0

Ostoskorisi on tyhjä

09 kesäkuu, 2020 3 min lukuaika

Pyöräreissuja suunnittelessa kannattaa huomioida, että sään vaihtelut tuntuvat huomattavasti voimakkaammin kuin vaikka juostessa. Esimerkiksi tuulen, sateen ja auringonpaahteen vaikuttavat varustevalintoihin ja pyöräillessä on hyvä pitää ainakin tuulenpitävää takkia mukana äkillisiä sään vaihteluita varten. Ääriosien, kuten sormien, varpaiden ja pään suojaaminen lisää omalta osaltaan ajomukavuutta, joten hanskat ja lippikset tai pipot ovat olennainen osa fillaristin vaatekaappia.

Tässä Testbee-Lauran vinkit pyöräilyvaatteiden valintaan Weekendbeen vastuullisesti valmistettujen urheilu- ja ulkoivaatteiden joukosta. 

Työmatkafillarointia, maastopyöräilyä vai maantieajoa?

Ajatpa minkälaisella polkupyörällä ja lyhyitä tai pitkiä matkoja, vaatteiden on tärkeintä suojata sääolosuhteilta ja istua mukavasti päälle. Yleisesti maastopyöräilyvarusteet ovat kulutusta kestävämpiä ja reilummin mitoitettuja kuin maantiepyöräilyyn suunnitellut. Paksumpi kangas suojaa paremmin kolhuilta ja kaatumistilanteiden naarmuilta kuin ihonmyötäinen trikoo, joka puolestaan maantieajossa vähentään ilmanvastusta ja mahdollisia staattisemmasta ajoasennosta johtuvia hiertymiä.

pyöräilyvaatteet
Ihonmyötäiset trikoot vähentävät maantieajossa ilmanvastusta. Kokeile esimerkiksi Nepran Terra leggingsejä.  

Liikkumismuotona fillarointi on erittäin vastuullista ympäristöystävällistä, kun pidemmätkin matkat taittuvat lihasvoimin. Laji taipuukin yhtä hyvin työmatkojen hyötyliikuntaan, lähiretkeilyyn kuin kovavauhtisiin lenkkeihinkin.

Ympäristövaikutusten lisäksi vastuullinen pyöräilijä huomioi myös muut liikenteen käyttäjät. Esimerkiksi liikennesääntöjen tunteminen, ennakointi ja kirkkaan väriset vaatteet helpottavat yhteispeliä muiden tienkäyttäjien kanssa.

varusteet pyöräretkelle

Näiden kolmen asian huomioiminen ja ennakointi varmistaa sujuvat ja mukavat pyöräilyreissut:

 • Huomioi muuttuvat sääolot: tuulen tai sateenpitävä takki, varahanskat tai vaihtoaluspaita lämmittävät tauoilla tai yllättävissä tilanteissa
 • Muista kerrata uudet määräykset pakollisista varusteista: etu- ja takavalo, lisäksi maanteillä kirkas huomioliivi, hämärällä heijastimet, kypärä ja lukko ovat suositeltavia
 • Juomapullot ja eväät kelin ja retken pituuden mukaisesti 

Pue ja pakkaa nämä mukaan pyöräretkelle!

Pue jalkaan shortsit, trikoot tai kuorihousut sekä jalat raikkaana pitävät urheilusukat

Yläosan pitämään kuivana ja lämmittämään esimerkiksi merinovillainen paita tai nopeasti kuivuva tekninen paita

Ota mukaan myös sateen ja tuulen pitävä takki sekä lämpimät taukovaatteet kuten esimerkiksi fleece-paita

Selkään hyvin istuva reppu, jossa eväät, juomapullo ja aurinkorasva

Pyöräilyhousujen on tärkeää olla hyvin istuvat ja kapealahkeiset. Trikoot ja housut, joissa on mahdollisimman huomaamattomat sekä litteät saumat, toimivat parhaiten sillä saumakohdat alkavat usein hiertää ensimmäisenä.

Lauran mukaan myös vyötärön korkeuteen kannattaa kiinnittää huomiota:

“Koska usein ajoasennossa nojataan eteenpäin, korkeavyötäröiset trikoot ja vastaavasti paidat, joiden helma on etuosaa pidempi, yltävät suojaamaan alaselkää riittävästi.”

 

pyöräilyshortsit

Girlfriend Collectiven pehmeästä, hieman paksuhkosta trikoo-kankaasta valmistetuissa Bike shortseissaon korkea vyötärö ja hankaamattomat saumat. Shortsit valmistettu ekologisesti, kierrätetyistä muovipulloista.

Pidemmillä matkoilla varsinaiset pehmustetut pyöräilyhousut ovat merkittävä mukavuustekijä. Weekendbeen mallistosta ei tällä hetkellä ole pehmustettuja housuja, mutta voit aina kirjoittaa meille asutoiveista info (a) weekendbee.fi.

 

pyöräilyvaatteet

Patagonian kevyt Capillene Cool treenipaita on hengittävä ja nopeasti kuivuva.  Paidan HeiQ® Fresh teknologia estää hajujen kiinnittymistä. 

 

Pyöräilypaidan valinta on makuasia, tosin Laura neuvoo suosimaan mieluummin vartalonmyötäisia kuin liian löysiä yläosia.

“Istuva paita pysyy tuulessa paremmin päällä, eikä lähde lepattamaan ilmavirtojen mukana tai tartu oksiin maastopyöräillessä”.

Istuvasti leikatut ja hengittävät paidat sopivat hyvin myös repun kanssa puettaviksi. Kun paidassa tai takissa ei ole paksuja saumoja, ne tuntuvat mukavilta myös lisäpainon alla. Hyviä tekstiileitä etenkin ihoa vasten ovat helposti kuivuvat sekä hengittävät tekniset materiaalit, kuten merinovilla, tencel, polyester ja näiden sekoitukset.

Yksi asia, mihin hellekelien ulkopuolella kannattaa myös kiinnittää huomiota, on kaulan alueen suojaaminen. Poolomalliset paidat, korkeakauluksiset takitja tuubi-huivit ovat erinomaisia pitämään kaulan ja niskan lämpimänä. Kun suunnittelee alunperinkin vaatehankinnat kerrospukeutumiseen sopiviksi, myös ympärivuotinen työmatkapyöräily sujuu mukavasti ilman isoja lisäinvestointeja.

pyyöräilytakki

Lauran suosikkitakki pyöräilyyn on Patagonian Houdini -kuoritakki, joka pitää polkijan lämpimänä ja kuivana kaikilla keleillä. Kylmemmillä säillä takin alle Laura sujauttaa lämpimän pitkähihaisen ja näin matkat jatkuvat kaikkina vuoden aikoina. Houdini-takki löytyy sekä naisten, että miesten mallistosta. 

 

  Kiitos kuvista: Laura Leppälä @lleppala


  Lisää kommentti

  Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


  Katso myös Bee Good Blogi

  Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
  Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

  28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

  Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

  Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

  Lue lisää
  Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit
  Naisten perustamat vastuulliset urheilu- ja ulkoiluvaatemerkit

  04 maaliskuu, 2022 4 min lukuaika

  Oletko koskaan miettinyt, mitä tarinoita brändiemme takana on? Tällä kertaa, tulevan naistenpäivän kunniaksi, haluamme esitellä sinulle brändimme, jotka ovat naisten perustamia. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten Girlfriend Collective, Népra, Lilja the Label, Kari Traa, Houdini ja Varg saivat alkunsa.
  Lue lisää
  Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet
  Miten joogavälineitä käytetään? Esittelyssä TOP5 joogavälineet

  18 tammikuu, 2022 5 min lukuaika

  Joogavälineitä voi hyödyntää harjoituksissa lukuisista eri syistä. Niiden avulla voit saada uusia kokemuksia, tunteita ja liikkeitä joogaharjoituksiisi.

  Tässä artikkelissa esittelemme TOP5 ekologiset ja eettiset joogavälineet sekä kerromme miten välineitä käytetään osana joogamatkasi jokaista vaihetta kokemustasostasi riippumatta.

  Tutustu tärkeimpiin joogavälinäisiin: vyöt, bolsterit, peitot, blokit ja pyyhkeet.

  Lue lisää

  Tilaa uutiskirje