0

Ostoskorisi on tyhjä

24 tammikuu, 2020 4 min lukuaika

Läppärireppu, retkireppu ulkoiluun tai laukku viikonloppureissulle - listasimme kuusi suosituinta vastuullista reppumalliamme

Mikä on vastuullisin reppu? Reppuvalintaasi helpottaaksemme kokosimme vinkkimme täydellisen repun etsintään sekä listasimme suosituimmat vastuulliset reppumme ja laukkumme.

Valikoimastamme löydät läppärin kuljettamiseen sopivia kaupunkireppuja, teknisiä päiväreppuja lyhyille vaelluksille ja treenivarusteiden kuljettamiseen, trendikkäitä vyölaukkuja sekä lentokoneen matkustamoon sopivia tilavampia laukkuvaihtoehtoja. Löydät nämä kaikki reppumallimme artikkelin lopusta.

Aktiivinen elämä vaatii luottorepun, jossa kuljettaa helposti urheiluvarusteita, läppäriä, kameraa ja eväitä. Repun tulee olla mukava selässä ja vedenpitävä. Kestävyys on myös tärkeä kriteeri valinnalle - repun on tärkeä kestää käytössä pitkään, jotta uutta ei tarvitsisi hankkia joka vuosi vetoketjujen hajottua tai kankaan rikkouduttua.

Katso koko reppu- ja laukkuvalikoimamme

Miten valita vastuullisesti tuotettu  reppu? Huomioi nämä asiat:

vastuullinen läppärireppu

Laatu ja kestävyys: Toiminnallisuus ja monipuolisuus ovat aktiivisen liikkujan, reissaajan ja läppärityöläisen tärkeä reppukriteeri. Täydellinen reppu toimii niin retkeilyssä, lentomatkoilla käsimatkatavarana, työmatkapyöräilyssä ja treenireppuna urheiluvarusteille. Sateen yllättäessä tavaroiden tulee pysyä kuivina, vetoketjujen ja kankaan kestää kulumista ja kovaakin käyttöä. Vastuullisten reppuvalmistajien kuten Aevorin ja Patagonian lähtökohtina on tuottaa reppuja jopa ikuiseen käyttöön, siksi voit luottaa laatuun valitessasi repun tai laukun näiltä valmistajilta.

Omat tarpeesi: Mihin tarvitse reppua tai laukkua? Töihin? Matkoille? Retkeilyyn? Onko tärkein ominaisuus vedenpitävyys, ulkonäkö vai toiminnallisuus? Tarvitsetko erillisen taskun läppärille tai juomapullolle? Minkä kokoisen repun tarviset? Valitessasi reppua tai laukkua, pohdi näitä seikkoja huolellisesti niin mitä luultavimmin päädyt valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivimman mallin, jota voit käyttää monipuolisesti eri tilanteissa. 

Reppu kierrätysmateriaaleista ja ilman myrkyllisiä kemikaaleja: Iloksemme kierrätysmateriaaleista tuotettuja kauniita ja toiminnallisia reppuja alkaa löytyä tänä päivänä entistä enemmän myös aktiiviliikkujan käyttöön. Aevor käyttää repuissaan kierrätetyistä PET-muovipulloista valmistettua kestävää kangasmateriaalia. Patagonia taas kovaa kierrätettyä polyesterikangasta ja kierrätettyä nylonia. Molemmilla valmistajilla on lisäksi bluesign®-sertifikaatti, joka varmistaa mm. myrkyttömän, ympäristöystävällisen ja turvallisen tuotantoprosessin. 

Repun tuotantotavan läpinäkyvyys ja eettisyys:  Valitessasi tuotetta tietyltä vaatebrändiltä selvitä kertooko yritys avoimesti sivuillaan, millä tehtaalla ja miten tuotteita valmistetaan. Kuuluuko yritys Fair Wear -yhdistykseen tai valvooko se työolosuhteita oman Footprint Chronicles® -järjestelmän avulla kuten Patagonia? Ostamalla vastuullisilta valmistajilta tiedät, että myös repun ompelija tehtaalla saa kunnollisen palkan työstään ja oikeudenmukaiset työskentelyolosuhteet.

Ajattomuus ja tuotteen iän pidentäminen: Pikamuodin ja ale-shoppailun sijaan, vastuullinen kuluttaja hankkii ajattoman repun tai laukun, jonka tietää miellyttävän silmää ja tulevan tarpeeseen myös tulevaisuudessa. Iän ja kulumien myötä reppuja kannattaa korjauttaa. Patagonian tuotteiden korjauspalvelu pidentää myös heidän tuotteidensa ikää rutkasti! Lopulta, kun et itse enää tarvitse reppua voit lahjoittaa kunnossa pidetyn tuotteen ystävälle tai kierrätykseen. Näin reppu löytää varmasti uuden onnellisen omistajan!

Me teimme työn puolestasi! Alla esittelemme vastuullisesti tuotetut reput ja laukut, joissa täyttyvät kaikki aiemmien mainitut kriteerit tuotteen eettisyydestä ja ekologisuudesta. 

Katso täältä kaikki vastuullisesti tuotetut reppumme ja laukkumme:

 

TOP 6 vastuullisesti tuotetut reput ja laukut

1. AEVOR DAYPACK - KÄYTÄNNÖLLINEN KAUPUNKIREPPU LÄPPÄRITASKULLA

vastuullinen läppärireppu

Aevorin Daypack-reppu on läppärityöläisen, opiskelijan ja kaupunki-ihmisen valinta! Sopivan kokoiseen reppuun mahtuu kaikki, mitä päivän aikana tarvitset - tietokone, juomapullo, kirjat, muistiinpanovälineet jopa kamera! 

Reppu on vedenkestävä ja sopii ympärivuotiseen käyttöön. Tyylikkään, ajattoman ulkonäkönsä ja monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta reppu sopii aktiiviseen käyttöön niin kaupungille kuin vapaa-aikaan. Repussa pehmustettu sisätasku 15´´ läppärille, kaksi sisäverkkotaskua ja paikka vesipullolle repun sisällä. 

KOKO: Mikä parasta, reppu on helposti laajennettavissa 18 litraisesta jopa 28 litraiseksi. Katso lisää alla olevasta videosta.

Kaikki Aevor Daypack-reppumme

2. AEVOR TRIP PACK (26-33 L) - TREENIREPPUUN MAHTUVAT KENGÄT, VAIHTOVAATTEET JA PÄIVÄN VAELLUSTAVARAT

vastuullinen vaellusreppu

Kun tarvitset hieman isomman reppumallin treenikengille, päivävaelluksen tarvikkeille tai viikonloppureissulle Aevorin trip pack -reppu on valintasi. Vedenpitävässä repussa yhdistyvät vaellusrepun ominaisuudet (ergonomisuus, kiristysmahdollisuus edessä, käytännölliset taskut) moderniin, urbaniin designiin - kyllä repussa myös sisätasku 15´´ tietokoneelle! 

KOKO JA PAINO: Rolltop systeemin ansiosta Trip reppu muuntuu hetkessä arkikäytöstä viikonloppuretkiin sopivaksi - koko laajennettavissa 26 - 33 litran välillä. Reppu täyttää lentokoneen käsimatkatavaran mitat 31 x 18 x 50 cm ja on kevyt myös kuin mikä - vain 650g!

Katso täältä kaikki Aevor Trip pack -reppumme

 

3. AEVOR TRAVEL PACK (38-45 L) - PARAS (ISO!) REPPUYSTÄVÄSI VIIKONLOPPUREISSUILLE 

vastuullinen läppärireppu

Käsimatkatavarakokoinen Aevorin TRAVEL reppu on viikonloppureissujen suosikkisi! Vedenkestävällä kankaalla ja monikäyttöisillä ominaisuuksilla varustettu retkeilyreppu sopii jokapäiväiseen arkikäyttöön, kun tarvitset tilavan repun tavaroille. Repussa erillinen läppäritasku 15´´ tietokoneelle. Hengittävä selkäosa tuo lisämukavuutta ja yhdessä irroitettavan lantiovyön kanssa se tuo käyttömukavuutta kun reppu on lastattu täyteen.

TRAVEL reppu voidaan avata kokonaan kaksisuuntaisella vetoketjulla, joka helpottaa pakkaamista. Sisällä on lisäksi erillinen vetoketjutasku, johon voi pakata tavaroita erilleen muusta sisätilasta. Likaiset tai märät tavarat voi pakata myös erilleen omaan taskuunsa repun pohjalla. 

KOKO:Kätevä käsimatkatavarakoko 34 x 20 x 58 cm tekee repusta oivallisen matkakumppanin lähelle ja kauas. Rolltop ominaisuuden ja levitettävien sivuosien ansiosta tilavuutta on mahdollista kasvattaa 7 litralla (38 - 45 l) käden käänteessä.

 

4. PATAGONIA DAYPACK (25 L) MONIPUOLINEN PÄIVÄREPPU VAELLUKSILLE JA KAUPUNKIKÄYTTÖÖN!

vastuullinen läppärireppu

Erittäin monipuolinen, tekninen, vedenpitävä reppu päiväretkille, töihin, kouluun tai treeneihin. Patagonian Black Hole -päiväreppu on valmistettu kestävästä kierrätetystä polyesterikankaasta. Repussa avara pääaukko, sisällä pehmustettu sisätasku 15" läpärille ja vetoketjullinen sisätasku pikkutavaroille. 

