0

Ostoskorisi on tyhjä

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista. Aihe on ajankohtainen, sillä Aissa on saamassa ensimmäisen lapsensa kesäkuun alussa.

Kaikki blogissa suositellut tuotteet on koottu tänne:

"Raskausajan treeni- ja vapaa-ajan mallisto"
Raskaustreenivaatteet

 

Moikka kaikille, täällä kirjoittelee Aissa. Kerron nyt omia vinkkejäni hyväksi havaituista treeni- ja vapaa-ajan vastuullisesti valmistetuista vaatteista odottaville äideille. Vaikka tuotteet eivät ole varsinaisesti suunniteltu raskaana oleville, oli ne kaikki itselleni hyvin toimivia. En itse halunnut ostaa mitään vaatetta, jolla ei olisi käyttöä myös raskausajan jälkeen ja toisekseen halusin, että kaikki raskausajan vaatteeni olisivat myös vastuullisesti valmistettuja.

Olen normaalisti kokoa M ja osan vaatteista valitsin koossa L loppuraskautta/raskausajan jälkeistä aikaa ajatellen, jotta istuvuus olisi niissä mahdollisimman mukava. Tykkään myös muutenkin pukeutua mieluummin liian rentoihin kuin liian tiukkoihin asuihin. Raskaana ollessani hyödynsin myös paljon mieheni vaatekaappia vaikka usein esimerkiksi paitojen hihat olivat liian pitkiä.

Vaikka nostan tähän vain muutamia omia suosikkejani, mielestäni tosi moni ihan normaalikin vaate soveltuu odottaville äideille. Tärkeintä on mielestäni katsoa housuissa ja alaosissa, että vyötärö on joustava jos haluaa sen jäävän mahan alle tai erittäin korkea, jos haluaa nostaa sen mahan päälle. Itse tykkäsin suurimmaksi osaksi alaosista, jotka jäävät mahan alle, sillä mahan päälle nostettavat tuntuivat usein hieman ahdistavilta varsinkin lämpimillä keleillä. Poikkeuksen tähän tekee suosikkitrikooni:

Népra Maia Tights - Monikäyttöinen trikoo odottaville äideille tai raskaudesta toipumiseen

Trikoo raskaana oleville

 

Népran Maia trikoo on samaa kangasta kuin huippusuositut Népran Saturnus trikoot. Olen itse käyttänyt Saturnus trikoita jo vuosia, joten tiesin mitä odottaa. Kangas on unelman pehmeää ja venyvää eikä tunnu päällä miltään.

Nämä eivät ole siis kompressiotrikoot, jotka antaisivat tukea vaan enemmänkin hyvin kevyet ja huomaamattomat trikoot jokapäiväiseen oleiluun sekä esimerkiksi joogaan ja pilatekseen. 

Kangas on ohutta, joten suosittelen valitsemaan enemmin normaalia kokoa isomman, jotta se tuntuu mahdollisimman mukavalta päällä eikä kuulla läpi. Olen normaalisti kokoa M, mutta näissä valitsin koon L eikä se ole yhtään liian iso vaan juuri sopivan mukava. 

Vyötärökaistale on leveä ja pehmeä vetää vatsan päälle eikä se ahdista yhtään. Nämä ovat luottotrikooni koko raskausajan niin treeneissä kuin jokapäiväisessä oleilussa.

Népra Fortuna urheilutoppi

Népra Fortuna toppi

 

Myös odottaville äideille sopivista treenitopeista ja paidoista monet suosikkini löytyvät Népran mallistostaFortunaCella ja Juno ovat kaikki hieman pidempää mallia ja näissä L -koon valitsemalla paidan pituus riitti hyvin peittämään oman raskausmahani.

Toki raskausvatsojen mitoituksissa on eroja, joten vain kokeilemalla löydät itsellesi parhaaan vaihtoehdon.

Patagonia Capilene Cool Trail treeni-t-paita

Patagonia Capilene Cool Trail treenipaita

 

Toinen suosikkitreenipaitamallistoni tulee Patagonialta. Capilene Cool Trail -mallistosta löytyy toppi, t-paita sekä pitkähihainen. Olen itse käyttänyt eniten t-paitaa ja toppia. Kaikissa Capilene Trail malliston paidoissa on ihanan rento istuvuus ja kaareva helma, jotka helpottavat ylettymistä raskausmahan päälle. Myös tästä paidasta raskauden loppuvaiheessa minulla oli käytössä koko L.

