0

Ostoskorisi on tyhjä

03 syyskuu, 2021 2 min lukuaika

Monipuolista harjoittelua ja irtautumista arjesta

Polkujuoksu on hauska ja virkistävä laji, jossa ympäröivä luonto motivoi ja kutsuu liikkumaan. Juokseminen luonnon hiljaisuudessa on sekä monipuolista harjoittelua keholle että rentouttavaa tuuletusta mielelle. Lyhyetkin metsälenkit tarjoavat luontoelämyksiä sekä irtautumista arjesta.

Weekendbeen TestBee sekä kokenut ja innokas polkujuoksija Veera kertoo tässä blogipostauksessa, miksi sinunkin kannattaisi suunnata poluille.

Laajan valikoiman polkujuoksuun soveltuvista vaatteista löydät Weekendbeen valikoimista.

Veera Malmivaara

 Veeran merinovillavaatteet ovat Devoldin juoksumallistosta ja juoksukengät Condor 2 Vejalta.

 

1. Polut ovat nurkan takana

Luonto on avoinna 24/7 kaikkina vuodenaikoina ja ajankohtina - eikä maksa mitään. Tarvitset vain säänmukaisen varustuksen sekä polun. Useampi meistä pääsee poluille luontoon lähes ulko-ovelta. Asuinalueiden läheisyydessä olevista metsistä löytyy hyviä polkuverkostoja, jossa polkujuoksun fiilikseen pääsee turvallisesti ilman eksymisen vaaraa.

Polkujuoksussa taidot kehittyvät nopeasti ja varmuus juoksemiseen lisääntyy lenkkien edetessä. Jokainen juoksee oman kunnon ja päivän vireystilan mukaan. Luontokokemukset ovat tärkeä osa polkujuoksua, metsässä juostessa voi hyvillä mielin välillä kävellä, pysähtyä ihastelemaan maisemia tai hengittämään syvään.

Veera Malmivaara

 

2. Luonnonrauha

Poluilla pääsee raittiiseen ulkoilmaan luonnon ympärille, jossa aika on pysähtynyt ja kaupungin ruuhka väistynyt sivuun. Vauhdin ja kilometrien sijaan ahmitaan luontoa ja eletään hetkessä.

Luonnossa aistit herkistyvät, kun arkiset ärsykkeet ovat poissa. Voit kuulla lintujen laulun samalla kun vihreän eri sävyt värittävät näkökenttää. Voit tuntea tuulen ihollasi ja maaston muodot jalkojesi alla. Pääset hengittämään puhdasta ilmaa ja haistamaan metsän tuoksut sekä luonnon vaihtuvat vuodenajat. Luonnossa saa myös omaa rauhaa, sillä poluilla on harvoin ruuhkaa.

Veera Malmivaara

 

3. Polkujuoksun monet hyödyt

Polkujuokseminen on henkisesti ja fyysisesti monipuolista kuntoilua. Luonnossa ja metsässä olemisella on tutkitusti monia positiivisia vaikutuksia. Luonnossa oleminen ja sen näkeminen rauhoittaa ja parantaa keskittymistä. Hyvän olon tunne ja vireys kohoavat sekä ahdistuksen ja vihan tunteet vähenevät.

Polkujuoksu on itsessään kestävyysliikuntaa, jossa sydänlihas ja verenkiertoelimistö vahvistuvat. Koko keho saa kokonaisvaltaista liikettä, kun vaihteleva maasto sekä tekninen alusta pakottavat vauhdin ja askelpituuden muutoksiin. Jokainen juoksuaskel on erilainen, joka aktivoi pienet lihakset suurten tueksi. Pehmeä juoksualusta on myös nivelystävällinen.

