0

Ostoskorisi on tyhjä

01 syyskuu, 2020 5 min lukuaika

Miten Patagonian kuorihousut eroavat toisistaan?

Tämä artikkeli on jatkoa Patagonian kuoritakkien vertailulle. Nyt keskitymme vertailemaan suosittuja Patagonian kuorihousuja. Kuorihousut ovat valintasi, kun haluat ulkoilla eri sääolosuhteissa ja varmistua että pysyt kuivana kovallakin sateella. Kesäkäyttöön kannattaa valita kevyet ja hengittävät kuorihousut, talvikäytössä kuorihousujen alle on hyvä mahtua toinen kerros. Kuoritakki- ja kuorihousuvertailut luettuasi takaamme, että osaat valita juuri omaan käyttöösi ja tarpeisiisi parhaiten sopivan kuorikerraston.

Patagonia on suosittu vastuullisen ulkoilu- ja urheilumuodin edelläkävijä, joka keskittyy valmistamaan vaatteita erityisesti lajeihin, joihin ei käytetä moottoriajoneuvoja, kuten kiipeilyyn, lasketteluun, vaellukseen ja juoksuun. Patagonian kuorivaatteet ovat kehuttuja niiden kestävyyden ja hyvien ominaisuuksien vuoksi. Kaikki Patagonian kuorihousut on valmistettu 100% kierrätetyistä materiaaleista ja niillä on Fair Trade -sertifikaatti

Eri lajeihin ja käyttöön tarvitaan vaatteita erilaisilla ominaisuuksilla. Valikoimassamme on useat Patagonian kuorihousut, joissa on erilaiset kalvot, säädöt ja kerrokset. Miten kuorihousut eroavat käyttötarkoituksiltaan? Tarkastellaan seuraavaksi kuorihousujen ominaisuuksia tarkemmin.

Materiaali ja vedenpitävyys

Patagonian kuorihousut valmistetaan mallista riippuen jokoGORE-TEX®-kalvosta tai Patagonian omastaH2No™-kalvosta. Lue lisää kalvojen eroista ja katso video vedenkestävyyden testauksesta Patagonian kuoritakkivertailustamme

Valikoimastamme löytyvien Patagonian kuorihousujen vesipilariarvo on 20 000 - 30 000 millimetriä mallista riippuen. Vesipilariarvo kuvaa, kuinka paksun vesimassan aiheuttaman paineen kangas kestää ennen kuin se päästää vettä lävitseen. Vesimassan paksuus ilmaistaan millimetreinä. Mitä suurempi vesipilariarvo kalvossa on, sitä rankempia sääolosuhteita kuorihousut kestävät. 

Kaikki tässä artikkelissa vertailtavat Patagonian kuorihousut ovat vesipilariarvoltaan vedenpitäviä. Vaikka suuri vesipilariarvo indikoi korkeaa vedenkestävyyttä, tulee kuorihousuja valitessa huomioida, että tarkoittaa tämä usein myös hieman heikompaa hengittävyyttä. Vedenkestävyysominaisuudet ovat normaaliin käyttöön riittävät GORE-TEX® ja H2No™-kalvossa, mutta pitkässä käytössä Gore-Texin ominaisuudet säilyvät mahdollisesti pidempään, jos kangasta huolletaan oikein.

2,5-kerros vai 3-kerros

Artikkelin kuorihousut ovat 2,5- tai 3-kerroksisia. Kerroksia ei ole mahdollista nähdä silmällä, sillä kerrokset on laminoitu yhteen, jotta saavutetaan parempia vedenpitävyys- sekä hengittävyysominaisuuksia.

2,5-kerros on kevyin kangas ja samalla vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä. Keveys tarkoittaa myös käytännöllisyyttä, sillä housut ovat helposti pakattavissa ja kuljetettavissa. Kalvojen laminoinnissa mukana on painettu kuvio, joka suojaa vedenpitävää kalvoa ja auttaa jakamaan kosteutta pintajännityksen vähentämiseksi ja veden läpäisyn vähentämiseksi.

3-kerros  on erittäin kestävä, täysin tuulenpitävä, vedenpitävä ja hengittävä kangas. Lisäksi 3-kerroksisessa rakenteessa käytetään laminoitua ruudukkoa, joka auttaa hajottamaan vesihöyryn muodostumisen vähentämällä kuivumisaikaa ja minimoimalla veden ulkopuolisen vuotamisriskin. 3-kerros housuissa on hyvä hankautumisen estokyky maksimaalinen kankaan kestävyys ja repäisykestävyys.

Istuvuus ja vetoketjut

Haluatko kuorihousujen istuvan muotoilevasti vai suoralinjaisesti? Patagonian kuorihousut ovat istuvuudeltaan erilaiset: Torrentshell on pussimaisempi ja väljempi malli. Trioletit ovat muotoillut ja ominaisuuksiltaan käyttäjän mittoihin säädettävimmät. Calcite on malliltaan istuvampi ja muotoonommeltu. Rainshadow puolestaan jää muotoilultaan Torrentshellin ja Calciten väliin. 

Nilkkavetoketjut ovat tärkeitä, sillä niiden avulla housut ovat helpommin puettavissa ja riisuttavissa, sekä lämpimällä säällä vetoketjut toimivat ilmanvaihtokanavina. Kaikissa Weekendbeen valikoiman Patagonian kuorihousuissa on kaksisuuntaiset vetoketjut. Triolet on ainut kuorihousumallimme, jossa vetoketjut ovat täyspituiset.

Erot Patagonian vedenpitävien kuorihousujen välillä

Seuraavaksi vertailussa neljät Patagonian kuorihuosut: Patagonia Triolet, Patagonia Calcite, Patagonia Rainshadow, Patagonia Torrentshell.

Patagonia Triolet

Patagonia Triolet kuorihousut

Triolet sopii kestävyyden ja teknisten ominaisuuksien ansioista vaativallekin ulkoilijalle.

Kevyet ja pakkautuvat Triolet-kuorihousut ovat tekniset ja monikäyttöiset Gore-Tex ulkoiluhousut, jotka pitävät hyvin vettä ja hengittävät. Valikoimassamme on Triolet-kuorihousuista naisten malli.

Patagonia Triolet pääominaisuudet 

 • 3 L GORE-TEX Performance Standard kalvo, DWR viimeistely

 • 75-denier 100% kierrätetty polyesterikangas

 • Täysipitkät, vedenpitävät, kaksisuuntaiset vetoketjut

 • Vyötärökiinnitys neppareilla, polvissa liikkuvuutta lisäävät saumat

 • Lahkeissa vahvikkeet, säätö neppareilla ja sisällä sääsuojasäärystin

 • Piilotettu RECCO®-heijastin

 • Fair Trade Certified™ ja bluesign® sertifioitu kangas

 • Hinta: 349,90 €

 • Tärkeimmät erottavuustekijät muihin malleihin: GORE-TEX kalvo, 75-denier kangas, monipuolisimmat säätömahdollisuudet ja ominaisuudet vaativaan käyttöön

Kokovalinta:

Normaali koko. Housuissa on monipuoliset säätömahdollisuudet, joiden avulla vyötärön kireyttä ja lahkeiden leveyttä voi säätää. Lisäksi joustavassa vyötärössä on paikka vyölle. Huomioi kokovalinnassa, haluatko käyttää housujen alla toista kerrastoa ja millaista istuvuutta haet. 

Meidän arvio:

Erinomaiset housut, joiden huippuominaisuudet mahdollistavat monipuolisen käytön eri lajeissa. Triolet-kuorihousut sopivat ympärivuotiseen käyttöön. Housut eivät rapise pakkasessa kuten useat kuorihousut. Täyspitkien vetoketjujen avulla pukeminen ja ilmanvaihto on helppoa vaativissa olosuhteissa. 

Patagonia Calcite

Patagonia Calcite kuorihousut

Kevyet ja kestävät, neljän vuodenajan housut 100% kierrätetystä polyesterista.

Calcite-kuorihousut ovat muotoonommellut, kevyet ja vedenpitävät Gore-Tex kuorihousut kierrätetystä polyesterista. Suunniteltu erityisesti vaellukseen, retkeilyyn ja kiipeilyyn.

Patagonia Calcite pääominaisuudet 

 • 2,5 L GORE-TEX Paclite® Plus kalvo, DWR-viimeistely

 • 75-denier 100% kierrätetty polyesterikangas

 • ¾-pitkät, vedenpitävät, kaksisuuntaiset vetoketjut

 • Vyötäröllä neppari, kiristysvyö soljella ja sepalusvetoketju, muotoillut polvileikkaukset

 • Fair Trade Certified™

 • Hinta: 200 €

 • Tärkeimmät erottavuustekijät muihin malleihin: GORE-TEX kalvo, 75-denier kangas, kiristysvyö

Kokovalinta:

Koko on normaali, mutta istuvuus on muotoiltu. Huomioi kokovalinnassa, haluatko käyttää housujen alla toista kerrastoa ja millaista istuvuutta haet.

Meidän arvio: 

Erinomaiset, erittäin kevyet housut monipuoliseen ulkoiluun säällä kuin säällä.Sisäpuoli housujen kuoresta on käsitelty ihoa miellyttäväksi tekstuuriksi, joten housut sopivat käytettäväksi ilman välikerrosta.

Katso myösCalcite-kuoritakki naisille ja miehille.

Patagonia Rainshadow

Patagonia Rainshadow kuorihousut

Rainshadow-kuorihousut ovat hyvän hinta-laatusuhteen housut, jotka on valmistettu 100% kierrätetystä nylonista.

Rainshadow-kuorihousut ovat kolmikerroksisen H2No™ Performance Standard -kuoriteknologian ansiosta vedenpitävät, hengittävät ja joustavat.Sopivat hyvin niin pidemmille vaelluksille kuin päivittäiseen ulkoilukäyttöön.  

Patagonia Rainshadow pääominaisuudet  

 • 3 L H2No™ Performance Standard kalvo, DWR viimeistely

 • 30-denier 100% kierrätetty nylon

 • ¾-pitkät, vedenpitävät, kaksisuuntaiset vetoketjut

 • Kiinnitys klipsillä ja vetoketjulla, säädettävä kiristysnauha, polvissa nivelletyt ompeleet, lahkeiden säätö neppareilla

 • Fair Trade Certified™ ja bluesign® sertifioitu kangas

 • Hinta: 180 €

 • Tärkeimmät erottavuustekijät muihin malleihin: H2No™ kalvo, 30-denier kangas, yksi etutasku reidessä

Kokovalinta:

Koko on normaali.Jos jäät kahden koon väliin, suosittelemme ottamaan isomman koon, mikäli haluat että housujen alle mahtuu lisäkerroksia viileämpiä säitä varten.

Meidän arvio:

Rainshadow-kuorihousut jäävät ominaisuuksiltaan ja muotoilultaan kapeampien Calcite-kuorihousujen ja pussimaisten/väljempien Torrentshell-kuorihousujen väliin. Erittäin toimivat ja joustavat joka kelin kuorihousut, jotka ovat myös kuorihousuistamme kevyimmät.

Katso myösRainshadow-kuoritakki naisille. 

Patagonia Torrentshell

Patagonian Torrentshell kuorihousut


Torrentshellit ovat monelle ne luottokuorihousut, sillä housut ovat  yksinkertaiset, edullisimman hintaluokan kuorihousut, jotka sopivat ympärivuotiseen ulkoiluun. Valmistettu 100% kierrätetystä nylonista. 

Torrentshell-kuorihousut ovat yksinkertaiset ja istuvuudeltaan väljät, minkä ansiosta ne on helppo pukea ja riisua.

Patagonia Torrentshell pääominaisuudet 

 • 3 L H2No® Performance Standard kalvo

 • 50-denier 100% kierrätetty nylon

 • ¾-pitkät, sääsuojatut, kaksisuuntaiset vetoketjut

 • Lahkeissa kuminauha ja nepparisäätö, housut pakkautuvat taskuunsa

 • Fair Trade Certified™ ja bluesign® sertifioitu kangas

 • Hinta: 110€

 • Tärkeimmät erottavuustekijät muihin malleihin: H2No® kalvo, 50-denier kangas, sääsuojatut vetoketjut, naisten mallissa eri pituudet, väljä istuvuus

Kokovalinta:

Naisten mallissa Short ja Regular -pituudet saatavilla, katso kokotaulukko tarkoista mitoista. Molemmissa pituuksissa vyötärö on samankokoinen. Regular fit -mallissa sisäsauman pituus 5 cm pidempi kuin Short-mallissa. Regular fit -mallin alle on mitoitettu mahtumaan useampiakin välikerrastoja. Huomioi kokovalinnassa, haluatko käyttää housujen alla toista kerrastoa ja millaista istuvuutta haet.

Meidän arvio:

Väljä istuvuus sekä vyötärön elastinen kuminauha mahdollistavat housujen helpon puettavuuden sääolosuhteiden yllättäessä. Naisten mallissa taskut ovat tilavammat kuin naisten housuissa yleensä. Torrentshell-kuorihousujen nylonkuori on hankauskestävämpi kuin polyesterikuori. Vetoketjut on suojattu kahdella kerroksella, mutta itse vetoketju ei ole vedenpitävä. Hyvät ulkoiluhousut peruskäyttöön.

Katso myös Torrentshell-kuoritakki naisille ja miehille.

Yhteenveto

Patagonia Triolet
Patagonia Calcite Patagonia Rainshadow Patagonia Torrentshell
Kerrokset 3 L 2,5 L 3 L 3 L
Materiaali GORE-TEX Performance Standard,
75 denierin 100% kierrätetty polyesteri
GORE-TEX Paclite® Plus, 100% kierrätetty polyesteri H2No™ Performance Standard,
30 denierin 100% kierrätetty nylon
H2No™ Performance Standard,
50 denierin 100% kierrätetty nylon
Vetoketjut Vedenpitävät, täyspitkät, kaksisuuntaiset Vedenpitävät, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset Vedenpitävät, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset Sääsuojatut, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset
Taskut Vedenpitävät, täyspitkät, kaksisuuntaiset Vedenpitävät, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset Vedenpitävät, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset Sääsuojatut, ¾ pitkät, kaksisuuntaiset
Paino 576 g 286 g 278 g 301 g
Vesipilariarvo
uutena
väh. 28 000 mm väh. 28 000 mm 20 000 mm 20 000 mm
Vastuullisuus Fair Trade Certified™, bluesign® sertifioitu kangas Fair Trade Certified™ Fair Trade Certified™, bluesign® sertifioitu kangas Fair Trade Certified™, bluesign® sertifioitu kangas
Hinta 349,90 € 200 € 180 € 110 €

 

Kuorihousuvalintaa tehdessä kannattaa pohtia erityisesti omaa käyttötarkoitusta: etsitkö housuja koiran päivittäisille ulkoilutuslenkeille vai pitkälle vaellukselle vuoristoon, haluatko väljän vai muotoilevan istuvuuden, kaipaatko monipuolisia säätömahdollisuuksia, haluatko housut ympärivuotiseen käyttöön vai tiettyyn vuodenaikaan?

Me haluamme tehdä vastuullisesti tuotettujen vaatteiden löytämisestä helppoa, jotta sinä voit valita laadukkaita, kestäviä ja ympäristöystävällisiä vaatteita. Autamme erittäin mielellämme sinua löytämään tarpeeseesi sopivat tuotteet oikeassa koossa. Jos sinulla herää kysymyksiä, voit helposti olla meihin yhteydessä chatissa tai somessa niin palaamme sinulle pian.

Katso kaikki Weekendbeen valikoiman kuorihousut


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät
Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät

08 heinäkuu, 2021 2 min lukuaika

Haaveiletko pakuilusta elämäntyylinä tai pidemmästä reissusta pakulla? Weekendbeen TestBeet Hanna ja Tim olivat muutama vuosi sitten jännittävän elämäntilanteen äärellä: edessä oli muutto pakuun määrittelemättömäksi ajanjaksoksi.

Nyt kun pakuelmää on takana muutama vuosi, pystyy Hanna jo toteamaan, että positiivisia yllätyksiä on tullut huomattavasti negatiivisia enemmän.

Tässä blogipostauksessa Hanna listaa vinkkejä pakuilun aloittamiseen ja muutamia heitä yllättäneitä seikkoja uudessa elämäntyylissä!

Lue lisää
Samulin tarina Everesting-haasteesta
Samulin tarina Everesting-haasteesta

08 kesäkuu, 2021 5 min lukuaika

Weekendbeen TestBee Samuli suoritti ystävänsä Akin kanssa Everesting-haasteen huhtikuussa Pyhätunturilla. Everesting tunnetaan vaikeimpana kiipeilyhaasteena maailmassa.

Alkuun homman helppous nauratti, mutta mitkä olivat Samulin ja Akin tunnelmat 22,5 tuntia kestäneen 8848 nousumetrin jälkeen?

Lue Samulin tarina Everesting-haasteesta >

Lue lisää
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa

04 kesäkuu, 2021 4 min lukuaika

Kesän ehdoton hitti, bike shortsit tai biker shortsit eli pyöräilyshortsit, sopivat kaikkeen muuhunkin kuin pyöräilyyn!

Weekendbeen TestBeet Anna ja Ida kokeilivat 7 eri mallia ja kertovat, miten nämä ekologiset ja eettiset bikerit eroavat toisistaan, sekä mitä mallia he suosittelevat eri käyttötarpeisiin.

Lue vertailuartikkeli suosituimmista, vastuullisesti valmistetuista biker shortseistamme ja löydä paras malli itsellesi.

Lue lisää