Mallin lisäksi paidoissa viehättää niiden materiaali. Vaikka paidat ovat erittäin toimivia polyesteri-treenipaitoja, ne eivät tunnu yhtään muovisilta vaan tuntuma on enemminkin puuvillainen. Lisäksi erikoiskäsittelyn vuoksi nämä paidat eivät ala haisemaan pitkänkään käytön jälkeen. 

Girlfriend Collective rintaliivit

Girlfriend Collective urheilurintaliivit

 

Vaikka varsinaisia imetykseen sopivia urheilurintaliivejä Weekendbeen mallistosta ei löydy, tykästyin itse raskausaikana Girlfriend Collectiven rintaliiveihin. Erittäin pehmeän kankaan ja miellyttävien malliensa ansiosta ne päätyivät päälleni lähes joka päivä. 

Käytin rintaliiveissä kokoa M, jotta istuvuus olisi hieman rennompi kuin normaalisti käyttämäni koko S. Rintojen koko ja niiden kasvaminen raskausaikana ovat erittäin yksilöllisiä asioita, joten tähänkään on vaikea antaa suoraviivaista kokosuositusta.

Joggerit ovat raskausajan lempparihousut jokapäiväiseen käyttöön

Patagonia Hampi vapaa-ajan housut

Jos et ole vielä ennen raskausaikaa tutustunut jogger-housuihin, tulet varmasti ihastumaan näihin. Omat suosikkini ovat olleet Patagonian Hampi-housut sekä Népran Yed-joggerit.

Jogger-housujen idea on yhdistää tavalliset housut ja rennot olohousut. Joggerit ovat riittävän siistit vapaa-ajan monipuoliseen käyttöön, mutta rennon istuvuuden puolesta ne ovat myös äärettömän mukavat päällä. Joggereissa on aina joustava vyötärö, joka näin raskaana ollessa on ollut todella kätevää. 

Joustavan vyötärön ansiosta olen onnistunut käyttämään joissakin vanhemmissa housuissa kokoa M ja uudemmissa, raskaana hankituissa housuissa olen valinnut koon L lisämukavuuden takaamiseksi.  

Devoldin Nibba merinovillainen oloasu

Devold Nibba merinovillainen oloasu

Koko raskausajan ehdottomasti suosituin asuni on ollut Devoldin Nibba-merinovillainen oloasu. Tämän asun olin hankkinut jo ennen raskautta, mutta ilokseni huomasin, että se toimi loistavasti koko raskausajan. Tästä minulla oli käytössä normaali kokoni M ja hupparissa se riitti juuri ja juuri ihan raskauden loppuajoille asti sen pitkän mallinsa ansiosta. 

Tästä asusta housut ovat ehdoton suosikkini niiden leveän, rennon vyötärön vuoksi. Nämä eivät purista tai ahdista yhtään! Merinovillainen materiaali on pehmeäksi harjattu sisäpuolelta, joten se tuntuu ihanan pehmeältä ihoa vasten eikä varmasti kutise herkälläkään iholla. 

Kaikki blogissa suositellut tuotteet sekä muita lempparituotteita raskausaikaan on koottu tänne:

"Raskausajan treeni- ja vapaa-ajan mallisto"

Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet
TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet

22 kesäkuu, 2022 3 min lukuaika

Patagonian kesäuutuudet ovat täällä! Kokosimme TOP 5 suosituimmat ja parhaiten arvostellut Patagonian tuotteet, joista sinunkin pitäisi kuulla.

Nämä TOP 5 Patagonian tuotteet eivät ole vain korkealaatuisia, monikäyttöisiä ja kestäviä vaan myös mukavia, tyylikkäitä ja ajattomia, parempia valintoja, jotka kulkevat mukanasi monen vuoden ajan.

Lue tästä artikkelista miksi juuri nämä kesätuotteet ovat päässeet meidän TOP 5 listalle > 

Lue lisää
Mehiläistarhauksen ABC - Kuinka päästä alkuun mehiläishoidossa?
Mehiläistarhauksen ABC - Kuinka päästä alkuun mehiläishoidossa?

27 toukokuu, 2022 2 min lukuaika

Weekendbee haluaa levittää mehiläistietoutta mehiläisten ja niiden elinympäristön suojelemiseksi. Tänä kesänä teemme yhteistyötä mehiläistarhauksen aloittaneen TestBee Idan kanssa.

Tässä artikkelissa Ida jakaa vinkit mehiläshoitoon aina aloittamisesta ja alkuinvestoinneista ensimmäisten päivien tärkeimpiin oppeihin.

Voit seurata Idan mehiläismatkaa Weekendbeen Instagram-profiilissa kesällä 2022 julkaistavien reelsien kautta.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää

Tilaa uutiskirje