Veera Malmivaara

 

4. Monipuolista liikuntaa

Ympäröivä luonto vie polkujuoksijan huomion, kun maisemat vaihtuvat ja vaihteleva maasto pakottaa keskittymään seuraavaan askeleeseen. Reitin profiili, vuodenajat ja maaston muoto värittävät lenkkiä. Maisemat vaihtuvat samalla, kun polut haastavat tasapainoa ja koordinaatiota askeleen mukauduttua juostavaan alustaan. Rauhallisessakin vauhdissa pääsee tuntemaan vauhdin huumaa, kun maisemat vilisevät silmissä.

Luonto toimii loistavana liikuttajana - mitä teknisempi alusta on, sitä enemmän tulee juoksurytmin muutoksia ja sekä nilkan-, että keskivartalon lihakset pääsevät töihin. Huomaamattaan lenkin aikana tekee useamman kyykyn, kun alittaa kaatuneen puun, nostelee polvia ylös tai ponnistaa kohti korkeuksia esteiden tullessa eteen. Välillä tarvitaan myös pientä seikkailumieltä, koska lajin luonteeseen kuuluu, että kengät kastuvat, rapa roiskuu tai juurakossa kompuroidaan. Maastossa juoksemisen rasitus vaihtelee korkeuserojen mukaan, mikä tekee polkujuoksusta mielenkiintoista ja tehokasta kuntoilua - jokainen lenkki on myös vähän erilainen.

Kirjoittaja ja kuvat: Weekendbeen TestBee Veera Malmivaara

Seuraa Veeran positiivisen hengästyttävää menoa urheillen ja luonnossa liikkuen Instagramissa: @veeramalmivaara.

Innostuitko polkujuoksusta? Lue myös seuraavat blogipostaukset: Ekologiset ja eettiset juoksuvaatteet, Polkujuoksijan perusvarusteet ja Polkujuoksun aloituksen ABC.


Lisää kommentti

Huomaathan ystävällisesti, että kommentit hyväksytään ennen julkaisemista


Katso myös Bee Good Blogi

TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet
TOP 5 Patagonian parhaat kesäuutuudet

22 kesäkuu, 2022 3 min lukuaika

Patagonian kesäuutuudet ovat täällä! Kokosimme TOP 5 suosituimmat ja parhaiten arvostellut Patagonian tuotteet, joista sinunkin pitäisi kuulla.

Nämä TOP 5 Patagonian tuotteet eivät ole vain korkealaatuisia, monikäyttöisiä ja kestäviä vaan myös mukavia, tyylikkäitä ja ajattomia, parempia valintoja, jotka kulkevat mukanasi monen vuoden ajan.

Lue tästä artikkelista miksi juuri nämä kesätuotteet ovat päässeet meidän TOP 5 listalle > 

Lue lisää
Mehiläistarhauksen ABC - Kuinka päästä alkuun mehiläishoidossa?
Mehiläistarhauksen ABC - Kuinka päästä alkuun mehiläishoidossa?

27 toukokuu, 2022 2 min lukuaika

Weekendbee haluaa levittää mehiläistietoutta mehiläisten ja niiden elinympäristön suojelemiseksi. Tänä kesänä teemme yhteistyötä mehiläistarhauksen aloittaneen TestBee Idan kanssa.

Tässä artikkelissa Ida jakaa vinkit mehiläshoitoon aina aloittamisesta ja alkuinvestoinneista ensimmäisten päivien tärkeimpiin oppeihin.

Voit seurata Idan mehiläismatkaa Weekendbeen Instagram-profiilissa kesällä 2022 julkaistavien reelsien kautta.

Lue lisää
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille
Henkilökunta suosittelee: Treeni- ja vapaa-ajan vaatteet odottaville äideille

28 huhtikuu, 2022 3 min lukuaika

Blogipostaus kuuluu sarjaamme "Henkilökunta suosittelee", jossa Weekendbee-tiimin jäsenet esittelevät omia suosikkituotteitaan.

Tässä postauksessa Weekendbeen toinen perustaja ja markkinoinnista vastaava Aissa kertoo omia suosikkejaan raskaana olevien äitien vastuullisesti valmistetuista treeni- ja vapaa-ajan vaatteista.

Lue lisää

Tilaa uutiskirje