0

Ostoskorisi on tyhjä

12 marraskuu, 2020 2 min lukuaika

Kaikki me joogaa harrastavat tai joskus kokeilleet tietävät sen epämiellyttävän tunteen kun kädet tai jalat lähtevät lipsumaan kesken asanan. Lipsuminen tekee jo haastavista flow-sarjoista entistäkin haastavampia ja voi aiheuttaa myös joogavammoja, joten ylimääräistä lipsumista kannattaa välttää.

 

Kokosimme Manduka-joogamatto ja -varustemerkin avustuksella ohjeistuksen, miten voit vähentää lipsumista joogaharjoituksen aikana.

1. Oikea tekniikka estää lipsumista

Esimerkiksi alaspäin katsovassa koirassa painon jakaminen tasaisesti sekä jaloille, että käsille estää lipsumista. Myös sormien ja varpaiden levittäminen auttaa tasapainon jakautumisessa. Pienetkin muutokset asentoihin voivat auttaa lipsumisen estämisessä, joten kysythän apua joogaopettajaltasi, jos koet paljon lipsumista jossakin tietyssä asanassa.

Oikea tekniikka on tärkeää myös joogavammojen estämisessä, joten jos koet jonkin asanan epämiellyttävänä tai se aiheutta sinulle kipua, kysy aina apua joogaohjaajaltasi oikean tekniikan löytämiseksi.  

2. Aktivoi keskivartalosi

Aktiivinen keskivartalo auttaa pitämään oikean linjauksen asanoissa, joka puolestaan auttaa estämään lipsumista.
Keskivartalon pitäminen rentona aiheuttaa myös painetta nivelille sekä muihin vartalon kohtiin, jotka joutuvat tekemään tarpeettoman paljon työtä. Keskivartalon voimaa voit treenata joogaharjoituksen aikana vetämällä napaa sisään uloshengityksen lopuksi. 

3. Mitä enemmän käytät mattoa, sitä vähemmän se lipsuu

Uusilla joogamatoilla on taipumusta lipsua ensimmäisten käyttökertojen aikana ennen kuin sen materiaali muotoutuu käyttöä varten. Miten nopeuttaa tätä? Harjoittelemalla enemmän! 

 

4. Puhdista matto oikein

Tavalliset puhdistusaineet ja esimerkiksi vartalon pesuaineet jättävät jälkeensä usein kalvon, joka voi tehdä joogamatostasi lipsuvamman. Siksi suosittelemme puhdistamaan maton vain joogamaton puhdistukseen soveltuvilla pesuaineilla.

Joogamatto tulisi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä sekä joogamaton puhdistukseen soveltuvalla pesuaineella. Ethän laita mattoasi pesukoneeseen tai upota sitä veteen esimerkiksi suihkussa.

5. Vältä vartalovoiteiden ja -öljyjen käyttöä ennen joogaharjoitustasi

Erilaiset vartalonhoitotuotteet voivat päätyä mattosi pintaan joogaharjoituksen aikana ja tehdä siitä lipsuvamman. 

 

6. Käytä joogapyyhettä

Erityisesti paljon hikoilua aiheuttavissa harjoituksissa suosittelemme joogapyyhkeen käyttöä, jotta harjoitus olisi sinulle mahdollisimman miellyttävä. Pyyhe auttaa ehkäisemään lipsumista imemällä kosteuden. Lisäksi pyyhkeen käyttö suojaa mattoa hien kuluttavalta vaikutukselta ja pitää mattosi paremmassa kunnossa pidempään. Pyyhkeen käyttö lisää myös harjoituksesi hygieenisyyttä, sillä pyyhe on helpompi pestä jokaisen harjoituksen jälkeen kuin matto. 

 

Tutustu laajaan valikoimaamme Mandukan joogamattoja ja -tarvikkeita.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Weekendbee verkkokaupan vastuullisuusraportti 2020
Weekendbee verkkokaupan vastuullisuusraportti 2020

19 helmikuu, 2021 6 min lukuaika

Weekendbee myy vastuullisesti tuotettuja urheilu- ja ulkoiluvaatteita, mutta miltä näyttää itse Weekendbee-verkkokaupan vastuullisuus? 

On jälleen aika julkistaa vuosittainen vastuullisuusraporttimme, jossa käymme läpi Weekendbee Oy yrityksen vastuullisuutta.

Vuosi 2020 oli Weekendbeen toinen kokonainen toimintavuosi ja koronan vaikutusten takia yritys kävi läpi monenlaisia tapahtumia vuoden aikana. Tutustu raporttiimme!

Lue lisää
TOP 20 Vastuulliset vaikuttajat
TOP 16 Vastuulliset vaikuttajat

02 helmikuu, 2021 4 min lukuaika 631 kommenttia

Järjestimme Weekendbee Sustainability Awards -kisan, jossa palkitsimme vuoden 2020 vastuullisuusvaikuttajan, joka on inspiroinut seuraajiaan parempiin valintoihin ja kestävämpään elämäntyyliin omalla esimerkillään.

Tutustu TOP 16 vastuullisiin vaikuttajiin, jotka seuraajamme asettivat ehdolle kilpailuun ja katso kuka palkittiin vuoden 2020 vastuullisuusvaikuttajana! Löytyykö listalta jo suosikkisi vai kenties myös uusia seurattavia?

Lue lisää
Eettiset ja ekologiset vaatteet ja asusteet jokapäiväiseen käyttöön
Eettiset ja ekologiset vaatteet ja asusteet jokapäiväiseen käyttöön

26 marraskuu, 2020 3 min lukuaika

Me Weekendbeellä teemme työn puolestasi ja etsimme valikoimiimme vain vastuullisesti tuotettuja vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä, ajattomia ja laadukkaita. Vaikka olemme erikoistuneet eettisiin ja ekologisiin urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin, löydät valikoimastamme myös monikäyttöisiä työ- sekä vapaa-ajan vaatteita

Tämän jutun kuvissa Weekendbeen TestBeet esittelevät suosikki vapaa-ajan vaatteitaan Weekendbeen mallistosta. 

 

Lue lisää