0

Ostoskorisi on tyhjä

12 marraskuu, 2020 2 min lukuaika

Kaikki me joogaa harrastavat tai joskus kokeilleet tietävät sen epämiellyttävän tunteen kun kädet tai jalat lähtevät lipsumaan kesken asanan. Lipsuminen tekee jo haastavista flow-sarjoista entistäkin haastavampia ja voi aiheuttaa myös joogavammoja, joten ylimääräistä lipsumista kannattaa välttää.

 

Kokosimme Manduka-joogamatto ja -varustemerkin avustuksella ohjeistuksen, miten voit vähentää lipsumista joogaharjoituksen aikana.

1. Oikea tekniikka estää lipsumista

Esimerkiksi alaspäin katsovassa koirassa painon jakaminen tasaisesti sekä jaloille, että käsille estää lipsumista. Myös sormien ja varpaiden levittäminen auttaa tasapainon jakautumisessa. Pienetkin muutokset asentoihin voivat auttaa lipsumisen estämisessä, joten kysythän apua joogaopettajaltasi, jos koet paljon lipsumista jossakin tietyssä asanassa.

Oikea tekniikka on tärkeää myös joogavammojen estämisessä, joten jos koet jonkin asanan epämiellyttävänä tai se aiheutta sinulle kipua, kysy aina apua joogaohjaajaltasi oikean tekniikan löytämiseksi.  

2. Aktivoi keskivartalosi

Aktiivinen keskivartalo auttaa pitämään oikean linjauksen asanoissa, joka puolestaan auttaa estämään lipsumista.
Keskivartalon pitäminen rentona aiheuttaa myös painetta nivelille sekä muihin vartalon kohtiin, jotka joutuvat tekemään tarpeettoman paljon työtä. Keskivartalon voimaa voit treenata joogaharjoituksen aikana vetämällä napaa sisään uloshengityksen lopuksi. 

3. Mitä enemmän käytät mattoa, sitä vähemmän se lipsuu

Uusilla joogamatoilla on taipumusta lipsua ensimmäisten käyttökertojen aikana ennen kuin sen materiaali muotoutuu käyttöä varten. Miten nopeuttaa tätä? Harjoittelemalla enemmän! 

 

4. Puhdista matto oikein

Tavalliset puhdistusaineet ja esimerkiksi vartalon pesuaineet jättävät jälkeensä usein kalvon, joka voi tehdä joogamatostasi lipsuvamman. Siksi suosittelemme puhdistamaan maton vain joogamaton puhdistukseen soveltuvilla pesuaineilla.

Joogamatto tulisi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä sekä joogamaton puhdistukseen soveltuvalla pesuaineella. Ethän laita mattoasi pesukoneeseen tai upota sitä veteen esimerkiksi suihkussa.

5. Vältä vartalovoiteiden ja -öljyjen käyttöä ennen joogaharjoitustasi

Erilaiset vartalonhoitotuotteet voivat päätyä mattosi pintaan joogaharjoituksen aikana ja tehdä siitä lipsuvamman. 

 

6. Käytä joogapyyhettä

Erityisesti paljon hikoilua aiheuttavissa harjoituksissa suosittelemme joogapyyhkeen käyttöä, jotta harjoitus olisi sinulle mahdollisimman miellyttävä. Pyyhe auttaa ehkäisemään lipsumista imemällä kosteuden. Lisäksi pyyhkeen käyttö suojaa mattoa hien kuluttavalta vaikutukselta ja pitää mattosi paremmassa kunnossa pidempään. Pyyhkeen käyttö lisää myös harjoituksesi hygieenisyyttä, sillä pyyhe on helpompi pestä jokaisen harjoituksen jälkeen kuin matto. 

 

Tutustu laajaan valikoimaamme Mandukan joogamattoja ja -tarvikkeita.Katso myös Bee Good Blogi

Syksyn inspiroivimmat kirjavinkit
Syksyn inspiroivimmat kirjavinkit

12 lokakuu, 2020 2 min lukuaika

Kokosimme ihanimmat ja inspiroivimmat kirjavinkit pimeneviin syyspäiviin: kehitä itseäsi, tee pieniä tai suuria vastuullisuustekoja, uppoudu seikkailuun ja panosta hyvinvointiisi.

Nextoryn valikoimasta löytyy yli 100 000 kirjaa, joita Weekendbeen asiakkaat voivat nyt lukea ja kuunnella maksutta 30 päivän ajan.

Lue lisää
Top 5 lämpimimmät Patagonian naisten parkatakit vertailussa
Top 5 lämpimimmät Patagonian naisten parkatakit vertailussa

02 lokakuu, 2020 3 min lukuaika

Tuuli tuivertaa ja kylmä hiipii jalkoja pitkin... parkatakki on monen luottovaate talvisin, sillä pidempi helma ja huppu tuovat lisälämpöä.

Kokosimme top 5 listan Patagonian lämpimistä, vastuullisesti valmistetuista parkatakeista, jotta valinta olisi sinulle mahdollisimman helppo!

Katso suosituimmat Patagonian parkatakit -->

Lue lisää
Patagonian kuorihousut vertailussa
Patagonian kuorihousut vertailussa

01 syyskuu, 2020 5 min lukuaika

Patagonian vastuullisesti valmistetut kuorivaatteet ovat rakastettuja niiden kestävyyden ja hyvien ominaisuuksien vuoksi. 

Tämä artikkeli on jatkoaPatagonian kuoritakkien vertailulle. Nyt keskitymme vertailemaan Patagonian suosittuja kuorihousuja. Kuorihousut ovat valintasi, kun haluat ulkoilla suojautuen eri sääolosuhteilta. 

Tämän artikkelin luettuasi takaamme, että osaat valita juuri omaan käyttöösi ja tarpeisiisi parhaiten sopivimmat Patagonian kuorihousut.Lue lisää

Liity uutiskirjeemme tilaajaksi