0

Ostoskorisi on tyhjä

25 toukokuu, 2021 2 min lukuaika

Haastamme sinut mukaamme keräämään roskia luonnosta

Tiedätkö kuinka paljon muovia on tähän päivään mennessä tuotettu maailmanlaajuisesti? Entä kuinka suuri osa tästä muovista kierrätetään ja kuinka suuri osa päätyy jätteeksi? Sen jälkeen kun muovia on alettu valmistamaan, on muovin määrä maailmassa lisääntynyt hurjasti. Muovia on tuotettu maailmanlaajuisesti jo 8,3 miljardia tonnia, josta 5,8 miljardia tonnia on päätynyt jätteeksi, kun vain 9% on kierrätetty ja 12% poltettu energiaksi. Vaikka muovia olisi käytännössä mahdollista kierrättää lähes loputtomasti, on tuotetusta 8,3 miljardista tonnista 79% päätynyt kaatopaikoille tai jätetty ympäristöön lojumaan*. Me haluamme muuttaa tämän, mutta tarvitsemme sinun apuasi!

Yhdessä saamme aikaan suuremman vaikutuksen, joten olemme yhdistäneet voimamme Népran kanssa, ja yhdessä aiomme siivota luonnon roskista.Weekendbeen ja Népran vuosittainen ploggaushaaste #BeeFrogPlogging on taas täällä! Lähdetkö kanssamme roskakävelylle tai ploggaamaan, jotta pääsemme nauttimaan roskattomasta kesästä, puhtaista rannoista ja vehreistä metsistä?

Plogging challenge

Mitä tarkoittaa ploggaus, ploggaaminen, plogging?

Ploggaamisella viitataan ruotsalaiseen ympäristöystävälliseen juoksutrendiin, josta tuli suosittu maailmalla vuonna 2018. Plogging on yhdistelmä juoksua (jogging) ja ruotsinkielistä verbiä "plocka upp", joka tarkoittaa kirjaimellisesti ylös poimimista.

Globaalin pandemian puhkeamisen jälkeen yhä useammat ihmiset ovat suunnanneet luontoon jättäen jälkeensä muutakin kuin jalanjälkensä; roskia. Roskia tulee vastaan kaikkialla missä liikumme: kertakäyttöisiä kasvomaskeja, tupakantumppeja, ruokakääreitä - ja kaikenlaisia muoveja, jotka ovat vaaraksi eläimille ja haitaksi luonnollemme.

Plogging challenge

Etsimme roskavoimia ottamaan #beefrogplogging haasteen vastaan

Ota #BeeFrogPlogging-haaste vastaan ja lähde roskakävelylle tai ploggaamaan. Jaa roskaseikkailusi kanssamme ja sinulla on mahdollisuus voittaa 2 x lahjakorttia (arvo 100€); yksi Weekendbeen ja yksi Népran verkkokauppaan.

Näin osallistut #beefrogplogging -haasteeseen:

  1. Pue urheiluvaatteet päällesi, laita hanskat käteen ja nappaa roskapussi mukaasi.
  2. Lähde kävely- tai juoksulenkille ja kerää roskia matkan varrella.
  3. Jaa roskaseikkailusi Instagramissa (kela, tarina tai feed-postaus) ja tägää: #beefrogplogging @weekendbee @wearnepra

Sinulla on aikaa osallistua haasteeseen 12.6. asti, jonka jälkeen arvomme kaksi voittajaa, jotka saavat molemmat kaksi lahjakorttia (arvo 100€); yhden Weekendbeen ja yhden Népran verkkokauppaan. Tehdään tästä kesästä roskaton ja nautitaan puhtaista kaduista, rannoista ja metsistä.

Ota #beefrogplogging -haaste vastaan nyt!

*Johanna Kohvakka ja Liisa Lehtinen: Hyvä, paha muovi (2019).

Plogging challenge


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje