0

Ostoskorisi on tyhjä

08 heinäkuu, 2021 2 min lukuaika

Haaveiletko pakuilusta elämäntyylinä tai pidemmästä reissusta pakulla? Lue Hannan vinkit ja suurimmat yllätykset pakuelämästä

Muutama vuosi sitten olimme poikaystäväni kanssa jännittävän elämäntilanteen äärellä: edessä oli muutto pakuun määrittelemättömäksi ajanjaksoksi. Ennen lopullista hyppyä pyrimme ennakoimaan ja varautumaan edessä oleviin tilanteisiin. Samalla kun luimme muiden kokemuksia ja pyrimme pakkaamaan mukaan kaiken tarvittavan muttei yhtään enempää, mielessäni pyöri kysymys: mitkä asiat tulevat yllättämään meidät? Entä tulisiko pakuelämä oikeasti toimimaan juuri meille?

Nyt kun pakuelämää on takana muutama vuosi, pystyn jo sanomaan, että positiivisia yllätyksiä on tullut huomattavasti negatiivisia enemmän. Tässä muutamia meitä yllättäneitä seikkoja! :)

 

Hanna Vartia

1. Turvallisuus

Yksi isoimmista jännityksen aiheista oli mahdollinen murtautuminen pakukotiimme, mutta pakuilu on osoittautunut vielä turvallisemmaksi kuin oletin. Murtautuminen ei siis onneksi (🤞) ole ainakaan vielä käynyt toteen, emmekä ole kokeneet edes läheltä piti -tilanteita, vaikka olemme reissanneet hyvin erilaisissa maissa ja paikoissa. Tähän vaikuttaa varmasti se, että yövymme 95% öistä luonnossa tai pienten kylien ja kaupunkien lähettyvillä. Isoissa kaupungeissa majoitumme lähes aina leirintäalueilla.

Vaikka kauhutarinoita liikkuukin, mahdollista murtautumista ei tarvitse liikaa pelätä. Maalaisjärjen käyttö toki kannattaa, sekä hyvien lukkojen ja vakuutuksen hankinta! Samoin vinkkinä, että kannattaa välttää yöpymistä isojen moottoriteiden lähellä. Nämä ovat usein kaista riskisimpiä yöpymispaikkoja.

 

Hanna Vartia

 

2. Arkisten asioiden hoitaminen

Vaikka tiesin, että pakussa kuluu huomattavasti enemmän aikaa arkisten asioiden hoitamiseen, niin tämä silti yllätti! Koska yövymme pitkälti puskaparkeissa, ei ole vain yksi tai kaksi kertaa, kun pyykkireissu venyy puolen päivän mittaiseksi, tai että joudumme ajamaan neljälle eri vesipisteelle löytääksemme toimivan sellaisen. Toisaalta leirintäalueet ja niiden tarjoamat palvelut tuovat välillä mukavaa helppoutta reissailuun.

 

Hanna Vartia

 

3. Pienen tilan luontevuus

Yksi konkreettisimmista eroista pakun ja asunnon välillä on tietysti tilan määrä. Olikin melko yllättävää, että pakun pienuus ja rajoitetut neliöt eivät ole häirinneet juuri lainkaan. Kun sisätilat ovat pienet, tulee ulkona vietettyä automaattisesti enemmän aikaa. Samalla silmäni ovat avautuneet sille, miten pienellä tavaramäärällä on mahdollista pärjätä aivan mainiosti, ja että muutamalla monikäyttöisellä ja laadukkaalla vaatteella pärjää pitkälle.

Ainoat hetket, joissa pieni tila jonkin verran häiritsee, on yhtäjaksoisen saderintaman yllättäessä, jos jompikumpi meistä on useamman päivän kipeänä, tai jos sisällä on todella sotkuista!

 

Hanna Vartia

 

4. Yhteisöllisyys tien päällä

Perheestä ja ystävistä erossa oleminen on itselleni raskainta reissun päällä ollessa. Tämän vastapainoksi on ollut ihanaa huomata, miten helposti uusia ja pitkäkestoisiakin ystävyyksiä tien päällä syntyy. Yhteiset harrastukset helpottavat uusien ystävien tapaamista entisestään, ja tiemme kohtaavat monien pakukavereiden kanssa yhä uudelleen!

 

Hanna Vartia

 

5. Pakuelämä on lähellä sitä, miltä se näyttääkin

Ennen lähtöä pyrin välttämään liian ruusuisen kuvan maalaamista, sekä tiedostamaan, että suurin osa somessa näkyvistä julkaisuista keskittyy pakuelämän positiivisiin seikkoihin. Olin pyrkinyt myös henkisesti varautumaan siihen vaihtoehtoon, että pakuilu ei syystä tai toisesta olisikaan meille sopiva elämäntyyli. Kaikki kuulemani parhaat puolet osoittautuivat kuitenkin todeksi, ja elämäntyyli vei heti mennessään.

Jos haaveilet pakuelämästä, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Olen melko varma, että se tulee yllättämään sinut positiivisesti, enkä ole vielä tavannut ketään, jota olisi kaduttanut.

 

Hanna Vartia

 

Kirjoittaja ja kuvat: Weekendbeen TestBee Hanna 

Hanna on reissanut pakullaan vuodesta 2017 lähtien kiipeilyn, koskimelonnan ja leijasurffauksen perässä. Voit seurata Hannan pakureissuja hänen Instagram-tilillään: @hannavartia.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Esittelyssä ekologiset vaatteiden ja varusteiden huoltotuotteet
Esittelyssä ekologiset vaatteiden ja varusteiden huoltotuotteet

18 lokakuu, 2021 4 min lukuaika

Pitämällä hyvää huolta vaatteistasi ja varusteistasi ne kestävät pidempään, pysyvät paremmassa kunnossa ja toimivat kuten tarkoitettu. Ja mikä parempaa, niiden hiilijalanjälki pienenee sitä enemmän, mitä pidempään niitä käytät!

 

Me Weekendbeellä olemme helpottaneet työtäsi ja tarjoamme hyvän valikoiman vastuullisia ja ekologisia hoito- ja huoltotuotteita. Tässä postauksessa kerromme miten ja mihin valikoimamme hoitotuotteita voit käyttää.

Lue lisää
Eevskun TOP10 urheilu- ja ulkoiluvaatteet
Eevskun TOP10 urheilu- ja ulkoiluvaatteet

29 syyskuu, 2021 2 min lukuaika

Ympäristö, eettisyys, laatu, ulkonäkö, oma hyvinvointi ja terveys ohjaavat Eevskun valintoja ja suurin osa hänen lempivaatteista on tällä hetkellä Weekendbeeltä. 

Katso Eevskun valinnat ja kommentit vastuullisesti valmistettujen ulkoilu- ja urheiluvaatteiden valikoimasta.

Lue lisää
4 syytä lähteä polkujuoksemaan
4 syytä lähteä polkujuoksemaan

03 syyskuu, 2021 2 min lukuaika

Polkujuoksu luonnon hiljaisuudessa on sekä monipuolista harjoittelua keholle että rentouttavaa tuuletusta mielelle. Vauhdin ja kilometrien sijaan ahmitaan luontoa ja eletään hetkessä.

Tässä artikkelissa Weekendbeen TestBee ja kokenut polkujuoksija Veera kertoo miksi sinunkin kannattaisi suunnata poluille.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje