0

Ostoskorisi on tyhjä

12 marraskuu, 2020 2 min lukuaika

Kaikki me joogaa harrastavat tai joskus kokeilleet tietävät sen epämiellyttävän tunteen kun kädet tai jalat lähtevät lipsumaan kesken asanan. Lipsuminen tekee jo haastavista flow-sarjoista entistäkin haastavampia ja voi aiheuttaa myös joogavammoja, joten ylimääräistä lipsumista kannattaa välttää.

 

Kokosimme Manduka-joogamatto ja -varustemerkin avustuksella ohjeistuksen, miten voit vähentää lipsumista joogaharjoituksen aikana.

1. Oikea tekniikka estää lipsumista

Esimerkiksi alaspäin katsovassa koirassa painon jakaminen tasaisesti sekä jaloille, että käsille estää lipsumista. Myös sormien ja varpaiden levittäminen auttaa tasapainon jakautumisessa. Pienetkin muutokset asentoihin voivat auttaa lipsumisen estämisessä, joten kysythän apua joogaopettajaltasi, jos koet paljon lipsumista jossakin tietyssä asanassa.

Oikea tekniikka on tärkeää myös joogavammojen estämisessä, joten jos koet jonkin asanan epämiellyttävänä tai se aiheutta sinulle kipua, kysy aina apua joogaohjaajaltasi oikean tekniikan löytämiseksi.  

2. Aktivoi keskivartalosi

Aktiivinen keskivartalo auttaa pitämään oikean linjauksen asanoissa, joka puolestaan auttaa estämään lipsumista.
Keskivartalon pitäminen rentona aiheuttaa myös painetta nivelille sekä muihin vartalon kohtiin, jotka joutuvat tekemään tarpeettoman paljon työtä. Keskivartalon voimaa voit treenata joogaharjoituksen aikana vetämällä napaa sisään uloshengityksen lopuksi. 

3. Mitä enemmän käytät mattoa, sitä vähemmän se lipsuu

Uusilla joogamatoilla on taipumusta lipsua ensimmäisten käyttökertojen aikana ennen kuin sen materiaali muotoutuu käyttöä varten. Miten nopeuttaa tätä? Harjoittelemalla enemmän! 

 

4. Puhdista matto oikein

Tavalliset puhdistusaineet ja esimerkiksi vartalon pesuaineet jättävät jälkeensä usein kalvon, joka voi tehdä joogamatostasi lipsuvamman. Siksi suosittelemme puhdistamaan maton vain joogamaton puhdistukseen soveltuvilla pesuaineilla.

Joogamatto tulisi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä sekä joogamaton puhdistukseen soveltuvalla pesuaineella. Ethän laita mattoasi pesukoneeseen tai upota sitä veteen esimerkiksi suihkussa.

5. Vältä vartalovoiteiden ja -öljyjen käyttöä ennen joogaharjoitustasi

Erilaiset vartalonhoitotuotteet voivat päätyä mattosi pintaan joogaharjoituksen aikana ja tehdä siitä lipsuvamman. 

 

6. Käytä joogapyyhettä

Erityisesti paljon hikoilua aiheuttavissa harjoituksissa suosittelemme joogapyyhkeen käyttöä, jotta harjoitus olisi sinulle mahdollisimman miellyttävä. Pyyhe auttaa ehkäisemään lipsumista imemällä kosteuden. Lisäksi pyyhkeen käyttö suojaa mattoa hien kuluttavalta vaikutukselta ja pitää mattosi paremmassa kunnossa pidempään. Pyyhkeen käyttö lisää myös harjoituksesi hygieenisyyttä, sillä pyyhe on helpompi pestä jokaisen harjoituksen jälkeen kuin matto. 

 

Tutustu laajaan valikoimaamme Mandukan joogamattoja ja -tarvikkeita.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje