0

Ostoskorisi on tyhjä

18 lokakuu, 2021 4 min lukuaika

Huoltamalla vaatteita ja varusteitasi oikein lisäät niiden käyttöikää ja toimivuutta

Pitämällä hyvää huolta vaatteistasi ja varusteistasi ne kestävät pidempään, pysyvät paremmassa kunnossa ja toimivat kuten tarkoitettu. Ja mikä parempaa, niiden hiilijalanjälki pienenee sitä enemmän, mitä pidempään niitä käytät!

 

Me Weekendbeellä olemme helpottaneet työtäsi ja tarjoamme hyvän valikoiman vastuullisia ja ekologisia hoito- ja huoltotuotteita. Tässä postauksessa kerromme miten ja mihin valikoimamme hoitotuotteita voit käyttää.

 

 

Vaatelaastari

Vaatelaastari on helppo ja nopea tapa paikata vaatteitasi. Erityisesti urheiluvaatteet ovat monesti kovalla koetuksella ja pieniä reikiä voi vaatteisiin syntyä. Vaatelaastarin avulla pienet reiät saa paikattua ilman ompelua tai silitystä ja näin saat lisää käyttöikää lempivaatteillesi. Vaatelaastari soveltuu hyvin monenlaisille tekstiileille, mutta pinnoitetut ja vettähylkivät kalvolliset vaatteet voivat heikentää vaatelaastarin pysyvyyttä. Vaatelaastaria voi halutessaan leikata myös pienemmän kokoiseksi.

Vaatelaastari
Vaatelaastari soveltuu parhaiten vanhojen, useaan kertaan pestyjen vaatteiden paikkaamiseen ja sillä voi paikata esimerkiksi kenkiä, laukkuja, pipoja, hanskoja ja takkeja. Vaatelaastarin pesunkestoon vaikuttaa paikatun tuotteen materiaali, ikä, se miten paikka on kiinnitetty ja mihin kohtaan. 
Miten Vaatelaastaria käytetään?
  • Irrota Vaatelaastari kangaspuolelta vähitellen taustapaperista koskematta liimapintaan
  • Kiinnitä laastari liimapinnalta vaatteeseen ja vedä loput taustapaperista pois ja paina samalla laastari paikoilleen 
  • Hankaa vaatelaastaria voimakkaasti kovaa pintaa vasten vähintään minuutin ajan. Voit käyttää hankaamiseen esimerkiksi lusikkaa. Kiinnitä huomiota erityisesti reunoihin.
  • Paikattu vaate on heti käyttövalmis

 

Fiini

Fiini on suomalainen ja ekologinen erilaisia kodinhoitotuotteita valmistava yritys. Valikoimastamme löydät erityisesti vaatehuoltoon soveltuvia Fiinin tuotteita mm. pyykkietikkaa, pesupulveria, tahranpoistoainetta ja villapesuainetta.  

Fiinin tuotteissa käytetyt raaka-aineet tulevat kaikki luonnosta. Tuotteissa ei ole käytetty teollisia säilöntäaineita, lisäaineita, hajusteita tai väriaineita. Kaikki kasviöljyt ja -rasvat on tuotettu luontoa kunnioittaen ja sitä vahingoittamatta. 

Pyykkietikka:

Pyykkietikka on ekologisempi vaihtoehto huuhteluaineelle ja sitä voi käyttää pyykinpesussa normaalisti huuhteluaineen sijasta. Pyykkietikka on loistava tuote urheiluvaatteiden ja teknisten ulkoiluvaatteiden pesussa ja se soveltuu myös herkille materiaaleille esim. villalle, merinovillalle ja pellavalle, joiden pesussa ei suositella huuhteluaineen käyttöä. Pyykkietikka vähentää vaatteiden nukkaantumista, sähköisyyttä ja pitää vaatteet mukavan pehmeinä. Etikka poistaa vaatteista myös epämiellyttäviä hajuja ja ehkäisee kellastumia. 

Villapesuaine ja pyykkipulveri:

Fiinin villapesuaine ja pyykkipulveri sopivat loistavasti hellävaraiseen pyykinhuoltoon puhtaudesta ja tehokkuudesta tinkimättä. Villavaatteiden pesussa kannattaa käyttää harkintaa sillä monesti pelkkä tuuletus tai tahranpoisto voi riittää. Jos villavaate kuitenkin kaipaa pesua kannattaa pesussa käyttä villapesuainetta, joka on tehty erityisesti villavaatteiden pesuun. Se puhdistaa villavaatteen hellävaraisesti ilman, että villan ominaisuudet heikkenevät. Fiinin pesuaineita voi käyttää normaalin pesuaineen sijaan noudattaen annosteluohjetta.

Tahrastick:

Fiinin Tahrastick on kemikaaliton ja turvallinen tahranpoistoaine, joka soveltuu myös herkille tekstiileille. Tahrastickiä käytetään hieromalla sitä kostutetun tahran päälle, jonka jälkeen vaate pestään normaalisti muun pyykin mukana. Tahrastick toimii loistavasti esimerkiksi rasvatahroihin.

 

Guppyfriend

Suuri osa vaatteistamme sisältää synteettisiä materiaaleja kuten polyesteria ja polyamidia. Pesun aikana pienet muovikuidut hajoavat ja pääsevät vesistöihin jäteveden kautta ja vahingoittavat siten ympäristöämme. Juuri tämän ongelman ratkaisee Guppyfriend-pesupussi. Fraunhofer Institute UMSICHT: n mukaan pesupussin ansiosta vaatteiden kuituja rikkoutuu keskimäärin 86% vähemmän. Hajoavat kuidut kerääntyvät pesupussin kulmiin pesun aikana ja ne voidaan helposti poistaa ja hävittää. 

Guppyfriend

Käytä Guppyfriend pussia mikromuovin keräämiseen aina kun peset synteettisiä materiaaleja kuten plyesteria ja polyamidia, näitä on esimerkiksi leggingseissä, fleeceissä, kerrastoissa ja takeissa. Käyttämällä pesupussia suojaat myös vaatteita pesun aikana.

Kuinka käytän Guppyfriend pesupussia

  • Täytä pesupussi noin ⅔ täyteen, jotta tekstiilit voivat helposti liikkua pussissa
  • Voit pestä pesukoneessa samaan aikaan muita (ei-synteettisiä) vaatteita tai voit pestä useamman täytetyn Guppyfriend-pussin samaan aikaan
  • Pesu korkeintaan 40 ° C
  • Käytä nestemäisiä ja luonnollisia pesuaineita ilman synteettisiä aineita
  • Poista karkea lika ja lemmikkieläinten karvat ennen pesua
  • Liu'uta vetoketju vetoketjun päässä olevaan suojaan

 

Nikwax

Nikwax valmistaa korkealaatuisia puhdistus- ja kyllästystuotteita, jotka pidentävät vaatteiden, jalkineiden ja varusteiden käyttöikää ja parantavat niiden suorituskykyä. Nikwax-tuotteita on helppo käyttää ja ne ovat luonnollisesti turvallisia.

Nikwax

 

Nikwax pesuaineet:

Kuorivaatteiden pesuun tarkoitettu pesuaine pesee kuorivaatteesi tehokkaasti palauttaen hengittävyyden, säästäen pintakyllästettä ja parantaen vedenhylkivyyttä. Villaisten aluskerrastojen pesuaine puhdistaa, pehmentää, raikastaa, estää hajujen muodostumista, nopeuttaa kuivumista ja parantaa villapohjaisten kerrosten toimivuutta. Untuvatuotteiden pesuaine on ainoa tekninen puhdistusaine, joka on suunniteltu erityisesti untuvaa varten, joka puhdistaa tehokkaasti, samalla kun se palauttaa vedenhylkivyyden ja säilyttää untuvan eristyskyvyn.

Nikwax kyllästysaineet:

Nikwaxin kyllästysaineilla voit palauttaa vedenpitävien vaatteidesi suorituskyvyn ympäristöystävällisesti. Kyllästeet on suunniteltu ja optimoitu hengittäville vedenpitäville vaatteille; ne jättävät joustavan, vettä hylkivän pinnan yksittäisille kuiduille säilyttäen hengittävyyden, jolloin höyry pääsee kankaan läpi.  

Nikwaxin Spray On -kyllästysaine on helppokäyttöinen kylläste, joka lisää vedenkestävyyttä, elvyttää hengittävyyttä ja ylläpitää kosteudensiirto-ominaisuuksia. Spraylla on kätevä käsitellä enemmän juuri niitä kohtia, mitä tarvitsee - kuten kyynärpäät, olkapäät ja saumat. 

