0

Ostoskorisi on tyhjä

12 marraskuu, 2020 2 min lukuaika

Kaikki me joogaa harrastavat tai joskus kokeilleet tietävät sen epämiellyttävän tunteen kun kädet tai jalat lähtevät lipsumaan kesken asanan. Lipsuminen tekee jo haastavista flow-sarjoista entistäkin haastavampia ja voi aiheuttaa myös joogavammoja, joten ylimääräistä lipsumista kannattaa välttää.

 

Kokosimme Manduka-joogamatto ja -varustemerkin avustuksella ohjeistuksen, miten voit vähentää lipsumista joogaharjoituksen aikana.

1. Oikea tekniikka estää lipsumista

Esimerkiksi alaspäin katsovassa koirassa painon jakaminen tasaisesti sekä jaloille, että käsille estää lipsumista. Myös sormien ja varpaiden levittäminen auttaa tasapainon jakautumisessa. Pienetkin muutokset asentoihin voivat auttaa lipsumisen estämisessä, joten kysythän apua joogaopettajaltasi, jos koet paljon lipsumista jossakin tietyssä asanassa.

Oikea tekniikka on tärkeää myös joogavammojen estämisessä, joten jos koet jonkin asanan epämiellyttävänä tai se aiheutta sinulle kipua, kysy aina apua joogaohjaajaltasi oikean tekniikan löytämiseksi.  

2. Aktivoi keskivartalosi

Aktiivinen keskivartalo auttaa pitämään oikean linjauksen asanoissa, joka puolestaan auttaa estämään lipsumista.
Keskivartalon pitäminen rentona aiheuttaa myös painetta nivelille sekä muihin vartalon kohtiin, jotka joutuvat tekemään tarpeettoman paljon työtä. Keskivartalon voimaa voit treenata joogaharjoituksen aikana vetämällä napaa sisään uloshengityksen lopuksi. 

3. Mitä enemmän käytät mattoa, sitä vähemmän se lipsuu

Uusilla joogamatoilla on taipumusta lipsua ensimmäisten käyttökertojen aikana ennen kuin sen materiaali muotoutuu käyttöä varten. Miten nopeuttaa tätä? Harjoittelemalla enemmän! 

 

4. Puhdista matto oikein

Tavalliset puhdistusaineet ja esimerkiksi vartalon pesuaineet jättävät jälkeensä usein kalvon, joka voi tehdä joogamatostasi lipsuvamman. Siksi suosittelemme puhdistamaan maton vain joogamaton puhdistukseen soveltuvilla pesuaineilla.

Joogamatto tulisi puhdistaa kostealla liinalla pyyhkimällä sekä joogamaton puhdistukseen soveltuvalla pesuaineella. Ethän laita mattoasi pesukoneeseen tai upota sitä veteen esimerkiksi suihkussa.

5. Vältä vartalovoiteiden ja -öljyjen käyttöä ennen joogaharjoitustasi

Erilaiset vartalonhoitotuotteet voivat päätyä mattosi pintaan joogaharjoituksen aikana ja tehdä siitä lipsuvamman. 

 

6. Käytä joogapyyhettä

Erityisesti paljon hikoilua aiheuttavissa harjoituksissa suosittelemme joogapyyhkeen käyttöä, jotta harjoitus olisi sinulle mahdollisimman miellyttävä. Pyyhe auttaa ehkäisemään lipsumista imemällä kosteuden. Lisäksi pyyhkeen käyttö suojaa mattoa hien kuluttavalta vaikutukselta ja pitää mattosi paremmassa kunnossa pidempään. Pyyhkeen käyttö lisää myös harjoituksesi hygieenisyyttä, sillä pyyhe on helpompi pestä jokaisen harjoituksen jälkeen kuin matto. 

 

Tutustu laajaan valikoimaamme Mandukan joogamattoja ja -tarvikkeita.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

4 syytä lähteä polkujuoksemaan
4 syytä lähteä polkujuoksemaan

03 syyskuu, 2021 2 min lukuaika

Polkujuoksu luonnon hiljaisuudessa on sekä monipuolista harjoittelua keholle että rentouttavaa tuuletusta mielelle. Vauhdin ja kilometrien sijaan ahmitaan luontoa ja eletään hetkessä.

Tässä artikkelissa Weekendbeen TestBee ja kokenut polkujuoksija Veera kertoo miksi sinunkin kannattaisi suunnata poluille.

Lue lisää
Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät
Pakuelämä - nämä 5 asiaa yllättivät

08 heinäkuu, 2021 2 min lukuaika

Haaveiletko pakuilusta elämäntyylinä tai pidemmästä reissusta pakulla? Weekendbeen TestBeet Hanna ja Tim olivat muutama vuosi sitten jännittävän elämäntilanteen äärellä: edessä oli muutto pakuun määrittelemättömäksi ajanjaksoksi.

Nyt kun pakuelmää on takana muutama vuosi, pystyy Hanna jo toteamaan, että positiivisia yllätyksiä on tullut huomattavasti negatiivisia enemmän.

Tässä blogipostauksessa Hanna listaa vinkkejä pakuilun aloittamiseen ja muutamia heitä yllättäneitä seikkoja uudessa elämäntyylissä!

Lue lisää
Samulin tarina Everesting-haasteesta
Samulin tarina Everesting-haasteesta

08 kesäkuu, 2021 5 min lukuaika

Weekendbeen TestBee Samuli suoritti ystävänsä Akin kanssa Everesting-haasteen huhtikuussa Pyhätunturilla. Everesting tunnetaan vaikeimpana kiipeilyhaasteena maailmassa.

Alkuun homman helppous nauratti, mutta mitkä olivat Samulin ja Akin tunnelmat 22,5 tuntia kestäneen 8848 nousumetrin jälkeen?

Lue Samulin tarina Everesting-haasteesta >

Lue lisää

Tilaa uutiskirje