0

Ostoskorisi on tyhjä

26 marraskuu, 2020 3 min lukuaika

Monikäyttöiset ja ajattomat vastuulliset vaatteet vapaa-aikaan

Kukapa meistä ei haluaisi pukeutua vain vastuullisesti tuotettuihin vaatteisiin. Sellaisiin, joiden valmistuksessa on käytetty vain eettisiä ja ekologisia tuotantomenetelmiä. Vaatteita, jotka toimivat monissa vapaa-ajan aktiviteeteissa ilman, että joka käyttöön tarvitsisi hankkia omaa vaatekertaa.

 

Me Weekendbeellä teemme työn puolestasi ja etsimme valikoimiimme vain vastuullisesti tuotettuja vaatteita, jotka ovat monikäyttöisiä, ajattomia ja laadukkaita. Vaikka olemme erikoistuneet eettisiin ja ekologisiin urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin, löydät valikoimastamme myös monikäyttöisiä työ- sekä vapaa-ajan vaatteita. Tämän jutun kuvissa Weekendbeen kaverit esittelevät suosikki vapaa-ajan vaatteitaan Weekendbeen mallistosta. 

 

 

Patagonia

Patagonia on erityisen tunnettu monipuoliseen ulkoiluun ja urheiluun soveltuvista vaatteista ja varusteista, mutta valikoimasta löytyy myös paljon toimistokelpoista ja vapaa-aikaan soveltuvaa arkivaatetta. Erilaiset takit sekä paidat kuten fleecet, colleget ja flanellipaidat sopivat mainiosti myös rentoon jokapäiväiseen oleskeluun.

 

Patagonia Synchilla Fleece EVELIINA TISTELGREN

 

Patagonian kaikki tuotteet valmistetaan ekologisista materiaaleista kuten kierrätetystä polyesterista tai nylonista, luomupuuvillasta, eettisestä untuvasta ja mulesing-vapaasta villasta. Lisäksi tuotanto on läpinäkyvää ja on avoimesti seurattavissa Patagonian The Footprint Chronicles sivuilla. Patagonia-tuotteiden mitoitus on normaali tai hieman rennompi, joten suosittelemme valitsemaan normaalin kokosi tai jos pidät istuvammasta koosta, valitse kahden koon väliltä pienempi.

 

Eveliinalla on käytössään kevyt Synchilla® Snap-T® Fleecepaita, joka on super lämmin ja pehmoisa fleece kierrätetystä polyesterista.

 

Houdini

Ruotsin Patagoniaksi kutsuttu Houdini on ruotsalainen edelläkävijä vastuullisten ulkoiluvaatteiden valmistamisessa. Jo 25 vuoden ajan Houdini on työskennellyt löytääkseen parhaat kestävät ratkaisut tekstiilialalla, joka yleisesti tunnetaan yhtenä luontoa kuormittavimmista tuotantoaloista. Lopputuloksena on tyylikkäitä ja minimalistisia vaatteita, jotka sopivat jokapäiväiseen käyttöön.

 

Houdini Shelter Anorakki

 

Kaikki Houdinin vaatteet on valmistettu 100 prosenttisesti joko kierrätetyistä, kierrätettävistä, uusiutuvista tai biohajoavista materiaaleista. Houdini haluaa hyödyntää jo olemassa olevia materiaaleja, joten kun Houdinin vaatteesi on käyttöiän lopussa, palauta se takaisin Weekendbeelle ja me huolehdimme siitä, että vaate siirtyy takaisin uusiokäyttöön.

Shelter-anorakki on Houdinin valikoiman suosituimpia tuotteita eikä suotta. Minimalistisen tyylikäs takki sopii niin kaupunkiin kuin ulkoiluretkille. Testbee-Fiialla on päällään Shelter-takki värissä Beaker Pink.  

 

Aevor


Aevorin reput ja laukut ovat olleet huippusuosittuja niiden lanseeraamisesta lähtien. Travel-, Trip-, ja Daypack-reput soveltuvat niin viikonloppuseikkailuihin kuin jokapäiväiseen käyttöönkin. Vedenpitävät Proof-reput ovat osoittautuneet erinomaisen toimiviksi ennalta-arvaamattomassa säässä.  

 Aevorin reput valmistetaan vähintään 50% kierrätetyistä muovipulloista saadusta kierrätetystä polyesterista. Lisäksi Aevor tekee yhteistyötä bluesign® järjestelmän sekä Fair Wear -yhdistyksen kanssa varmistaakseen myrkyttömän tuotantoprosessin sekä jatkuvasti parantaakseen työskentelyolosuhteita koko Aevor tuotannossa. 