Vaelluksilla ja urheilussa repun pehmustetut olkahihnat ja rintaremmi, stretch-kudotut taskut juomapullolle sekä sisätasku juomavesisäiliölle ja reikä imupillille tulevat tarpeeseen! Mitä muuta tarvitset?

KOKO: 25 L

   

  5. PATAGONIA DUFFELBAG-LAUKKU (55 L) VIIKONLOPPUREISSUIHIN - SÄÄDETTÄVÄ OLKALAUKUSTA REPUKSI!

  vastuullinen olkalaukku

   Tämä Patagonian ketterä laukku (55l) pitää tavarasi järjestyksessä treeneissä ja matkoilla. Valmistettu vahvasta 100% kierrätetystä polyesterikankaasta. Laukussa suuri suuaukkoja vetoketjullinen sivutasku joka toimii laukun pakkauspussina. Sisäpuolella nylon-verkkotaskut pikkutavaroiden säilytykseen.

   Pehmustetut, irrotettavat olkahihnat tekevät laukusta mukavan kantaa. Laukkua voidaan käyttää sekä reppuna tai olkalaukkuna

   KOKO: 67,8cm x 39,9cm x 30 cm. Paino 1,165 g. HUOM: laukku ei sovi lentokoneen käsimatkavara kokoluokkaan, joka yleisesti 56 cm x 45 cm x 25 cm.

   LUE LISÄÄ: Patagonia BLACK HOLE ® DUFFEL BAG


   6. VYÖLAUKUT OVAT TÄÄLLÄ TAAS!

   vyölaukku aevor

   Olet hipsteriyden huipulla tämän pienen ja tyylikkään Aevor vyölaukun kanssa! Shoulder bag on on kevyt, rento pikkulaukku, johon pakkaat helposti mukaan puhelimen, lompakon tai pienen kameran. 

   KATSO kaikki Aevorin vyölaukkumme 


   Kiinnostuitko vastuullisuudesta? Liity uutiskirjeemme tilaajaksi niin saat tietoa uusista blogipostauksista sekä 10 % alennuksen ensimmäisestä ostoksestasi. 

       Katso myös Bee Good Blogi

   Vinkit melonnan aloittamiseen
   Vinkit melonnan aloittamiseen

   25 kesäkuu, 2020 4 min lukuaika

   Suomen monimuotoinen rannikko ja tuhannet vesistöt tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia luonnosta ja kesästä meloen. Kajakin tai kanootin kyydissä näet tututkin paikat uudesta perspektiivistä, sulaudut osaksi ympäröivää maisemaa, ja pääset upeisiin luontokohteisiin, joita voi lähestyä vain vesitse. Suosittelemme lämpimästi!

   Tässä artikkelissa kerromme melonnan aloittamisesta ja asioista, jotka aloittelevan melojan tulee ottaa huomioon.

    

   Lue lisää
   Juoksijan ekologiset ja eettiset juoksuvaatteet
   Juoksijan ekologiset ja eettiset juoksuvaatteet

   15 kesäkuu, 2020 2 min lukuaika

   Juoksu! Yksi helpoimmista lajeista aloittaa ja suunnata ulos liikkumaan. Juoksetpa kaupungin kaduilla, radalla tai metsäpoluilla on juoksuvaatteiden valinnassa muutamia kikkoja, jotka tekevät lenkistä entistäkin nautinnollisemman. 

   Kokosimme Weekendbeen testijuoksijoiden vinkit vastuullisten juoksuvaatteiden valintaan.  

   Lue lisää
   Mitä kaikkea kuuluu mehiläistarhuriharrastukseen?
   Mitä kaikkea kuuluu mehiläistarhuriharrastukseen? Haastattelussa Elisa Nordman

   11 kesäkuu, 2020 3 min lukuaika

   Weekendbee haluaa muistuttaa mehiläisten tärkeydestä Bee Friendly-kampanjallaan. Mukana mehiläistietoutta on levittämässä myös Elisa Nordmann, joka harrastaa mehiläisten tarhausta kesämokillään Helsingin kupeessa. Elisan mehiläisharrastusta voi seurata myös Weekendbeen IGTV:ssä, jonne Elisa kuvaa videoita kesän aikana.

   Kysyimme valloittavalta Elisalta hieman lisätietoja, mitä kaikkea mehiläisharrastukseen liittyy ja miten hän alunperin innostui harrastuksesta.

   Lue lisää

   Liity uutiskirjeemme tilaajaksi