0

Ostoskorisi on tyhjä

25 toukokuu, 2021 2 min lukuaika

Haastamme sinut mukaamme keräämään roskia luonnosta

Tiedätkö kuinka paljon muovia on tähän päivään mennessä tuotettu maailmanlaajuisesti? Entä kuinka suuri osa tästä muovista kierrätetään ja kuinka suuri osa päätyy jätteeksi? Sen jälkeen kun muovia on alettu valmistamaan, on muovin määrä maailmassa lisääntynyt hurjasti. Muovia on tuotettu maailmanlaajuisesti jo 8,3 miljardia tonnia, josta 5,8 miljardia tonnia on päätynyt jätteeksi, kun vain 9% on kierrätetty ja 12% poltettu energiaksi. Vaikka muovia olisi käytännössä mahdollista kierrättää lähes loputtomasti, on tuotetusta 8,3 miljardista tonnista 79% päätynyt kaatopaikoille tai jätetty ympäristöön lojumaan*. Me haluamme muuttaa tämän, mutta tarvitsemme sinun apuasi!

Yhdessä saamme aikaan suuremman vaikutuksen, joten olemme yhdistäneet voimamme Népran kanssa, ja yhdessä aiomme siivota luonnon roskista. Népra haastoi meidät mukaan vuotuiseen #nepragoesplogging kampanjaansa ja lähdemme innolla mukaan keräämään roskia liikunnan lomassa. Nyt haastamme myös sinut mukaan - lähdetkö kanssamme roskakävelylle tai ploggaamaan?

Plogging challenge

Mitä tarkoittaa ploggaus, ploggaaminen, plogging?

Ploggaamisella viitataan ruotsalaiseen ympäristöystävälliseen juoksutrendiin, josta tuli suosittu maailmalla vuonna 2018. Plogging on yhdistelmä juoksua (jogging) ja ruotsinkielistä verbiä "plocka upp", joka tarkoittaa kirjaimellisesti ylös poimimista.

Globaalin pandemian puhkeamisen jälkeen yhä useammat ihmiset ovat suunnanneet luontoon jättäen jälkeensä muutakin kuin jalanjälkensä; roskia. Roskia tulee vastaan kaikkialla missä liikumme: kertakäyttöisiä kasvomaskeja, tupakantumppeja, ruokakääreitä - ja kaikenlaisia muoveja, jotka ovat vaaraksi eläimille ja haitaksi luonnollemme.

Elsa plogging

Etsimme roskavoimia ottamaan #beefrogplogging haasteen vastaan

Ota #beefrogplogging -haaste vastaan ja lähde roskakävelylle tai ploggaamaan. Jaa roskaseikkailusi kanssamme ja sinulla on mahdollisuus voittaa 2 x lahjakorttia (arvo 2 x 100€); yksi Weekendbeen ja yksi Népran verkkokauppaan.

Näin osallistut #beefrogplogging -haasteeseen:

  1. Pue urheiluvaatteet päällesi, laita hanskat käteen ja nappaa roskapussi mukaasi.
  2. Lähde kävely- tai juoksulenkille ja kerää roskia matkan varrella.
  3. Jaa roskaseikkailusi Instagramissa (tarina tai feed-postaus) ja tägää: #beefrogplogging @weekendbee @wearnepra

Sinulla on aikaa osallistua haasteeseen 20.6. asti. 21.6. arvomme kolme voittajaa, jotka saavat kaikki kaksi lahjakorttia (arvo 2 x 100€); yhden Weekendbeen ja yhden Népran verkkokauppaan. Tehdään tästä kesästä roskaton ja nautitaan puhtaista kaduista, rannoista ja metsistä.

Ota #beefrogplogging -haaste vastaan nyt!

*Johanna Kohvakka ja Liisa Lehtinen: Hyvä, paha muovi (2019).


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät
Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät

08 heinäkuu, 2021 2 min lukuaika

Haaveiletko pakuilusta elämäntyylinä tai pidemmästä reissusta pakulla? Weekendbeen TestBeet Hanna ja Tim olivat muutama vuosi sitten jännittävän elämäntilanteen äärellä: edessä oli muutto pakuun määrittelemättömäksi ajanjaksoksi.

Nyt kun pakuelmää on takana muutama vuosi, pystyy Hanna jo toteamaan, että positiivisia yllätyksiä on tullut huomattavasti negatiivisia enemmän.

Tässä blogipostauksessa Hanna listaa vinkkejä pakuilun aloittamiseen ja muutamia heitä yllättäneitä seikkoja uudessa elämäntyylissä!

Lue lisää
Samulin tarina Everesting-haasteesta
Samulin tarina Everesting-haasteesta

08 kesäkuu, 2021 5 min lukuaika

Weekendbeen TestBee Samuli suoritti ystävänsä Akin kanssa Everesting-haasteen huhtikuussa Pyhätunturilla. Everesting tunnetaan vaikeimpana kiipeilyhaasteena maailmassa.

Alkuun homman helppous nauratti, mutta mitkä olivat Samulin ja Akin tunnelmat 22,5 tuntia kestäneen 8848 nousumetrin jälkeen?

Lue Samulin tarina Everesting-haasteesta >

Lue lisää
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa

04 kesäkuu, 2021 4 min lukuaika

Kesän ehdoton hitti, bike shortsit tai biker shortsit eli pyöräilyshortsit, sopivat kaikkeen muuhunkin kuin pyöräilyyn!

Weekendbeen TestBeet Anna ja Ida kokeilivat 7 eri mallia ja kertovat, miten nämä ekologiset ja eettiset bikerit eroavat toisistaan, sekä mitä mallia he suosittelevat eri käyttötarpeisiin.

Lue vertailuartikkeli suosituimmista, vastuullisesti valmistetuista biker shortseistamme ja löydä paras malli itsellesi.

Lue lisää