 

North Outdoor

Merinovillaiset neuleet ja asusteet ovat monikäyttöisiä ja pitkäikäisiä kumppaneita niin vapaa-aikaan kuin ulkoiluunkin. Merinovillassa viehättää erityisesti sen hengittävyys ja lämpötilan säätelykyky. Merinovilla on myös helppohoitoinen, pelkkä tuuletus riittää jos tahroja ei ole. 

North Outdoor Kaski neule

 

North Outdoor on suomalainen merinovaatemerkki, joka valmistaa merinovillaisia vapaa-ajan vaatteita mulesing vapaasta merinovillasta. Neuleet ja asusteet valmistetaan Suomessa. Suosituimpia North Outdoor -neuleita ovat olleet Metso, KaskiKaarna ja Kiiruna -neuleet, jotka ovat 100% merinovillaa ja valmistettu Suomessa.

TestBee Fiialla on käytössään Kaski-neule värissä vaaleanharmaa.

VAI-KO

VAI-KØ on suomalainen asustebrändi, joka valmistaa muun muassa pipoja, lippiksiä sekä sukkia luonnonmateriaaleista kuten luomumerinovillasta. VAI-KØn tuotteet ovat kotonaan kaikissa seikkailuissasi, niin umpimetsässä kuin kaupungin kaduilla. 

VAI-KO pipo

 

Suurinosa Vai-kon tuotteista valmistetaan Suomessa. Tuotteiden materiaalit ovat muun muassa 100% jäljitettävissä olevaa Nativa™ luomumerinovillaa ja sen lisäksi ne ovat sekä Bluesign ja GOTS -sertidioiutuja. 

Testbee-Samulilla on käytössään VAI-KOn Timbejack Beanie värissä Salmon Pink. 

Pure Waste

Suomalaisen Pure Wasten kierrätetystä puuvillasta valmistetut t-paidat, colleget, hupparit ja housut ovat ajattomia klassikoita, jotka sopivan meidän kaikkien vaatekaappiin. 

Weekendbee Jukka

 

Pure Waste on suomalainen tekstiiliyritys, joka on erikoistunut ekologisesti valmistettuihin lankoihin, kankaisiin sekä valmiiksi tehtyihin tuotteisiin. Kaikki Pure Waste tuotteet on valmistettu kangasteollisuuden ylijäämäkankaista, jotka muuten menisivät roskiin tai poltettaisiin. Pure Wasten inspiraatio on peräisin pohjoismaisesta kierrätysideologiasta sekä puhtaasta luonnosta. 

Weekendbeen perustajalla Jukalla on päällään Pure Wasten sininen t-paita: "Pure Wasten paidat ovat laadukkaita ja ajattomia vaatekaapin kivijalkoja, joita voi huolettomasti käyttää päivästä toiseen."

 

 

 

 

 

 

 

 

Katso kaikki eettiset ja ekologiset vaatteet jokapäiväiseen käyttöön.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

Samulin tarina Everesting-haasteesta
Samulin tarina Everesting-haasteesta

08 kesäkuu, 2021 5 min lukuaika

Weekendbeen TestBee Samuli suoritti ystävänsä Akin kanssa Everesting-haasteen huhtikuussa Pyhätunturilla. Everesting tunnetaan vaikeimpana kiipeilyhaasteena maailmassa.

Alkuun homman helppous nauratti, mutta mitkä olivat Samulin ja Akin tunnelmat 22,5 tuntia kestäneen 8848 nousumetrin jälkeen?

Lue Samulin tarina Everesting-haasteesta >

Lue lisää
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa
TOP 7 ekologiset ja eettiset biker shortsit vertailussa

04 kesäkuu, 2021 4 min lukuaika

Kesän ehdoton hitti, bike shortsit tai biker shortsit eli pyöräilyshortsit, sopivat kaikkeen muuhunkin kuin pyöräilyyn!

Weekendbeen TestBeet Anna ja Ida kokeilivat 7 eri mallia ja kertovat, miten nämä ekologiset ja eettiset bikerit eroavat toisistaan, sekä mitä mallia he suosittelevat eri käyttötarpeisiin.

Lue vertailuartikkeli suosituimmista, vastuullisesti valmistetuista biker shortseistamme ja löydä paras malli itsellesi.

Lue lisää
Otatko #beefrogplogging haasteen vastaan?
Otatko #beefrogplogging haasteen vastaan?

25 toukokuu, 2021 2 min lukuaika

Weekendbee ja Népra haastavat sinut lähtemään roskalenkille kanssamme!

Ota haaste vastaan ja lähde roskakävelylle tai ploggaammaan, ja jaa roskaseikkailusi somessa käyttäen #beefrogplogging. Kaikkien haasteeseen osallistuneiden kesken arvomme 100€ lahjakortteja Weekendbeen ja Népran verkkokauppoihin.

Lue lisää #beefrogplogging haasteesta ja liity roskavoimiimme, jotta pääsemme yhdessä nauttimaan roskattomasta kesästä!

Lue lisää