0

Ostoskorisi on tyhjä

08 marraskuu, 2021 2 min lukuaika

Miten puhdistaa, pestä ja huoltaa vedenkestäviä kuorivaatteita oikein?

Mutaisten ja hikisten syysseikkailuiden jälkeen kuorivaatteesi tarvitsevat erityistä huolenpitoa. Ajan myötä kalvollisten kuorivaatteiden pinta alkaa kulua ja niiden suojaavat ominaisuudet heikentyä, jollet huolla vaatteitasi säännöllisesti ja oikein.

Useimmat vedenkestävät ulkoilutakit ja -housut on viimeistelty kemiallisella "Durable Water Repellent" eli DWR-pinnoitteella. Valitettavasti DWR-pinta ei kestä ikuisesti käytössä vaan ajan myötä se voi vettyä, mikäli vaatetta ei puhdista, pese ja huolla säännöllisesti. Kun ylläpidät DWR-pintaa, se toimii oikein pitäen sinut kuivana ja kuoren hengittävyyden optimaalisella tasolla. Lisäksi kuorivaatteiden käyttöikä on merkittävästi pidempi kun niitä huoltaa oikein.

Jotta voisit huolehtia kuorivaatteistasi parhaalla mahdollisella tavalla ja taata niiden laadun pitkäkestoisessa ja aktiivisessa käytössä, kokosimme sinulle kuorivaatteiden pesu-, hoito- ja huolto-oppaan. Lue eteenpäin!

Patagonia Torrentshell-kuorihousut
Sonjan suosikkihousut ympärivuotiseen ulkoiluun ovat Patagonian Torrentshell-kuorihousut.

Kuorivaatteiden pesu

Vedenpitävien vaatteiden pinta imee nopeasti lian, pölyn ja hien. Lika kuluttaa materiaalia, joten kuorivaatteiden säännöllinen pesu on tärkeää. Yleensä suositellaan 30-40°C tavallista pesua, mutta tarkista aina tuotekohtainen pesuohje vaatteen omasta etiketistä. Linkous tulee tehdä matalilla kierroksilla.

Voit käyttää pientä määrää mitä tahansa ekologista, nestemäistä ja mietoa pesuainetta. Kuorivaatteita pestessä tulee välttää huuhtelu- ja valkaisuaineita. Voit käyttää esimerkiksi valikoimastamme löytyvää ekologista Nikwax Tech Wash -pesuainetta.

Käännä vaate nurinpäin. Sulje vetoketjut ja löysää kaikki kiristysnauhat. Pesun jälkeen kuivaa vaate huoneenlämmössä, vaakatasossa kuivaustelineen päällä.

Patagonia Calcite kuoritakki

Kuorivaatteiden kyllästäminen

Kun kuorivaate on puhdistettu ja pesty sekä täysin kuivunut, on aika huolehtia kalvon kyllästämisestä. Pesun jälkeen pintakankaan vettähylkivä DWR-käsittely tulee aina uudelleenaktivoida.

Pinnoite uudelleenaktivoidaan lämmön avulla. Voit joko laittaa vaatteen kuivausrumpuun hellävaraista ohjelmaa ja keskilämpöä 40°C käyttäen. Tai mikäli omistat kuivauskaapin, voit laittaa vaatteesi kaappiin lämpenemään. Mikäli käytät kuivausrumpua, suosittelemme että laitat vaatteen pesupussin sisään vähentääksesi rummun aiheuttamaa mekaanista hankausta, joka voi vaikuttaa kalvon toiminnallisuuteen.

Lämpökäsittelyn voi myös tehdä silittämällä vaatetta matalalla lämmöllä. Jos silität vaatteen, muista suojata se asettamalla pyyhe silitysraudan ja vaatteen väliin.

Kuorivaate on hyvä kyllästää lämpökäsittelyn avulla aina viimeistään, kun vesipisarat eivät enää jää kuoren pintaan.

DWR-pinnan huoltaminen
Sonja huoltamassa kuorivaatteitaan ekologisten huoltotuotteiden avulla.

Kuorivaatteiden huoltaminen

Jos vedenkestävän vaatteen pinta vuotaa tai päästää vettä sisään, on viimeistään aika huoltaa kalvoa. Huoltamalla DWR-kalvoa saat vaatteelle useita lisävuosia!

Onneksi nykyään voit löytää useita ympäristöystävällisiä vaatteiden ja varusteiden pesu- ja hoitotuotteita. Suosittelemme kokeilemaan esimerkiksi Nikwax Spray-On suihkutettavaa kyllästysainetta, joka parantaa kuorivaatteiden veden- ja lianhylkivyyttä.

Katso täältä kaikki saatavilla olevat ekologiset hoito- ja pesutuotteemme.

Kun olet valinnut haluamasi hoitotuotteen, noudata sen ohjeita. Voit lukea tarkemmin pesu- ja hoitotuotteiden käytöstä tästä artikkelistamme: "Esittelyssä ekologiset vaatteiden ja varusteiden huoltotuotteet".

 

Patagonia Calcite kuoritakki

Vaatteen käyttöiän pidentäminen

Oikealla huolenpidolla voit pidentää vaatteesi käyttöikää monella vuodella, mikä tekee vaatteestasi tietysti myös vastuullisemman. Jopa 30% vaatteen ekologisesta jalanjäljestä muodostuu siitä, miten huollamme vaatetta. Tämän takia on tärkeää kiinnittää huomiota vatteen omiin hoito-ohjeisiin, jotka löydät paitsi vaatteen pesuohjeesta myös tuotesivuiltamme. Katso täältä hoito-ohjeet kaikille eri materiaaleille.

Etsitkö vielä sopivaa kuoritakkia tai kuorihousuja omille tarpeillesi? Katso koko kuoritakkien ja -housujen valikoimamme. Lue myös artikkelit, joissa vertailemme myydyimpiä Patagonian kuoritakkeja ja -housuja. Näiden artikkelien avulla löydät sopivimman mallin juuri sinulle sekä apua oikean koon valintaan:

 

Kuvat ja teksti: Sonja Ikonen


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje