Seikkailu on sana, johon usein ajatellaan kuuluvan matkustamista eksoottisiin kohteisiin, näyttäviä harrastuksia, valmistelua ja varustautumista, riskejä ja vaaran tuntua. Monille meistä seikkailut ovat jotain harvinaista, kallista ja ehkä hiukan pelottavaakin, ja niihin ladataan suuria odotuksia.
Kuinka käy siis seikkailujen nyt, kun ulkomaanmatkailu on koronaviruksen takia pannassa, talous tiukilla, ja viranomaiset suosittelevat välttämään riskiharrastuksia, etteivät niissä sattuvat vahingot turhaan rasittaisi terveydenhuoltojärjestelmää?
Seikkailujen käy hyvin! Oikea seikkailija ei tarvitse seikkailuihinsa suuria suorituksia tai näyttäviä liikkeitä, joita muut seuraavat ihaillen. Seikkailuja ei tehdä muita vaan itseä varten. Seikkailu on hyvin henkilökohtaista ja suhteellista. Jokainen meistä voi ihan itse määrittää, mikä minulle on seikkailua.
Hyvään seikkailuun liittyy kyllä jotain uutta tai ennalta-arvaamatonta. Seikkailu on ryhtymistä sellaiseen, jota ei ehkä ennen ole tehnyt, tai jonka lopputulos ei ole etukäteen selvillä. Mutta se ei suinkaan vaadi matkustamista tai muita suuria panostuksia.
Uteliaisuus, uskallus ja avoin mieli. Niiden avulla jännittävän seikkailun voi löytää vaikka kotipihalta. Lapsenomainen innostus, jonka ansiosta jokainen lehteen puhkeava silmu on ihme, jota täytyy tutkia lähempää, jokainen lähipuussa laulava lintu on paitsi ilon lähde, myös mielenkiintoinen tunnistushaaste, ja tavallinen kaupunkimetsäkin huikea mahdollisuus löytöretkeilyyn.
Nyt on oikea aika nostaa ansaitsemaansa kunniaan arkipäivän seikkailut ja lähialueiden tutkimusmatkailu. Tässä muutamia ideoita:
Mitähän mielenkiintoista tämä päivä tuo tullessaan? Siinä on kysymys, joka saa arkipäivän seikkailijan oikeaan mielentilaan heti aamusta. Kun niitä mielenkiintoisia asioita sitten päivän mittaan tapahtuu, muista kiinnittää niihin huomiota, tiedostaa niiden olemassaolo ja itsesi siinä hetkessä.
Valitse itsellesi uusia vaihtoehtoja. Tee sellaisia päätöksiä, jotka rikastavat kokemuksiasi, vaikka vain vähänkin. Ja päivän päätteeksi mieti, mitä kaikkea hienoa päivän aikana ehti tapahtua.
Se on mahdollista, vaikka olisit viettänyt koko päivän neljän seinän sisällä, sillä ennen kaikkea muuta — seikkailu on mielentila.
En liene ainoa meistä, jolle lähellä kotia olevat nähtävyydet ja luontokohteet olivat pitkään vierailulistan pohjimmaisina. On helppo katsoa niiden yli, vähän kauemmas “oikeisiin seikkailuihin”. Ehtiihän niitä lähikohteita koska vain. Joskus toiste. Niihin on niin helppo mennä, että menen sitten paremmalla ajalla.
Jokaiselle samoin ajattelevalle seikkailijalle annan yhden neuvon:
Kuten sanottua, seikkailijan tärkein varuste on avoin mieli. Mutta koska seikkailuihin kuuluu yllätyksiä ja niiden aikana voi tulla nälkä, jotain pientä on sentään lähiretkillekin hyvä ottaa mukaan. Tässä peruslista, jota voit itse täydentää odotettavissa olevan seikkailun luonteen mukaan:
Luontoon.fi, tiedot Metsähallituksen retkikohteista (mm. kansallispuistot)
Uuvi.fi, Uudenmaan virkistysalueyhdistyksen retkikohteet
Retkikartta.fi, koko Suomen maastokartta ja retkikohteet kartalla
Kirjoittajana Terho Lahtinen, Kuvat Fiia Ketonen
Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista
Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.
Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.
Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.
Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.
Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.