0

Ostoskorisi on tyhjä

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Girlfriend Collective pähkinänkuoressa:

 • Ympäristöystävälliset, vastuulliset ja eettiset urheiluvaatteet
 • Pääraaka-aineena on kierrätetyt juomapullot
 • Laaja kokovalikoima kaikille naisille
 • Tuotteet näyttävät hyvältä ja ovat erittäin mukavia käyttää


Tarina brändin takana:

Girlfriend Collectiven perusti vuonna 2016 Ellie Dinh yhdessä miehensä Quang Dinhin kanssa. Elliellä oli vaikeuksia löytää eettisesti valmistettuja naisten legginsejä, ja tämä antoi heille idean. Ellie ja hänen miehensä Quang näkivät, että vastuullisesti valmistetuille urheiluvaatteille oli markkinoita, ja niin Girlfriend Collective perustettiin.

Girlfriend Collectiven ensimmäinen tavoite oli olla mahdollisimman läpinäkyvä, ja se on edelleen yksi heidän tärkeimmistä arvoistaan. He varmistavat, että jokaisen kankaan alkuperä ja sisältö ovat täysin läpinäkyviä, jotta tiedät tarkalleen, mitä laitat kehoasi vasten. 

Heidän päätavoitteensa Girlfriendin kanssa on tuottaa paras kestävä vaihtoehto synteettisille urheiluvaatteille, jossa yhdistyvät suorituskyky, toiminnallisuus ja upea tyyli. Jokainen heidän vaatekappaleensa on myös niin kaunis ja mukava käyttää, etteivät ne jää vaatekaapin pohjalle, ja lisäksi ne saavat sinut tuntemaan olosi hyväksi, kun käytät niitä. Valmistuksessa Girlfriendin tärkeimpiä prioriteetteja on kierrätysmateriaalien käyttö, sitoutuminen eettiseen valmistukseen ja monipuolisen asiakaskunnan edustaminen tuotekuvissa ja markkinoinnissa.

Katso Girlfriend Collective valikoimamme täältä!

 

 

Népra pähkinänkuoressa:

 • Holistinen, minimalistinen ja eettinen urheiluvaatemerkki
 • Suunniteltu Suomessa ja valmistettu eettisesti Virossa
 • Laadukkaat kankaat hankitaan Italiasta
 • Ajaton muotoilu ja pitkäikäiset materiaalit


Tarina brändin takana:

Népran tarina alkoi, kun toinen perustajista, Ama halusi löytää jonkun, joka osaisi tehdä täydellisiä kaavoja hyvin istuviin urheiluvaatteisiin. Etsintä käynnistyi vanhan opettajan kautta sähköpostitse, ja tämän sähköpostin näki myös Essi, josta tuli toinen Népran perustajista.

Essi ja Ama olivat toisilleen täysin tuntemattomia ja he tapasivat ensimmäisen kerran toukokuussa 2015. Suunnitelmia tehtiin ja pohdittiin paljon, voisiko heidän ideastaan tehdä jotain suurempaa. Yksi asia johti toiseen ja uudet ystävät päättivät tehdä töitä ensin kesän ajan ja katsoa sitten pidemmälle. Ensimmäinen kuukausi kului tutustuessa toisiinsa ja rakentaessa Népran perustaa.

Elokuussa 2015, kun Essi keksi Népran logon, asiat alkoivat mennä eteenpäin. Tavaramerkkihakemus jätettiin, ja lokakuussa he alkoivat valmistella yrityksen perustamista. Viimeinen sysäys oli Finnveran laina, jolla yritys saatiin käyntiin. Lopulta Népra käynnistettiin virallisesti marraskuussa 2015. 

Népra on urheiluvaatemerkki, joka haluaa tehdä hyvää. Heillä on suuret tavoitteet, ja he valmistavat intohimoisesti urheiluvaatteita, jotka kestävät käyttöä ja aikaa, ja ajavat muutosta tapaamme käyttäytyä kuluttajina.

Katso Népra valikoimamme täältä!

 

Lilja the Label pähkinänkuoressa:

 • Eettinen suomalainen uimapuku- ja lifestyle-brändi
 • Inspiraatio tulee Suomen luonnosta
 • Vastuullinen tuotantoketju
 • Eettisesti käsintehtyjä tuotteita perheomisteisella tehtaalla Balilla
 • Maanläheisiä värejä yhdistettynä graafisiin ja minimalistisiin printteihin

 

Tarina brändin takana:

Lilja the Labelin perusti Laura vuonna 2016. Liljan tarina sai alkunsa, kun Laura halusi tehdä jotain itselleen ja katsoa, mihin se veisi hänet. Laura on surffaaja ja matkailija, joka viihtyy luonnossa. Hän halusi luoda tuotteita, jotka toimivat ilman kompromisseja. Myöhemmin Lilja on laajentunut kahden hengen tiimiksi, joka suunnittelee mallistot Helsingissä ja tuotteet valmistetaan perheomisteisessa tehtaassa Balilla.

Kaunis luontomme on tärkeä inspiraatio Liljan tuotteille, joten he haluavat tehdä tietoisia valintoja tuotantoketjussa, jotta myös tulevat sukupolvet voivat nauttia luonnostamme.
Liljan tuotteet on suunniteltu tuottamaan iloa ostajalleen pitkäksi aikaa ja pysymään luotto uima-asuina kaudesta toiseen.

"'Lilja' on suomenkielinen sana, joka tarkoittaa liljaa. Aikoinaan yhdeksi suomen kielen kauneimmista sanoista äänestetty 'Lilja' ja 'Lily' symboloivat samanaikaisesti sekä kukkaa että naisellista etunimeä. Siksi tuotemerkkimme nimi on täydellinen oodi luonnolle ja tuotteitamme kantavalle henkilölle."

Katso Lilja the Label valikoimamme täältä!

 

 

Kari Traa pähkinänkuoressa:

 • perustaja Kari Traa on tunnettu olympiamitalisti
 • Mukavat ja hyvännäköiset urheiluvaatteet, jotka on räätälöity naisten tarpeisiin
 • Missiona on inspiroida tyttöjä ja naisia olemaan onnellisempia, terveempiä ja vahvempia
 • Eläinten hyvinvointi on etusijalla

 

Tarina brändin takana:

Kari Traa on kuuluisa olympiaurheilija, ja hänen tarinansa alkaa Vossista, Norjan vuonojen ja vuorten välissä sijaitsevasta pikkukaupungista, jossa hän syntyi ja kasvoi. Hyvien hiihtotaitojen lisäksi Kari Traa on myös erittäin luova ja hänellä on hyvä silmä designiin. Kilpailujen välissä Kari oli innokas pipojen neuloja ja hän suunnitteli myös omia hiihtovaatteita. Hän loi malleja, joista tuli niin suosittuja ystävien ja hiihtäjätovereiden keskuudessa ympäri maailmaa, että vuonna 2002 hän päätti muuttaa harrastuksensa liiketoiminnaksi. Näin syntyi Kari Traa -brändi.

Kari Traa -mallisto on kasvanut pienestä päähinevalikoimasta suureksi brändiksi aktiivisille naisille. Vahvat värit, muotoilu ja tekniset ominaisuudet ovat tehneet Kari Traan vaatteista suosittuja.

Tänäkin päivänä Kari Traan vaatteet ovat saaneet inspiraationsa rakkaista lapsuusmuistoista, Norjan karusta luonnosta, ankarista sääolosuhteista ja skandinaavisista perinteistä. Urheiluvaatteet on suunniteltu sopimaan täydellisesti naisen vartalolle, mutta silti vastaamaan aktiivisen, urheilullisen ja seikkailunhaluisen elämäntyylin tarpeita. Kari Traan vaatteet on suunniteltu erityisesti tytöille, tyttöjen toimesta.

Katso Kari Traa valikoimamme täältä!

Houdini pähkinänkuoressa:

 • Teknisiä, minimalistisia ulkoiluvaatteita
 • Minimalistinen design Ruotsista
 • 100% kierrätettäviä, uusiutuvia, biohajoavia materiaaleja
 • Tavoitteena olla 100% kiertokulussa luonnon kanssa

Tarina brändin takana:

Houdinin tarina alkoi 80-luvun lopulla ja 90-luvun alussa, kun nuori Lotta Giornofelice työskenteli kiipeily- ja maastohiihto-oppaana. Lotta oli myös aktiivinen vuorikiipeilijä ja matkusti ympäri maailmaa etsien parhaita hiihto- ja kiipeilyreittejä. Kiipeillessään Pyramide du Taculille Chamonix'ssa Lotta ja hänen miehistönsä joutuivat vaaralliseen tilanteeseen. Tilanteen aikana joku huusi "Pelasta minut Houdini" kutsuakseen kuuluisan pakotaiteilijan voimat esiin. Joukkue selvisi vuorilta turvallisesti, ja tästä huudosta tuli hetkessä klassikko ja Lotan uuden vaatemerkin nimi.

Lotta tarvitsi vaatteita omiin aktiviteetteihinsa, kuten kiipeilyyn ja lasketteluun. Vaatteita, jotka pitivät keskeiset lihasryhmät lämpiminä, mutta eivät saaneet käyttäjäänsä ylikuumenemaan tai hikoilemaan. Niinpä Lotta alkoi valmistaa omia fleecevaatteita, joista tuli heti menestys, ja sana levisi kulovalkean tavoin kiipeily- ja hiihtoyhteisössä.

Ensimmäinen Houdini-mallisto valmistettiin paikallisella ompelijalla Vällingbyssä vuonna 1993, ja seuraava mallisto vaati suuren menestyksensä vuoksi vielä enemmän tuotantokapasiteettia. Toiminnallinen ja tyylikäs oli jotain uutta, samoin kuin naisen johtama yritys ulkoilualalla.
Nyt, yli 25 vuotta myöhemmin, Lotta on yhä osaomistaja Houdinissa, mutta hän ei enää osallistu päivittäiseen toimintaan.

"Houdini perustettiin, koska tarvitsin vaatteita, joita ei ollut olemassa, olen hyvin ylpeä siitä, mitä saavutin ja miten Houdini kehittyy. Erityisesti kestävyystyöstä, joka on kaiken Houdinin toiminnan ytimessä."
-
Lotta Giornofelice

Katso Houdini valikoimamme täältä!

 

 

Varg pähkinänkuoressa:

 • Ruotsalainen ulkoiluvaate-brändi
 • Toiminnalliset ja inspiroivat vaatteet
 • Ympäristöä kunnioittava
 • Skandinaavinen muotoilu
 • Kierrätettyjä kuituja ja villaa

Tarina brändin takana:

Vargin perusti ruotsalainen urheilija Madeleine Magnusson. Hän halusi vaatteita, jotka on valmistettu mukavista materiaaleista, joissa on rento ja kotoisa tunnelma ja jotka heijastavat Madeleinen henkeä ja elämänasennetta. Vargin inspiraatio tulee Madeleinen juurilta Ruotsin karulla rannikolla, alkuperäiskansojen käsityötaidoista ja ihmisistä, jotka ovat oppineet elämään sopusoinnussa luonnon kanssa. Urheilijana Madeleine tietää myös, mitä ulkoiluvaatteet vaativat palvellakseen tarkoitustaan. Toimivuus, mukavuus, urheilullisuus ja tyyli ovat tärkeitä urheiluvaatteissa. Sekä kauniit yksityiskohdat, jotka tuovat persoonallisuuden esiin.

Varg on syntynyt kaipauksesta aitoon skandinaaviseen tunteeseen ja luo toiminnallisia vaatteita elämän seikkailuihin, ympäristöä kunnioittaen. Karun urheilullisuuden ja selkeästi skandinaavisen designin sekoitus tekee Vargista ainutlaatuisen.

"Vargin kanssa haluamme, että tunnet käyttäväsi jotain erityistä ja aitoa, joka kulkee mukanasi läpi elämän seikkailujen. Juuri tämä harvinainen tunne on tärkein liikkeellepaneva voimamme."

Katso Varg valikoimamme tästä!


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

Lue lisää
Vaikuttajien vastuulliset joululahjaideat 2021
Vaikuttajien vastuulliset joululahjaideat 2021

09 joulukuu, 2021 4 min lukuaika

Anna tänä jouluna tarkasti valittu ja vastuullisesti valmistettu lahja, joka ilahduttaa paitsi lahjansaajaa myös antajaa.

Valintaasi helpottamaan kokosimme vaikuttajien vinkkaamat hittilahjat jouluun 2021. Näiden vinkkien avulla löydät varmasti sopivan lahjan omalle läheisellesi.

Tutustu parhaisiin vastuullisesti valmistettuihin joululahjoihin lukemalla artikkeli >>

Lue lisää

Tilaa uutiskirje