15 Maaliskuu, 2019 2 min lukuaika

Talvella pyöräily voi olla erityisen hauskaa, jos siihen on varustautunut hyvin. Kuten muidenkin talvilajien kohdalla, myös talvipyöräilyssä on tärkeää valmistautua oikeanlaisilla varusteilla ja vaatetuksella.

Haastattelimme pyöräilyasiantuntijoita Keli Clothingilta, jotta saisimme vinkkejä, miten varustautua tulevaa kylmää, pimeää ja liukasta talvipyöräilysesonkia varten. Sanni ja Timo, Keli Clothingin perustajat, ovat molemmat innokkaita maastopyöräenduron harrastajia, ja Timo on myös kilpaillut aina ulkomaita myöten. He ovat molemmat asiantuntijoita pyöräilyvaatetuksessa, sillä vuosia myrkyltä haisevia pyöräilyvarusteita haisteltuaan he päättivät etsiä luonnollisemman ja ekologisemman vaihtoehdon pyöräilyvaatteille ja perustivat 100% merinovillaa käyttävän Keli Clothingin. 

 

 

Founders of the Keli Clothong

 Valokuvaaja: Lassi Kaaria

Jotta pyörä olisi talviajokunnossa, Timo suosittelee puhdistamaan sen hyvin, jotta ylimääräiset rasvat ja lika eivät aiheuttaisi harmia jäätyessään. Tämän lisäksi renkaiden vaihtaminen talvirenkaisiin sekä oikeanlaisesta valaistuksesta ja heijastimista huolehtiminen on osa talvipyöräilijän tehtävälistaa. 

Mutta miten pyöräilijän kannattaisi pukeutua, jotta talvipyöräily olisi mahdollisimman nautinnollista? Paras tapa pysyä lämpimänä ja miellyttävänä on kerrospukeutua sään mukaan. Sanni ja Timo suosittelevat tietysti merinovillaa, sillä se pitää pyöräilijän lämpimänä ja kuivana hikisemmässäkin pyöräilysessiossa. Merinovilla käy hyvin niin alus-, väli-, kuin päälliskerrokseksikin kelistä riippuen. 

Jos taivaalta tulee kaatamalla vettä, lunta tai loskaa, voi kuorikerrokseksi valita vedenpitävää materiaalia. Muistathan varmistaa, ettei kuorivaatetuksesi sisällä haitallisia PFC-kemikaaleja. 

 

Timo the founder of the Keli Clothing

Valokuvaaja: Timo Föhr

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä kannattaa panostaa myös oikeanlaisiin kenkiin ja hanskoihin, jotta jalat ja kädet pysyvät mukavan lämpiminä ja kuivina. Sanni kannustaa kaikkia kokeilemaan talvipyöräilyä, sillä kaikkein tärkein varuste on positiivinen asenne!

Miten merinovaatteita pitäisi huoltaa hikisen pyöräilysession jälkeen? Timo ja Sanni kertovat, että ekologisesta merinovaatteesta on helppo pitää huolta. Useimmiten pelkkä tuuletus ulkona yön yli riittää raikastamaan vaatteen, sillä hajut eivät tartu helposti merinoon. Korkealaatuisen Keli Clothing merinovaatteen voi pestä pesukoneessa 40 asteessa, mutta myös huuhtelu viileällä vedellä riittää.

 

mountain biking enduro

Keli Clothing tarjoaa myös korjauspalvelua vaatteileen. Jos paitaan on tullut reikä, he ompelevat sen päälle heijastavan kankaan, jotta vaate pysyisi käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään. 

Katso Weekendbeen koko merinovilla-urheiluvaatteiden valikoima. 

 Katso myös Bee Good Blogi

Tuoreen kyselymme mukaan suomalainen ei piittaa ulkoilu- ja urheiluvaatteiden vastuullisuudesta
Tuoreen kyselymme mukaan suomalainen ei piittaa ulkoilu- ja urheiluvaatteiden vastuullisuudesta

27 Huhtikuu, 2019 2 min lukuaika

Tuoreen kyselymme mukaan suomalaisten enemmistö suhtautuu välinpitämättömästi ulkoilu- ja urheiluvaatteiden vastuullisuuteen, vaikka julkisuudessa on käyty vilkasta keskustelua tekstiiliteollisuuden eettisistä ja ekologisista ongelmista. Erityisen piittaamattomia ovat johtajat ja varakas väestö. Lisäksi moni nuori luulee, että vastuullinen ulkoilu- tai urheiluvaate on ruma. 
Lue lisää
Mukana Itämeren suojelussa - Entinen huippupurjehtija ja kansanedustaja Sari Multala
Mukana Itämeren suojelussa - Entinen huippupurjehtija ja kansanedustaja Sari Multala

04 Huhtikuu, 2019 2 min lukuaika

Sari Multala on entinen kilpapurjehtija, joka on urheilujärjestöaktiivisuuden lisäksi tunnettu Kokoomuksen kansanedustajana ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Kysyimme Sarilta muun muassa, mitä Itämeri hänelle merkitsee ja miten hän aikoo työskennellä eduskunnassa Itämeren hyväksi jos tulee valituksi toiselle kansanedustajakaudelle.

Lue lisää
Miten voimme suojella talviamme? Haastattelussa POW-lähettiläs Jani Johansén
Miten voimme suojella talviamme? Haastattelussa POW-lähettiläs Jani Johansén

15 Maaliskuu, 2019 2 min lukuaika

Talvet ovat meille Weekendbeessä erityisen rakkaita. Siksi halusimme lähteä tukemaan Protect Our Winters Suomea heidän missiossaan edistää keskustelua ja toimia ilmastonmuutosta vastaan, jotta myös tulevaisuudessa saisimme nauttia lumisista talvista. 

Pääsimme myös haastattelemaan POW-lähettilästä Jani Johansénia ja keskustelemaan, miten me kaikki lumiurheilulajeja rakastavat voisimme suojella talvia.

Lue lisää

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi