailla triathlonin parissa sekä motivoida ihmisiä lenkkipoluille. Viimekesänä hän tutustui myös swimruniin, joka osoittautui mieluisaksi harrastukseksi.

Todennäköisesti Akia odottaa myös tulevana kesänä uudet lajikokemukset/haasteet luonnon helmassa. Akin motto on ”liikkuen ja naureskellen päivästä toiseen”. Hänen tekemistänsä ohjaakin halu kehittää ja kehittyä niin liikunnassa, kuin ihmisenä.

Everesting-haastetta pääset seuraamaan Weekendbeen some-kanavilla

Haasteesta kuultuani totesin Samulille, että tuo tempaus pitäisi kyllä saada taltioitua! Ja niinpä päätimme lähteä yhdessä Weekendbeen kanssa toteuttamaan Everestingistä minidokkaria, kuvaajana toimii itse allekirjoittanut. Ota siis meidän kolmen Instagram -tilit haltuun, niin pääset seuraamaan reaaliajassa meidän valmistautumista haasteeseen, itse haasteen toteutusta sekä jälkitunnelmia. Vaikka Everesting on varmasti kaikkea muuta kuin helppo haaste, niin me kaikki ollaan kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on hauskanpito!

Terkuin,

Fiia


Ajankohta:


8.4.2021 (säävaraus, ajankohta saattaa vaihdella päivällä suuntaan tai toiseen)


Haasteen suorittajat:


Aki @ahurula


Samuli @samulihiltunen


Valokuvaaja ja videokuvaaja:


Fiia @fiiaemilia


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät
Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät

08 heinäkuu, 2021 2 min lukuaika

Haaveiletko pakuilusta elämäntyylinä tai pidemmästä reissusta pakulla? Weekendbeen TestBeet Hanna ja Tim olivat muutama vuosi sitten jännittävän elämäntilanteen äärellä: edessä oli muutto pakuun määrittelemättömäksi ajanjaksoksi.

Nyt kun pakuelmää on takana muutama vuosi, pystyy Hanna jo toteamaan, että positiivisia yllätyksiä on tullut huomattavasti negatiivisia enemmän.

Tässä blogipostauksessa Hanna listaa vinkkejä pakuilun aloittamiseen ja muutamia heitä yllättäneitä seikkoja uudessa elämäntyylissä!

Lue lisää
Samulin tarina Everesting-haasteesta
Samulin tarina Everesting-haasteesta

08 kesäkuu, 2021 5 min lukuaika

Weekendbeen TestBee Samuli suoritti ystävänsä Akin kanssa Everesting-haasteen huhtikuussa Pyhätunturilla. Everesting tunnetaan vaikeimpana kiipeilyhaasteena maailmassa.

Alkuun homman helppous nauratti, mutta mitkä olivat Samulin ja Akin tunnelmat 22,5 tuntia kestäneen 8848 nousumetrin jälkeen?

Lue Samulin tarina Everesting-haasteesta >

Lue lisää
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa

04 kesäkuu, 2021 4 min lukuaika

Kesän ehdoton hitti, bike shortsit tai biker shortsit eli pyöräilyshortsit, sopivat kaikkeen muuhunkin kuin pyöräilyyn!

Weekendbeen TestBeet Anna ja Ida kokeilivat 7 eri mallia ja kertovat, miten nämä ekologiset ja eettiset bikerit eroavat toisistaan, sekä mitä mallia he suosittelevat eri käyttötarpeisiin.

Lue vertailuartikkeli suosituimmista, vastuullisesti valmistetuista biker shortseistamme ja löydä paras malli itsellesi.

Lue lisää