Nikwaw TX.Direct -kylläste on pesukoneessa tai käsinpesussa vaatteeseen lisättävä kyllästeaine. Kyllästettä on helppo ja nopea käyttää pesukoneessa, ja sen erittäin hyvä vedenkestävyys kehittyy, kun vain kuivaat tuotteen ilmavasti. Varusteiden kyllästäminen pesukoneessa takaa kyllästeen levittymisen joka paikkaan. 

 

OrganoTex

OrganoTex on ruotsalainen tuotemerkki, joka luo kestäviä ja ekologisia hoitotuotteita kaupalliseen ja teolliseen käyttöön. Kaikki heidän tuotteensa ovat helposti biohajoavia ja ne on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja, kuten fluorihiiltä. Kaikki heidän tuotteensa valmistetaan Ruotsissa puhtaista raaka-aineista.

 

OrganoTex pesuaineet:

Valikoimastamme löydät OrganoTexin Urheiluvaatteiden pesuaineen ja Villa- ja untuvapesuaineen. Urheiluvaatteiden pesuaine on kuorivaatteiden, pehmeäkuoristen vaatteiden, tuuli- ja hiihtovaatteiden, fleecen, selkäreppujen ja erilaisten teknisten kankaiden pesuun. Ja se toimii myös DWR-käsitellyille kankaille, jotta vettähylkivä pintakäsittely kestää pidempään. Villa- ja untuvapesuaine on hienopesuaine villalle, mohairille, kashmirille, silkille ja untuvalle. Se sisältää Lanoliinia, villan luonnollista rasvaa, joka palauttaa materiaalin ominaisuudet. 

OrganoTex kyllästysaineet:

OrganoTexin tekstiilien kyllästeainetta löytyy kätevänä Spray-onina ja pesukoneessa käytettävä Wash-In. Molemmat kyllästeaineet palauttavat tehokkaasti vaatteiden vettähylkivät ominaisuudet. Tuote palauttaa tekstiilin vettähylkivän kyvyn muuttamatta kankaan väriä, rakennetta tai hengittävyyttä, mikä on tärkeää kaikentyyppisille toiminnallisille vaatteille. Valikoimassamme on myös erillinen kylläste kengille OrganoTex Shoecare, joka suojaa kengät ja saappaat tehokkaasti sateelta ja lialta. Sopii kaikenlaisille materiaaleille, kuten tekstiilille, nupukille, mokkanahalle ja nahalle. 

OrganoTex nahkakenkien vaha:

OrganoTex kenkien nahkavaha on tehokas monikäyttöinen vettähylkivä vaha, joka kosteuttaa, suojaa ja kiillottaa nahkaa. Säilyttää nahan hengittävyyden ja pidentää sen käyttöikää. Tekee mattapintaisesta nahasta kiiltävämmän.


Manduka

Manduka tunnetaan ekologisista joogavarusteista ja heiltä löytyy myös hoitotuotteita joogamattojen puhtaanapitoon. Valikoimamme joogamaton puhdistussuihkeet ovat valmistettu luonnonmukaisista ainesosista ja ne pitävät joogamattosi puhtaana ja raikkaana. 

Manduka

 

Botanical cleaner pesuaine:

Turvallinen puhdistusaine kaikille mattotyypeille lukuun ottamatta grp-sarjaa (tai mitä tahansa polyuretaanimattoa), joissa on huokoinen pinta. Ennen puhdistusaineen käyttöä, poista matosta näkyvä lika. Nopeaan puhdistukseen voit suihkuttaa pesuainetta maton pinnalle ja pyyhkiä sen puhtaaksi. 
Jos mattosi kaipaa suurempaa puhdistusta anna aineen vaikuttaa 10 minuuttia ennen poispyyhkimistä. Mattoa ei tarvitse huuhdella pesun jälkeen.

Wash & Refresh suihke:

Maton kevyempään puhdistamiseen ja raikastamiseen. Tämä suihke antaa matollesi pitkäkestoisen mutta miedon tuoksun, jolloin se tuoksuu raikkaalta eikä haittaa käyttöä. Suihkuta matolle ja pyyhi matto kuivaksi puhtaalla liinalla ennen rullaamista tai käyttöä. Voit myös antaa aineen vaikuttaa 1-2 minuuttia jos kaipaat tarkempaa puhdistusta. Voit myös käyttää ainetta pienien tahrojen poistamiseen kevyesti hankaamalla.  

 

Katso kaikki hoito- ja huoltotuotteemme tästä>>


Katso myös hoito-ohjeemme eri materiaaleille täältä>>


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
Lue lisää
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje