0

Ostoskorisi on tyhjä

27 toukokuu, 2022 2 min lukuaika

Haastattelussa mehiläistarhauksen aloittanut TestBee Ida

Mehiläiset ovat tärkeä osa Weekendbeen perustamistarinaa nimestämme lähtien. Sen lisäksi että mehiläiset ovat yksi suurimmista pölyttäjistä varmistaen ruoka- ja elintarviketurvallisuuden, vastuullisen maatalouden ja monimuotoisuuden, mehiläiset vaikuttavat merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja ympäristönsuojeluun. 

Pitkällä aikavälillä mehiläisten suojelu ja mehiläishoito voi auttaa vähentämään köyhyyttä ja nälänhätää sekä säilyttämään luonnon monimuotoisuuden. Mehiläiset ovat yhä uhanalaisempia ja vain yhdessä voimme varmistaa mehiläisten ja niiden elinympäristön suojelun. (Lähde: worldbeeday.org)

Weekendbee haluaa inspiroida sinua kohti vastuullista elämäntyyliä, sekä levittää mehiläistietoutta mehiläisten ja niiden elinympäristön suojelemiseksi. Tänä kesänä teemme yhteistyötä mehiläistarhauksen aloittaneen Ida Sinisalo-Peltosen kanssa. Ida on myös osa Weekendbeen TestBee-brändilähettiläistiimiä. Mehiläisistä innostunut Ida kertoo kuinka päästä alkuun mehiläishoidossa. Voit seurata Idan mehiläisharrastusta myös somessa hänen Instagram- ja TikTok-tileillään. Idan mehiläisvideot julkaistaan myös Weekendbeen Instagram-tilillä.

Kuka olet?

Nimeni on Ida Sinisalo-Peltonen. Pelaan beach volleyta ja aloitin keväällä 2022 mehiläishoidon. Olen luontoa, värejä ja eläimiä rakastava, henkisesti maalainen ja fyysisesti helsinkiläinen nainen.

Ida Sinisalo-Peltonen

Mikä sai sinut innostumaan mehiläisistä?

Olen pienestä asti ihmetellyt luontoa ja mehiläiset alkoivat kiinnostamaan pari vuotta sitten. Viime syksynä en keksinyt enää syitä miksen voisi hankkia pörriäisiä, kun sopiva paikkakin löytyi.

Miten päästä alkuun mehiläishoidossa?

Pääsin itse alkuun käymällä mehiläistenhoitokurssin ja katselemalla Youtubesta videoita. Vaikka mehiläiset on "helppohoitoisia", niillä on kaikenlaisia erikoisuuksia, joihin kannattaa tutustua etukäteen. Mehiläishoidon kurssi oli itselle paras tapa tähän. Oli myös hauska tutustua kurssin muihin mehiläistyyppeihin!

Millaisia onnistumisia tai epäonnistumisia mehiläishoidon aloittamiseen on liittynyt?

Ensimmäinen päivä sujui hyvin ja saatiin pesät paikalleen. Toisena päivänä muurahaiset olivat löytäneet hunaja-apajat ja tein niille muovista kulkuesteen pesille. Kuningatar leikki alkuun piilosta, eikä kokematon silmäni löytänyt sitä pesästä. Onneksi kolmantena päivänä arvon lady löytyi molemmista pesistä melkein heti. Helpotti huomata kuinka erinäköinen kaveri on. Maistoin myös sormella hiukan hunajaa ja vau! Ihan todella hyvää!

Ida Sinisalo-Peltonen

Millaisia investointeja ja paljonko aikaa tarhaus vaatii?

Aloittaminen maksaa pesien ja tavaroiden verran. Pesät kustantavat noin 350€ kappale. Käytettynä löytyy paljon mehiläisjuttuja, mutta esimerkiksi kehät, pohjukkeet (vahat) ja itse pesät joutuu usein ostamaan uutena tai pesemään huolella tautien varalta. Mehiläishoidon voi aloittaa myös jaokkeilla, jotka ovat toisesta pesästä tai pesistä yhdistelemällä tehtyjä uusia pesiä. Jaokkeita on usein saatavilla kesäkuussa.

Karkeasti arvioiden kaksi pesää saa noin 1000 eurolla. Näitä investointeja ei suinkaan tehdä joka vuosi ja tavarat saa myytyä eteenpäin mikäli tarhaus ei tunnukaan omalta. Pesillä tulisi käydä vähintään 9 päivän välein, mutta alkuun kannattaa varata enemmän päiviä, jotta pääsee harjaannuttamaan omaa silmää rauhassa pesien tutkiskeluun.

Mitä haluaisit sanoa mehiläistarhauksesta kiinnostuneelle?

Rohkeasti kurssille tai Youtuben syövereihin! Mehiläiset ovat super mielenkiintoisia ja tärkeitä luonnolle. Kannattaa rohkeasti tutustua aiheeseen, mehiläishoito koukuttaa taatusti! Voit seurata omaa mehiläismatkaani Instagramissa ja TikTokissa: @idasinipelto.

Kuvat ja teksti: TestBee Ida Sinisalo-Peltonen


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet
TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet

22 kesäkuu, 2022 3 min lukuaika

Patagonian kesäuutuudet ovat täällä! Kokosimme TOP 5 suosituimmat ja parhaiten arvostellut Patagonian tuotteet, joista sinunkin pitäisi kuulla.

Nämä TOP 5 Patagonian tuotteet eivät ole vain korkealaatuisia, monikäyttöisiä ja kestäviä vaan myös mukavia, tyylikkäitä ja ajattomia, parempia valintoja, jotka kulkevat mukanasi monen vuoden ajan.

Lue tästä artikkelista miksi juuri nämä kesätuotteet ovat päässeet meidän TOP 5 listalle > 

Lue lisää
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää

Tilaa uutiskirje